A pajzsmirigy egészsége az anyagcseretípusok tükrében

– Egész napos online előadás –

Kinek szól az előadás?

Elsősorban azoknak, akik érdeklődnek a természetgyógyászat, a táplálkozástudomány, valamint ezeknek a pajzsmirigy egészségével való összefüggései iránt.

Ajánljuk ezt a képzési napot:

holisztikus szemléletű orvosoknak, dietetikusoknak, egészségügyi szakembereknek,

természetgyógyászoknak, terapeutáknak,

integratív szemléletű pszichológusoknak, pszicho terapeutáknak,

táplálkozási tanácsadóknak,

coachoknak,

magánembereknek, akiket érdekel a pajzsmirigy egészsége.

Milyen témákra számíthatsz az előadáson?

Hogyan működik a pajzsmirigy, mi mindenre vannak hatással a hormonjai?

Miért nem elég csupán a pajzsmirigyre koncentrálni, ha átütő eredményt szeretnénk elérni a témában?

Hányféle pajzsmirigy-rendellenesség létezik? Hogyan történik a megállapításuk és mik az egyes terápiás alapelveik?

Milyen táplálkozási- és életmódbeli tényezőkkel ill. milyen célzott étrendkiegészítéssel tudjuk segíteni a pajzsmirigy működését?

Milyen veszélyek leselkednek ránk mai környezetünkben a tágabb értelemben vett pajzsmirigyegészség szempontjából?

Milyen goitrogén anyagokat ismerünk? Hogyan képesek ezek akadályozni a pajzsmirigy működését?

Mi a jód szerepe a pajzsmirigy egészséges működésében? Milyen ideális jódigényeket támaszt ez a szervünk? Hogyan reagálhat, ha nem kapja meg?

Igaz-e, hogy a milligrammos jódadagok (>2mg) a fiziológia alaptörvénye értelmében blokkolják a pajzsmirigy működését? Az állítólagos Wolff-Chaikoff hatás és ami valójában mögötte van.

Milyen fiziológiás magyarázat rejlik a radioaktív baleset során alkalmazott jódprofilaxis mögött? Meddig ajánlott ilyenkor jódot szedni és mennyit?

Mik a jódhiány megállapításának lehetséges vizsgálati módszerei? Mindegyik egyenértékű vajon?

Hogyan kell helyesen használni a jódot? Mikor lehet, mikor nem szabad szedni?

Milyen egyéb jódigényes szerveink vannak még a pajzsmirigyen kívül, hogyan jelezhetnek, ha jódhiányosak, s miképpen lehet azok szükségleteit kielégíteni?

Hogyan lehet hatékonyan vizsgálni a pajzsmirigy működését és a hormonok hasznosulását? Miket vizsgáltassunk meg és miért? Biztos, hogy elég lesz csupán a vérvételre támaszkodni?

Autoimmun pajzsmirigybetegségek: milyen ok-okozati összefüggéseik vannak és mik a fő terápiás megközelítéseik? Szabad-e ilyenkor jódot pótolni?

Mi a helyzet a pajzsmirigygöbökkel? Melyiknek milyen kockázatai lehetnek? Mikor lehet jódot szedni és mikor nem?

A pajzsmirigy és a mellékvese kapcsolata: miért fontos együtt kezelni őket? A holisztikus megközelítés egyéb ismérvei

Mindezek természetesen az egyes anyagcseretípusok tükrében, hiszen nem vagyunk egyformák, s bár kétségtelenül vannak közös kockázati tényezők, alapvetően mindenki egy kicsit más-más rizikófaktorokkal rendelkezik, ami a pajzsmirigyproblémák kialalkulásának lehetséges ok-okozati összefüggéseit illeti.

Az egyes fejezetek közt lehetőség nyílik majd kérdések feltételére is, melyeket aztán együtt megbeszélünk. Mivel sok félreértett témát érintünk az előadás során, ez egy jó alkalom lehet végre a Téged régóta foglalkoztató kérdések tisztázására is.

Oktatóink

Felföldi Melinda Melitta

A BodyWakes táplálkozási szekció szakmai vezetője, gasztronómiai- és életmód tanácsadó, okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó, Germán Gyógytudomány konzulens, ThetaHealing konzulens, a BodyWakes Életmód Akadémia alapító tagja, oktatója, BodyWakes Nagykövet

A JEL-en = az Út – amelyen most jár: a BodyWakes táplálkozási szekciójának vezetőjeként ellátja

  • a cég táplálkozási részlegének szakmai képviseletét
  • a BodyWakes csapat egészségmentorainak szakmai képzését, továbbképzését, tudásuk bővítését
  • a BodyWakes Életmód Akadémia képzési anyagainak összeállítását és oktatását – hiteles, naprakész szakmai információk felkutatásával, rendszerezésével
  • a hozzá forduló ügyfelek táplálkozási- és életmód tanácsadását céljaik elérése érdekében

Melitta mottója és célkitűzése:
“Ne halat adj az éhezőknek, hanem tanítsd meg őket halászni!”

Árvay Bálint

Okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó, A BodyWakes Szakmai Kutató Csoport tagja, a Jódpótlás tudományos alapokon Facebook-csoport vezetője

Saját és családunkban felmerült összetett egészségügyi kihívások irányították rá a figyelmemet a funkcionális szemléletre s tereltek aztán arra az útra, melyen jelenleg munkahelyi elfoglaltságaim mellett a tanító szolgálat jegyében járok. A mögöttes okok és összefüggések tanulmányozása s az egészségtudatos gondolkozás azóta életem részévé vált.

A “Humán anyagcseretípusok és azok táplálkozási irányelvei” illetve a “Holisztikus táplálkozási ismeretek” kurzusokat végeztem idáig az Életmód Akadémián, ez utóbbinál részt vettem az ortomolekuláris jódpótlás tanításainak szakszerű integrálásában is.
Mottóm: “Használd a kihívásaidban rejlő energiát arra, hogy megtanuld a leckét és segíts vele magadon és másokon egyaránt.”

Időpont és helyszín

Helyszín:

Online

Időpont:

2020. 02. 22. 10h-18h

Részvételi díj

29.900 Ft

Jelentkezési határidő: 2020. február 19.

Élmény garancia

A képzésre 100% Garanciát vállalunk!

Ha bármilyen oknál fogva nem vagy megelégedve a képzési nappal, akkor kérdés nélkül visszafizetjük az árát és megköszönjük a bizalmat, amit megszavaztál nekünk. Így tehát kockázatmentesen tudsz részt venni a napon!

Miért merünk ilyen garanciát adni? Mert biztosak vagyunk abban, hogy amit ezen a képzési napon kapni fogsz, az sokszorosan megéri majd neked, mint a jegy ára és az idő, amit beleteszel. Találkozzunk az egy napos online előadáson!

Jelentkezés