Az ideális testsúly, a jó egészség és a magas energiaszint elérésének és megtartásának 5 aranylépése

Életmódváltás Mesterfokon könyv –

Ha Te is azok közé tartozol, akik szeretnének jobb egészséget, magasabb energiaszintet és ideálisabb testsúlyt, akkor ez a könyv neked szól.

Az írás segítségével és a benne lévő gyakorlatok elvégzésével mindezt úgy érheted el, hogy közben egyensúlyt és harmóniát teremtesz életedben.

Ez a könyv egy alap, amire rá építheted az életedet. Hiszen ahhoz, hogy sikeres, boldog és teljes életet élj, energia, egészség és vonzó megjelenés kell. Ahhoz viszont, hogy ezt elérd és meg is tudd tartani, bizony nem elég a felszínt kapargatni. Komplex életmódváltásra van szükséged, személyre szabottan, a gondolkodásmód, a táplálkozás és a testedzés területeit lefedve, mesterfokon.

Tartalom

Bevezető

Köszönetnyilvánítás
Ajánlás
Előszó

1. Aranylépés

Hogyan találd meg a saját személyes motivációdat?
Milyen az énképed?
Hogyan fogadd el és szeresd meg önmagad és a helyzetedet?
A gondolat ereje
Érzelmi vezérlőrendszered felismerése
Berögzült paradigmáid felismerése

2. Aranylépés

Fedezd fel valódi önmagad!

3. Aranylépés

Milyen az értékrended?
Felelős vagy-e az egészségi állapotodért és külsődért?
Hová teszed magad az életedben?
Hogyan szabadíts fel időt önmagadra és az egészségedre?

4. Aranylépés

Mire figyeljünk egy egészségtudatos életmód kialakításához?
Gondolatok és érzések
Légzés
Táplálkozás
Testedzés
Környezeti hatások

5. Aranylépés

Hogyan és miért tűzz ki célokat az egészség és az ideális testsúly területén?
Hogyan változtass rossz szokásaidon és építs be újakat?
Zárszó

Az íróról

Szántai Zsolt

BodyWakes egészség mentor, táplálkozási szakértő, személyi edző

10 évvel ezelőtt még személyi edzőként dolgoztam. Majd több fitnesz és sport komplexumot is vezettem. Később meghonosítottam Magyarországon egy, a világon egyedülálló táplálkozási módszert, amire felépítettem egy franchise rendszert.

Több mint 10.000 embernek mutattam közvetlenül és közvetetten utat a táplálkozási útvesztőkben. Majd felismertem, hogy mondhatok én bármilyen jó tanácsot, ha az ember, fejben nincs rendben, akkor nem fog eredményt elérni. Ezért feleségemmel, Csonka Enikővel létrehoztam egy komplex életmódváltó programot BodyWakes néven, ahol egyszerre foglalkozunk a gondolkodásmód, a táplálkozás és a testedzés területeivel 100%-ban személyre szabottan.

Hitvallása:

Egészség mentorként hiszek abban, hogy az egészségtudatos életmód tanulható. Életünket nem a véletlenszerű egybeesések alakítják, mint ahogy egy betegség vagy a túlsúly kialakulása sem külső hatások eredménye. Gondolataink, érzelmeink, szavaink és tetteink határozzák meg azt, hogy hol tartunk és milyen minőségben éljük életünket.

pozitív változást akarunk előidézni, akkor változtatnunk kell berögzült szokásainkon és újakat kell beépítenünk az életünkbe. Ehhez pedig tudatosság kell, a tudatosság alapja pedig az, hogy tudjuk, mit akarunk elérni, azért hajlandóak vagyunk tenni is és megismerni önmagunkat.

Mennyibe kerül?

A könyv ára 3.490 Ft

Vélemények a könyvről

Az élet minden területén, így ha az életmódról van szó, akkor is igaz, hogy nem az kerül sokba, amit nem tudsz, hanem az, amit rosszul tudsz. Ha igazán elszántad magad az életmódváltásra, válaszd ehhez a legprofibb egészségmentort Szántai Zsolt barátom személyében!

Szabó Péter

Motivációs előadó, tréner, és a többszörös bestseller, az Állj félre a saját utadból! című könyv szerzője.

Ez a könyv „biblia” lehet azoknak, akik akarnak, de még valamiért nem mertek cselekedni. Érzik és tudják, hogy szükség lenne a változásra, változtatásra a testükkel, életvitelükkel, életmódjukkal kapcsolatban, de még nem mertek rálépni erre az útra. Szántai Zsolt barátom erre tett kísérletet e könyv megírásával, hogy segítséget nyújtson és bátorítást adjon ahhoz, hogy egyre többen és többen merjenek megújulni. A régit elhagyni és helyette felvenni egy újat, ami nemcsak egy új életformát, de bizony boldogságot is adhat. Legyen ez a könyv életed egy új fejezetének kezdete, s ha elolvasod, s magadévá teszed, meglátod, így marad örökre.

