95%-ra emelkedett sejtszintű vitalitás, normalizálódott hasnyálmirigy kapacitás és 4 kg fogyás tisztán zsírból

Egy olyan történetet szeretnék bemutatni nektek melyben láthatjátok, hogy kellő elhatározottsággal milyen szép eredményeket lehet elérni rövid idő alatt az egészség minőségének javításában.

Enikő 2021. július végén járt nálunk először. Fő célja az volt, hogy megtudja miért nem működik megfelelően az emésztőrendszere. Nem volt semmi komoly egészségügyi kihívása, diagnosztizált betegsége. Ugyanakkor bizonyos ételek után gyomortáji diszkomfort érzetei voltak. Ez pedig már olyannyira tetőzött, hogy olykor hajnal 3 óra körül felébredt gyomorfájás miatt, mely az alvásminőségét jelentősen befolyásolta. Tünetei annak ellenére jelentkeztek, hogy igyekezett egészségtudatosan étkezni, mely már az alapanyag kiválasztásnál kezdődött, ugyanis minden mentes és BIO termékek tették ki a táplálkozás alapját.

A tanácsadást egy részletes elbeszélgetéssel, anamnézissel kezdtük, mely során a jelenlegi életmódja, táplálkozása mellett kitértünk születési körülményeire is.

Az elbeszélgetés során kiderült, hogy életmódjából kifolyólag jelentős mennyiségű stresszt élt meg napjai során. Laborokat nem hozott magával ugyanis nem voltak egészségügyi kihívásai, így orvosnál se járt és gyógyszereket se fogyasztott, csak étrend-kiegészítőket, vitaminokat ősztől tavaszig kúraszerűen.

Az elbeszélgetést követően funkcionális kérdőíveket használtunk annak érdekében, hogy egyes tünetek megléte, gyakorisága és azok erőssége alapján feltérképezzük, hogy mely szerveknél, szervrendszereknél lehet esetlegesen elakadás a szervezetében. Majd megmértük sejtszintű vitalitását, mely egészségtudatos életmódjának köszönhetően az átlagnál (25-35 %) magasabb, 60 % volt egy 0-100 %-ig terjedő skálán. Majd megnéztük szénhidrát toleranciáját, mely jelzője annak, hogy hasnyálmirigye mennyire van leterhelt állapotban a cukoranyagcsere szempontjából.

Ennek optimális értéke 60-80 % között van, nála enyhén csökkentebb, 40 % volt a mért eredmény. Ezeket követően meghatároztuk táplálkozási típusát, hormontípusát és egyéni érzékenységeit. Végül pedig testösszetételét is megmértük.
Következő lépésben a begyűjtött információ halmazból ok-okozati összefüggéseken keresztül átbeszéltük, hogy milyen tényezők vezettek jelenlegi állapotához.
Ezt követően összeállítottunk számára egy személyre szabott élelmiszerlistát, átbeszéltük a táplálkozási típusának megfelelő makrotápanyag (fehérje-zsír-szénhidrát) arányokat majd a jelenlegi életmódjához igazítva a táplálkozás ritmusát azaz, hogy hányszor és mikor érdemes étkeznie egy nap során, valamint a célját támogató tápanyag mennyiséget is.
Végső során átadtuk neki további útmutatásainkat személyre szabott funkcionális protokollokat tartalmazó Életmódterv keretében, melyben az étrendkiegészítő- és testmozgás ajánlás mellett a lelki-, és mentális síkokra kiterjedő javaslataikat is részletesen leírtuk és átbeszéltük.
A tanácsadást követően telefonon és e-mailben tartottuk Enikővel a kapcsolatot és a tanácsadást követően rövidesen már pozitív változásokról számolt be.
Első kontroll mérésre a tanácsadást követően valamivel több, mint 7 hónappal került sor, mely során már jelentős pozitív eredményekről számolhatott be Enikő. Azt követően 3 hónap múlva egy ismételt kontroll mérésre jött el hozzánk, ahol sejtszintű vitalitása 95 %-ra, mely az ideális tartományba esik, szénhidrát toleranciája pedig 60 %-ra növekedett mely az optimális tartományban található. Pozitív hozományként 4 kg-ot fogyott tisztán zsírból, izomtömegeben pedig enyhe növekedés mutatkozott.
Elmondta azt is, hogy kellemetlen tünetei már néhány hónap elteltével teljesen megszűntek és az alvása is rendeződött.
Vitalitása kicsattanó, és néhány hónapjai Thai boxra is beiratkozott.
Köszönjük Enikő, hogy a Bodywakes-t választottad!
További jó egészséget kívánok!