Emőke 8 kg-os fogyása napi 1800 Kcal-ás szénhidrátban gazdag étrend mellett

Emőke amikor először járt nálunk, megállapítottuk, hogy szénhidrát típusba tartozik. Ez alapján napi 4-szeri étkezést és napi 1800 kcal-át javasoltunk, aminek 60%-át szénhidrátban gazdag élelmiszerek tették ki számára.

Tehát éheznie nem kellett, sőt! Ehette a jó minőségű és számára megfelelő szénhidrátokat, aminek nagyon örült! Viszont a koffeint, a tejet és tejtermékeket, olajos magvakat, vörös húsokat, valamint a gluténtartalmú gabonákat kerülnie kellett.

Ha valaki szénhidrát típus, az azt jelenti, hogy a vegetatív idegrendszerének szimpatikus oldala dominánsabb, míg a paraszimpatikus oldala gyengébb.

A paraszimpatikus oldalt a jó minőségű szénhidrátok, míg a szimpatikus oldalt a fehérjék és a zsírok erősítik.

Ebből kifolyólag a gyengébb paraszimpatikus oldalt, több jó minőségű szénhidrát fogyasztásával erősíteni tudjuk, melynek következtében helyreáll a vegetatív idegrendszeri egyensúlytalanság.

Ez ki fog hatni a szervek, szervrendszerek működésére is. Ha valaki szénhidrát típusba tartozik, akkor neki kevesebb fehérjére és még kevesebb zsírra lesz szüksége, hiszen pont ezektől fog hízni.

Ha valaki szénhidrát típusként pont úgy akar lefogyni, hogy csökkenti a szénhidrát bevitelét, akkor azzal pont az ellenkező hatást fogja kiváltani, idegrendszeri és emésztőrendszeri egyensúlytalanságot fog okozni és még a hasnyálmirigyét is leterheli.

Ezeket a paramétereket, egyéni érzékenységet és hormontípust is nézünk az anyagcseretípus-mérés során, hogy a leghatékonyabban tudjuk személyre szabni a táplálkozást.

Hormontípusunk alapján meg tudjuk mondani, hogy mely ételek okoznak hormonális stimulációt a szervezetünkben.

Ez azt jelenti, hogy mindenkinek van legalább egy olyan hormontermelő mirigye, ami epigenetikailag dominánsabban működik és bizonyos élelmiszerek elfogyasztásának hatására stimulálódik is.

Az eleve dominanciában lévő hormontermelő mirigyek túlstimulálása bizonyos ételekkel, ha azokat napi rendszerességgel vagy nagyobb mennyiségben fogyasztjuk, hormonális egyensúlytalanságot okozhat.

Ezek túlstimulálása bizonyos ételekkel hormonális egyensúlytalanságot fog okozni. Ezen felül kiiktatjuk az étrendből az egyéb panaszokat okozó élelmiszereket, melyre egyénileg érzékeny a szervezet. Így tudjuk regenerálni a szervezetet, beindítani a fogyást, helyreállítani az egyensúlytalanságokat, hogy beálljon a szervezet ideális állapota.

 

Emőke kontrollján nagy örömmel láttuk, hogy tisztán zsírból 8 kg-ot fogyott és megduplázódott a sejt szintű vitalitása.

Elmondása alapján az új diétától sokkal jobban érzi magát, megszűnt a puffadása és még a narancsbőre is lényegesen lecsökkent. Szívből gratulálunk az eredményéhez és kívánunk további sok sikert!

 

 

Üdv

Szántai Zsolt

BodyWakes Alapító

Egészség mentor