Tilk-Lippai Marianna

ÉLETKEdv motivátor

Jim Rohn-tól, a kiváló szónoktól és motivációs szerzőtől származik az alábbi bölcs gondolat: “Tetteid olyan hangosan szólnak hozzám, hogy azt nem is hallom, amit a száddal mondasz.” Rögtön ez az idézet ugrott be, amikor Zsolt átadta könyve kéziratát. Hiszen a személyes találkozások alkalmával az ő üzenete is hamarabb megérkezik, minthogy kinyitná a száját. Puszta megjelenése, testbeszéde, jelenléte a tisztességről, kitartásról, profizmusról árulkodik. Így tudtam, hogy a könyv is csak jól felépített, gyakorlatias, közérthető és motiváló lehet. Nem csalódtam.

Szalay Ádám

televíziós újságíró, a Sikerkód vezető trénere

Több ez a könyv, mint amit a címe ígér. Egy olyan úton vezet végig, ahol világossá válik, hogy az ember testi-lelki és szellemi, vagy ha úgy tetszik, elme működése egymástól elválaszthatatlan egységet alkot, és igazi változások csak akkor érhetők el, ha mindhárom szinten dolgozunk ezért. Ebből a szemléletből fakad, hogy leírt ismeretek, megtapasztalásra alkalmas gyakorlatok, összefüggések feltárásán alapuló cselekvési rendszerek, egy magasabb-rendű létforma, a tudatos élet kialakításához adnak jól követhető térképet.

Dr. Kígyós Éva

Klinikai szakpszichológus, agykontroll oktató

Zsolt könyvében az a zseniális, hogy nem akar megváltoztatni téged, éppen ellenkezőleg azt akarja megtalálni benned, amilyen valójában vagy és az életmódváltást a benned élő egyéniségre építi. Azon ritka könyvek egyike a témában, ami az embert és nem elsősorban az eredményt helyezi a középpontba, anélkül, hogy azt kellene érezned egy pillanatig is korábban bármit is elrontottál, ami miatt bűntudatot kellene érezned. Lépésről-lépésre építi fel az önbizalmad egészen addig a pontig, amikor már nem kényszerből, hanem belülről indulva te magad akarod a változást.

Schilling Péter

Az Ébredő Erő Akadémia alapítója és az Ébredj Fel! című könyv szerzője - www.ebredjfel.hu

35 éve dolgozom belgyógyász, kardiológus és foglalkozás egészségügyi orvosként és ezáltal az egészségügy és a magyar emberek egészségi állapotának és gondolkodás módjának – életmódjának széles palettájára van rálátásom. Kezdetekben még elsődlegesen a betegeim vergődéseit láttam a súly problémák, a diéták,és a rendszeres mozgás kérdésével kapcsolatban. Gondjaim voltak, mint diétetikai és életmód tanácsadó orvos, mert nem tudtam igazán tartós eredményeket, biztos sikert garantáló módszereket ajánlani. Aztán az életkorom előre haladtával már személyesen én is beléptem az útkeresők csapatába és a betegeimmel konzultálva próbálkoztam százféle programmal… Törtem a fejem, hogy hogyan tudnék előre lépni és a sok általános tanács és elv helyett egy egyedi, személyre szabott programot javasolni és kipróbálni. Ekkor jött a találkozás egy életmódjában-megjelenésében teljesen pozitívan megváltozott ismerősünkön keresztül Zsolt és Enikő módszerével. Elmentem egy szombat délelőttön előadásukra, még az utolsó pillanatban is kétkedve, hogy orvosként mit keresek én itt, nekem kéne oktatni, nem engem…. A három előadásból álló konferencia azonban meggyőzött arról, hogy így kell kezdeni az életmódváltást!

Dr. Rúzsás Éva

Belgyógyász, kardiológus Foglalkozás egészségügyi szakorvos Orvos igazgató és Életmódváltó

Mivel még nem olvastad a kötetet, időben figyelmeztetlek, hogy most nem egy, hanem egyszerre két értékes könyvet tartasz a kezedben: Az első könyv a jó egészség, az ideális testsúly elérésének és megtartásának bibliája, amelyet a szerző kivételes szakmai felkészültsége, valamint a lap hasábjain átütő szenvedélye nélkülözhetetlen segítőtársaddá avat a sikeres életmódváltáshoz. Nem csak egy tökéletes motivátort kapsz segítségül az elhatározásodhoz, hanem a hétköznapokban kiválóan használható, komplex eszköztárat is. A második könyv sokrétű önismereti és személyiségfejlesztő gyakorlatokkal gazdagít. Zsolt tálcán nyújtja Neked több évtizedes tudásának és tapasztalatának rendszerezett gyöngyszemeit. Gondolkozz el a kérdésein! Végezd el a feladatokat! Ha így teszel, rájössz, hogy nem csak az egészséged területén, hanem életed minden részén gazdagabbá válhatsz – minden napod bearanyozhatod!

