Kelkáposzta főzelék, roston pulykával: 500 kcal

Kelkáposzta főzelék, roston pulykával: 500 kcal

Hozzávalók:

108 g pulykamell

324 g leveles kel

25 g vöröshagyma

6 g barna rizsliszt

51 g édesburgonya

4 g fokhagyma

57 g zabtej

11 g kókuszzsír

Hozzávalók még: só, pirospaprika, majoranna

Elkészítés:

Kókuszzsíron  megpirítjuk a hagymát. A kelkáposztát felkockázzuk és  hozzáadjuk. Ízlés szerint sózzuk és fűszerpaprikával, majorannával ízesítjük. Vízzel felöntjük,belenyomjuk a fokhagymát összekeverjük. Pár perc után hozzáadjuk a felkockázott édesburgonyát és  fedő alatt kb. 10-15 perc alatt omlósra pároljuk. A zabtejet a lisztet, csomómentesre keverjük egy habverő segítségével. A habaráshoz folyamatos, gyors keverés mellett hozzácsurgatjuk a kel levét, majd a habarást a kelhez keverjük, visszatesszük a tűzhelyre, és főzelék állagúra sűrítjük.

Ha túl sűrű lesz a főzelék, vízzel hígítjuk.

A pulykafilét tetszés szerint fűszerezzük és plusz kókuszzsíron hirtelen megsütjük, majd a főzelékkel tálaljuk.

A recepthez ajánlott termékeket rájuk kattintva a webshopunkban vásárolhatod meg:

Barna rizsliszt

Kókuszzsír

 

Hozzávalók

Útmutató

Kelkáposzta főzelék, roston pulykával: 500 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.