A számtalan fogyókúrát kipróbált Ildikó 3 hónap alatt 7 kg-tól, hormonális problémájától és refluxától szabadult meg!

Ildikó azért látogatott el hozzánk, mert évek óta próbálkozott mindenféle fogyókúrával, de tartós és minőségi fogyást semmivel nem tudott elérni, illetve szerette volna helyreállítani a hormonális egyensúlyát.

 

A testzsírszázaléka valóban az egekben volt, de ami még inkább aggasztó volt számunkra, az a zsigeri zsír értéke, ugyanis ez 9% volt, amely a normál érték felső határa. Zsigeri zsírok  mindenkiben vannak: a májat, a szívet, a veséket és a hasnyálmirigyet borítják be, ezzel védve őket a külső behatásokkal szemben. Viszont az egyáltalán nem mindegy, mekkora mennyiségben képeznek védőburkot. Ezek a típusú zsírok ugyanis jóval veszélyesebbek, mint a bőr alatti zsírpárnák. A zsigeri zsír hormonszerű anyagokat – például stressz hormont, gyulladási faktorokat – termel. Több ezer olyan molekula szabadul fel belőle, amelyek súlyos betegségeket okoznak – olyanokat, amelyek a halálok zöméért felelősek – stroke-ot, infarktust, rákot, kettes típusú cukorbetegséget.

Emellett Ildikó elmondta, hogy refluxszal és PMS-sel (premenstruális szindróma) küzd. A reflux tüneteit az okozza, hogy a gyomor savas tartalma visszaáramlik a nyelőcsőbe, kimarja annak belső falát, és kialakul az a panasz, amit a mindennapokban gyomorégésként emlegetünk.
PMS-nek, azaz premenstruális szindrómának nevezik azokat a tüneteket, melyek jellemezően a menstruációt 7-10 nappal megelőzően, vagyis a tüszőrepedés és a menzesz közötti időben jelentkeznek. Ezek a havi vérzés előtti napok sok nő életét keserítik meg: ingerlékennyé válnak, és akár a legjelentéktelenebb apróságok miatt is képesek kiborulni. Testi tünetek – mellfeszülés, fejfájás, lábdagadás, illetve alhasi görcsök – szintén előfordulhatnak ilyenkor.
A női ciklust alapvetően két hormon, az ösztrogén (tüszőhormon) és a progeszteron (sárgatesthormon) vezérli. Termelődésük szabályozása, illetve egyensúlyban tartása az agyban történik. A menstruációt megelőző napokban a PMS-re jellemző tünetek olyankor jelentkeznek, ha a szervezetben valamiért megbomlik a menstruációs ciklust vezérlő hormonok egyensúlya.

A mérés során az első érték, amit néztünk a sejtszintű vitalitás volt. Ez az érték tehát azt jelzi, hogy egy 0-100-ig terjedő skálán mennyire vannak a sejtjeink jól ellátva energiával. Ildikónál ez a szám 30% volt, tehát egy gyenge energia ellátottságban volt.

Utána megállapítottuk Ildikó táplálkozási típusát, ami gyorségetésű fehérje típus, tehát nála az égetőrendszer dominál. A gyors égetésűek anyagcseréje (bár csak rövid időre), de szénhidrátokkal erősen ingerelhető, így náluk a sejtanyagcsere gyorsabban megy végbe, ezért a cél az, hogy ezt a táplálkozással (több fehérje + zsír, kevesebb és minőségi szénhidráttal) lassítsuk, hogy kiegyensúlyozzuk az anyagcserét is.

Hormontípusa szerint agyalapi, másodlagos mellékvese hormontípussal. Az agyalapi mirigyet a tej és tejtermékek, a koffein, a finomított szénhidrátok és az alkohol  ingerlik és késztetik erősebb működésre. A mellékvesét pedig a vörös húsok, sós nehéz ételek és az alkohol. Ezért Ildikó olyan ajánlást kapott tőlünk, amiben ezeket az ételeket kispadra ültettük, azaz kértük, hogy amennyire csak lehet kerülje el őket, annak érdekében, hogy a hormonális egyensúlya helyre álljon. Speciális anyagcsereprofiljának megfelelő étrendjét funkcionális táplálkozási protokollokkal ötvöztük a maximális hatékonyság érdekében.

Ennek köszönhetően, amikor az  első tanácsadás után 3 hónnappal visszatért hozzánk kontrollmérésre szuper eredményeket tapasztaltunk. Vitalitását megduplázta, 30%-ról 60%-ra emelkedett, a szénhidrát tolerancia értéke is 20%-kal javult, ami azt jelzi, hogy sokat regenerálódott a hasnyálmirigye, az étrend betartásával 7 kg-ot fogyott tisztán zsírból, és ezeken kívül is minden értéke javult! Elmondása szerint teljesen elmúltak a refluxos és PMS-es tünetei, illetve amire nem is számított a talpában lévő kínzó csonthártya gyulladása is elmúlt.

Szívből gratulálunk Neki, és hiszünk benne, mert tudjuk minden megvan benne ahhoz, hogy  elérje a végcélt!

Tarts velünk továbbra is, ha kíváncsi vagy Erikára, aki eddig is igyekezett egészségtudatosan élni, de az utolsó 3-4 kg feleslegétől nem tudott megszabadulni. Illetve gyakran puffadt és hasmenése is volt.

Üdv

Szántai Zsolt

BodyWakes Alapító

Egészség mentor