Megbocsátás

Hogyan segíthet Téged a megbocsátás a könnyed előrehaladásodban?

Megbocsátás, mint fontos lépés – előadás és vezetett meditációs est

Szántai Zsolt közreműködésével

Hogyan bocsáss meg másoknak vagy akár saját magadnak? 

Szeretnéd letenni a felesleges terheket, melyek nyomják válladat?

Szeretnéd elengedni a neheztelést, a haragot és továbblépnél?

Szeretnéd magad könnyedebbnek, megkönnyebbültnek érezni?

Szeretnél megszabadulni a megbántásból fakadó negatív érzelmek romboló hatásaitól?

Szeretnéd jól érezni magad a bőrödben?

Szeretnél végre békében élni önmagaddal és a környezeteddel?

Esetleg elhunyt hozzátartozónak tartozol megbocsátással?

Akkor itt az ideje, hogy megteremtsd azt az életet magadnak, amelyre a szíved vágyik! Ehhez nem elég felszínre hozni az önszabotáló programokat. Érdemes mélyebbre ásni és felülírni őket olyan programokkal, amelyek azt az életet támogatják, amelyre lelkünk született!

Ehhez érdemes a megbántásból keletkező esetleges haragtól, dühtől, frusztrációtól, félelemtől, bosszúvágytól, elfojtástól, sérelmektől, tehetetlenségtől, kiszolgáltatottságtól, azaz érzelmi fájdalomtestektől minél előbb megszabadulni.

Hiszen, ha ez nem következik be, azzal folyamatosan, akár tudatosan, akár tudat alatt, mérgezzük magunkat, aminek előbb-utóbb súlyos betegség lehet a következménye, mint például rosszindulatú daganatos elváltozások, emésztőrendszeri diszfunkciók, autoimmun betegségek, szív- és érrendszeri problémák, reproduktív képesség csökkenés.

Ennek megoldása a MEGBOCSÁTÁS. A megbocsátás, bár egyszerűen hangzik elsőre, mégsem könnyű feladat. Először is fontos tudatosítanunk magunkban, hogy a harag legjobban annak árt, aki táplálja. Tehát önmagunknak árthatunk vele a legjobban, ha képtelenek vagyunk akár magunknak, akár másnak, vagy másoknak megbocsátani.
Miután bekövetkezett a belátás, hogy érdemes ezzel a témával foglalkoznunk, mert elakadásunk van vele, azaz neheztelünk, vagy haragszunk valakire, és lehet, hogy ezt a terhet már évtizedek óta cipeljük magunkon, akkor jön a nagy kérdés, hogy hogyan?
Számos kiváló pszichológiai, coaching, illetve egyéb módszer alkalmazható erre. Érdemes olyat választani, ami egyszerű, gyors, eredményes, tartós és könnyen kivitelezhető, valamint közel áll hozzánk. Egyik ilyen eszköz a meditáció.
Meditációban az elme lecsitításával módosult tudatállapotot hozunk létre. Agyunk – éberen és alvás közben – elektromos tevékenységek sorát végzi. Ez az agyunkban lévő idegsejtek, a neuronok aktivitásának köszönhetőek. Az elektromos aktivitás következtében specifikus agyhullámok keletkeznek, ami mérhető. Attól függően, hogy milyen tudatállapotban vagyunk, különböző agyhullámok a jellemzőek.
Meditációs állapotban béta agyhullámi intenzitást lecsökkentjük alfa, majd théta szintre. Alfa illetve théta szinten nyílik meg a kapu a tudat és a tudatalatti között. A személyes tudatalatti maga az érző test, a biológiánkat felépítő több mint 50 trillió sejt, sejthártyájában rögzített információs program.

Ennek a belső „számítógépnek” a tevékenysége végtelenül gyors és automatikus, azaz tudatos gondolati parancsot nem igénylő módon működik. Másodpercenként 4,6 GB mennyiségű adatot tud kezelni, ami két 1,5 órás film információmennyiségének felel meg! Ráadásul lehetőséget biztosít arra is, hogy miközben automatikusan dolgozik, mi a tudatos elménket használva más tevékenységeket is tudjunk végezni.

Olyan ez, mintha egyszerre két mikrochip lenne bennünk: egy nagy kapacitású, rendkívül gyors és automatikus üzemmódban működő, ösztönszerű, valamint egy kicsi kapacitású, lassú és kézi vezérléssel működő, de rendkívül intelligens. Ez a két mikrochip össze is van kötve, és folyamatos oda-vissza cserekapcsolatban van. A tudat, a kis kapacitású és kézi vezérlésű mikrochip, azaz a tudatosan gondolkodó elménk hatással van a nagy kapacitású, automatikus tudatalatti működésére, a tudat alatti működés pedig befolyással van a tudatos gondolkodásra.
Valójában az, amit nap mint nap gondolunk, érzünk és cselekszünk 95%-ban a tudatalattiból származó információs mintákból származik. Ezért elmondhatjuk, hogy életünket javarészt robotpilóta üzemmódban éljük, amennyiben nem vagyunk elég tudatosak.
A tudatosság azt jelenti, hogy hajlandóak vagyunk külső szemlélőként látni magunkat és megnyilvánulásainkat, és a szemüveget levéve szembenézni azzal, hogy valójában kik is vagyunk mélyen, tudat alatti szinten.