Mái Attila

alapító, főszervező - www.PozitivGondolkodokNapja.com

Sok szeretettel ajánlom Zsolt könyvét Mindenkinek, mert gyakorlati útmutatóként szolgál az életmódváltás küszöbén állóknak, valamint egy nagyon komplex ismeretanyagot ad át a már egészségtudatos emberek részére is! A mai világban a legnagyobb szükség az igazi példaképekre van! Zsolt egy olyan ember, aki az egészségtudatos életmód megtestesítője! Hálás vagyok, hogy ismerhetem és tanulhatok Tőle!

Gulyka Krisztina

Üzletasszony

Abban a szerencsében van részem, hogy nem csak szakmai szemmel tudtam a könyvet olvasni és értékelni, hanem mint egy aktív életmódváltó is. A rendszer, amit a Zsolt kidolgozott szakmailag is jól megalapozott és teljes egészében működő képes rendszer. Az egészségemet, vitalitásomat visszahozta és ezáltal az életemet is megváltoztatta. Egy kerek egész alkotás: van benne probléma, megoldás, példa, tudomány, érzelem, saját élmény, technika, humor és minden olyan, ami egy igazán jó szakmai könyvben lennie kel. A könyv egy alapmű azoknak az embereknek, akik életmódot akarnak változtatni, de nem tudják hogyan. Tiszta szívvel ajánlom ezt mindenkinek.

Farkas János

Motivációs tréner, szokás változtatási specialista

Ma már nem az a kérdés, hogy mekkora jelentőséggel bír a táplálkozás az egészségi állapotunkat és életminőségünket illetően, hanem az, hogy a jelen életkörülményeink között mennyire tudjuk ezt megvalósítani, mennyire tudunk tudatosak lenni, valamint tudjuk-e, hogy mit csináljuk ennek érdekében. Több, mint három éve alkalmazom az anyagcseretipizálás módszerét az egyénre szabott táplálkozási ajánlások kidolgozásában, fantasztikus eredményekkel. Azt látom, hogy a táplálkozási szokások megváltoztatásának egyik óriási akadálya a mentális felkészületlenség, a saját életünk irányítása feletti kontroll és felelősség teljes elengedése. Ez az átfogó ismereteket tartalmazó könyv felnyitja az elménket egy tudatos, minőségi élet kialakításának lehetősége felé, illetve gyakorlati segítségül szolgál abban, hogy ezen az úton minél előbb el is tudjunk indulni. Szeretettel ajánlom Mindazoknak, akik szeretnének tenni az életminőségük fejlesztése érdekében, illetve felismerik és megbecsülik a saját testük, a saját életük jelentőségét ezen a világon.

Heszberger Edina

dietetikus

Évek óta foglalkoztat a kérdés, mi az oka annak, hogy az életmódváltó és testsúlycsökkentő programok több mint 90%-a sikeretlen – főleg ha azok hat hónapon túli eredményeit vizsgáljuk. Van-e egyetlen, univerzális ok, vagy sok – önmagában kisebb jelentőségű – tényező együttes hatása befolyásolja a végeredményt? Kutatásaink és meggyőződésem alapján bátran állíthatom, hogy IS-IS. Mit is jelent ez pontosan? Kezdjük az utóbbival, amelyet hívjunk „mennyiségi mutatónak”. Az egymással kölcsönhatásban álló életmódtényezők száma óriási – még a szakmabélieknek is nehezen átlátható – ráadásul környezetünk változásaihoz igazodva folytonosan változó dinamikájú. Helyzetünket az sem könnyíti meg, hogy éppen a legfontosabb témákban – pl. korszerű táplálkozás – maga a tudomány álláspontja is időnként változik, mondjuk úgy „finomul”… Elég ha csak a zsírok és szénhidrátok „háborújára” gondolunk – vajon miért változik ennek megítélése még szakmai berkeken belül is? Ha – elméletileg – minden életmódváltást befolyásoló faktor összes hatását számításba szeretnénk venni, akkor hamar az ún. „információrobbanás” paradigmájának csapdájába esnénk, vagyis megjósolhatatlan lenne, mondjuk egy sütemény elfogyasztásának, egy adott szervezetre gyakorolt pontos hatása. Ennek a kérdésnek a boncolgatása elvisz világunk legősibb titkainak és mélységeinek problematikájához – relativisztikus, avagy determinált világban élünk? Az elfogyasztott egyetlen sütemény az események előre nem modellezhető láncolatát indítja el trilliárdnyi biokémiai folyamaton keresztül, vagy előre eldőlt az összes összetevők sorsa és nem tud a szabályozott rendszer kereteiből kikerülni?

Dr. Englert Zoltán

belgyógyász szakorvos, orvosi-fitnesz szakértő - www.medicalfitness.hu

Ahány ember, annyi féle felfogása van a teljesebb, boldogabb életnek. Tetszik Zsolt pontos, összeszedett, innen-onnan összeollózott és saját tapasztalatai által is megélt változata. Remélem sok embernek nyitja fel ez a könyv is a szemét, hogy bármitől is, de egyre több éber és tudatos ember legyen ezen a világon.

Fenyő Iván

színész, producer, motivációs előadó