Ha erre nyitottak vagyunk, akkor felszínre hozhatjuk azokat a negatív programokat, amelyek megkeserítik az életünket, és szabotálják, hogy olyan célokat és eredményeket érjünk el, azaz olyan életet teremtsünk magunknak, amelyre a szívünk vágyik.

 Ha egy korábbi sérelemből fakadó tapasztalás, intenzív gondolati és érzelmi impulzust létrehozva rögzült a tudatalattinkban, akkor később, ha már fel is ismertük, hogy mennyire fontos lenne a megbocsátás, akarattal mégsem tudjuk ezt megtenni. Akarjuk, hogy megbocsássunk, igyekszünk is így gondolkodni és érezni, de mélyen sejt szinten, mégis a tudatalattinkban lévő érzelmi fájdalomtest minta ellentmond ennek és nem engedi igazán átélni.
Ezért, ha igazán át akarjuk magunkat teljes lényünkkel adni a megbocsátás áldásának, akkor ezt tudatalatti szinten is meg kell tegyük. Igazán ekkor nyerhetünk feloldozást és szabadulhatunk meg a megbántásból fakadó negatív érzelmek romboló hatásaitól. Így adhatjuk át magukat az isteni, feltétel nélküli szeretetnek, mely esszenciája és alapvető feltétele a megbocsátás.

A Megbocsátás vezetett meditációban az objektív érzékelésről, a szubjektív érzékelésre teszed a tudatod figyelmét. Azaz az öt érzékszerved, mint látás, hallás, ízlelés, érintés, szaglás által a külvilágból felfogott információkat kizárod, és a teremtő képzeleted segítségével létrehozol egy olyan tudatosan alkotott képet, amit az érzelmeid által valósággá manifesztálsz. Tehát segítségével tudatosan teremthetsz és befolyásolhatod élettapasztalati minőségedet, valamint mély tudatalatti program mintáidat.

Az est programja

1. rész: Elmélet – Megbocsátás, egy fontos lépés című előadás

2. rész: Gyakorlat – Megbocsátás című vezetett meditáció

3. rész: Interaktív kérdezz-felelek; tapasztalatcsere

Helyszín és időpont

Helyszín

Online – zárt Zoom-callon keresztül (A bejelentkezéshez szükséges információkat előzetesen e-mailben fogjuk elküldeni.)

Időpont

2021. február 18. csütörtök 18h

Ajánlások

Nagyon jól éreztem magam a meditációs elvonuláson. A közös meditálás óriási energiát adott, ami segített a mindennapi helyzetek könnyebb megoldásában. Sikerült kikapcsolódni, feltöltődni és ezáltal tudatosabbá válni. Hálás vagyok, hogy Szántai Zsolt segítségével fejlődhetek!

Kenéz Krisztina

A mai felgyorsult világban rengeteg kihívásnak kell megfelelnünk, ami stresszként hat a szervezetünkre. Ezért nagyon fontos, hogy egyensúlyban legyünk és a fizikai sík mellett a lelki síkkal is tudatosan foglalkozzunk. Erre létezik egy fantasztikus módszer, amivel kiszűrjük a világ zaját, elcsendesedünk és a jelenbe kerülünk, ez a meditáció. Végtelenül hálás vagyok hogy részt vehettem a BodyWakes meditációs elvonuláson, és egy kiváló embertől, Szántai Zsolttól tanulhatok.

Szilágyi Zsolt

Az est házigazdája:

Szántai Zsolt

121967550_2088145157986135_3945513803517156500_n
Bemutatkozás

Személyiségem és lelki fejlődésem irányának meghatározó tényezője volt, hogy nem egészen négy évesen a szüleim beírattak karate edzésre. Innentől kezdve a harcművészet és a keleti tanok formálták jellememet. Hamar felismertem, hogy az élet lényege önmagunk művelése. Először ez testi síkon nyilvánult meg nálam elsősorban…

A folytatásért kattints ide!

Tizennyolc éves koromra egy kétlábon járó harci gépezetté váltam. Mivel akkori képességeimet legjobban úgy tudtam kamatoztatni, ha mások védelmére kelek, ezért a rendőrség kötelékébe álltam, ahol adottságaimnak köszönhetően a BRFK Bevetési Osztályhoz, majd a BRFK Akció osztályhoz kerültem. Ezek gyorsreagáló egységek voltak, melyeket kiemelt bűncselekmények esetén vetettek be.

Mivel a rendőri fizetésből nem tudtam megélni, emellett az éjszakába is elkezdtem dolgozni, kidobó emberként, testőrként, pénzbehajtóként. Ennek az életformának köszönhetően megtapasztalhattam az élet sötét oldalát, amely több mint 12 évig tartott. Hogy a sok negatív élményt kompenzáljam, folyamatosan spirituális irodalmat olvastam és napi szinten meditáltam.

30 éves koromra már túl voltam két váláson és ennyi idő kellett ahhoz, hogy ráleljek valódi küldetésemre. Minden vágyam az volt, hogy életmódot váltsak és szakítsak az éjszakai élettel. Ezért feltettem magamnak a kérdést, mivel foglalkoznák szívből, ami örömmel tölt el akkor is, ha nem kapnák érte pénzt? Mivel a mozgás és a sport mindig az életem része volt, ezért beiratkoztam a Testnevelési Főiskola karate edző szakára, illetve mellette elvégeztem a testépítés és fitnesz oktatói képzést is.

Így indult 30 évesen az edzői karrierem, ami nagyon gyorsan igen magasra ívelt. Alig 2 év elteltével már egy 2000 nm-es vadonatúj fitness-wellness központ szakmai vezetője lettem, a csoportos mozgásóráim és személyi edzéseim tele voltak. Mivel az edzés mellett a táplálkozás témaköre is nagyon érdekelt, illetve nagyon sok kliensem igényelte, hogy ebben is adjak tanácsot, tovább folytattam tanulmányaimat ebbe az irányba.

Egy „szerencsés véletlen” során megismerhettem egy fantasztikus módszert, amit később Németországban tanultam meg, majd meghonosítottam Magyarországon. Ekkor már vállalkozó lettem és igyekeztem az önfejlesztés útján elsajátítani minden olyan képességet, ami a sikerhez kell. Felépítettem egy országos franchise rendszert, majd hibát hibára halmozva, elvesztettem mindenem. 35 évesen teljesen csődbe ment az életem minden területen. Miután darabokra tört az egóm, különös dolog történt velem. Elkezdett beszélni hozzám egy belső hang, ami azt súgta, hogy van még dolgom ebben a világban.

Felálltam és újra kezdtem az életem a belső vezetés által. Hamarosan megtaláltam életem párját, akivel családot alapítottunk és elindítottunk egy közös vállalkozást. Jelenleg egészségmentorként dolgozom saját vállalkozásunkban csapatunkkal BodyWakes néven, ahol küldetésünk, hogy utat mutassunk és megtanítsuk, hogy az egészség, a magas energiaszint és az ideális forma bárki számára elérhető. Tesszük ezt a gondolkodásmód, a táplálkozás és a testedzés területeit lefedve, 100%-ban személyre szabottan. Kollégáimmal – akik között van orvos, dietetikus, biológus, természetgyógyász, funkcionális táplálkozási tanácsadó, személyi edző – mindig azt tartjuk szem előtt, hogy az ember holisztikus megközelítést igényel. Kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a személyes példamutatásnak és hitelességnek, hiszen hat gyermek édesapjaként bizony óriási jelentősége van annak, hogy milyen mintát adok át nekik.

Szolgáltatásaink mellett elődásainkkal és tréningjeinkkel Feleségemmel bejártuk Európát, miközben létrehoztunk egy saját életmód akadémiát és több könyvet is írtam szerzőként, illetve társszerzőként. Életfilozófiám, hogy az életünk célja nem a siker, hanem önmagunk tökéletesítése és a jellemünk fejlesztése. Ha felfedezzük magunkban a bennünk rejlő valódi nagyságot, az életünk is azt a csodát fogja visszatükrözni, akik valójában vagyunk.

Részvételi díj

Becsületkasszás

Előzetes regisztrációhoz (max. 499 fő) kötött és Te döntöd el utólag, az eseményt követően, mekkora összeggel támogatod Zsolt munkáját. Mindezt annak függvényében, mekkora értéket hordozott számodra és milyen anyagi lehetőségeid vannak.

Természetesen azt is elfogadjuk, ha most nem szándékozol adakozni/adományozni.

Jelentkezés

A jelentkezéshez kérlek, töltsd ki az űrlapot és mi felvesszük Veled a kapcsolatot!


Gyakran ismételt kérdések

1.: Hogyan lehet csatlakozni az esthez?

Online, a zoom nevű alkalmazáson keresztül zajlik majd a program. Ez egy ingyenesen letölthető és asztali számítógépen, laptopon, tableten, telefonon egyaránt használható program. Előzetesen minden csatlakozási és technikai információt elküldünk majd e-mailben.

2.: Kezdőként is részt vehetek-e a programon és a meditációkon?

Igen, az est semmiféle előzetes képzettséget nem igényel, ráadásul egy elméleti, bevezető résszel indul majd, mely még inkább segít ráhangolódni a meditációra.

3.: Mit jelent a becsületkasszás részvételi díj?

Az est után mindenki maga választhatja ki mekkora összeggel járul hozzá Zsolt munkájához, annak tükrében mekkora értéket kapott a program által, illetve hogy lehetőségeihez mérten mennyit tud rászentelni. Az estet követően e-mailben küldünk majd tájékoztatást ezzel kapcsolatban. Természetesen, ahogyan jeleztük is, a hozzájárulás nem kötelező.

Az esten elhangzó előadás és meditáció nem helyettesít semmiféle orvosi kezelést, terápiát, hanem annak kiegészítéseként saját felelősségre alkalmazhatóak és az 1997. évi CLIV. törvény az egészségről 103.§ alá nem tartozó személyek számára javasoltak.