Erika új diétájával az utolsó 3-4 kg feleslegének és emésztési problémájának is búcsút inthetett

Erika eddig is igyekezett egészségtudatosan élni, de az utolsó 3-4 kg feleslegétől nem tudott megszabadulni. Illetve gyakran puffadt és hasmenése is volt.

Sokszor megesik, hogy bizonyos diétákkal leadunk nagyobb súlyfelesleget, de a kezdeti sikerek után mégis rajtunk marad pár kiló, amitől sehogy sem tudunk megszabadulni…. Ennek többnyire az az oka, hogy olyan ételeket fogyasztunk, ami a domináns hormontermelő mirigyünket stimulálja…

Hogy mit jelent ez pontosan? Mindenkinek van legalább egy olyan hormontermelő mirigye, amelyik érzékenyebben reagál és bizonyos élelmiszerek hatására hajlamos túlműködni. Adott hormontermelő mirigyeket – adott élelmiszerek „stimulálnak”, tehát attól függően, hogy kinek mi a domináns hormontermelő mirigye, az alapján kell bizonyos élelmiszereket kiiktatni az étrendből. Ha olyan élelmiszereket fogyasztunk, mellyel folyamatosan ingereljük a hormontermelő mirigyünket a hormontermelésre, az nem csak hormonális túlműködést, – és ezzel együtt betegségek kialakulását is elősegíti – de bizony hízást is okoz.

Attól függően, hogy ki milyen hormontípusba tartozik, annak megfelelően fog bizonyos testtájakra is hízni, tehát alkati sajátosságainkat is meghatározza. Egy pajzsmirigy hormontípusba tartozó ember például szinte csak hasra hízik, míg egy petefészek típusú hölgy combra és fenékre. Kvázi hiába a kalória csökkentés, a diéta, – a fogyást bizonyos módon be fogja indítani – de az adott testtájairól az a „pár” kiló nem fog eltűnni. Ahhoz, hogy a makacs területekről is leadjuk a felesleges kilókat, ahhoz tudnunk kell, hogy melyik a domináns hormontermelő mirigy a szervezetünkben, és mely ételekkel stimuláljuk túl azokat.

Emellett érdemes tudnunk a táplálkozási típusunkat is, hiszen, ha valaki szénhidrát típus, de túl sok fehérjét fogyaszt, azzal pont azt fogja elérni, – amellett, hogy megborítja a vegetatív idegrendszerét, és ezzel sok folyamatot negatívan befolyásol – hogy még könnyebben fog hízni.

A különböző emésztési problémákat is könnyen kiküszöbölhetjük, ha tisztában vagyunk egyéni érzékenységeinkkel. Sok esetben az ételek elfogyasztása után nem tapasztalunk kellemetlen érzést vagy panaszt, pedig hosszútávon lehet nem jó nekünk az adott élelmiszer. Ezt hívjuk rejtett élelmiszer érzékenységnek. Ilyen például a tej vagy a glutén. Mindkettő „csendes gyilkos”, elfogyasztásukat követően lehet nem okoznak panaszt, de hosszútávon károsíthatják a bélrendszert, amire nem is gondolnánk.

Ezek aztán puffadást, görcsöket, emésztési problémákat okoznak. Ha kiiktatjuk az étrendből ezeket az érzékenységeket kiváltó élelmiszereket, emésztésünk is helyre áll. Mind ezeket a paramétereket figyelembe véve, ha tudjuk milyen a táplálkozási-, emésztőrendszeri-, hormonális beállítottság és tisztában vagyunk az egyéni érzékenységekkel, akkor tudunk egy olyan személyre szabott diétát összeállítani, amivel sikeresen és egészségesen fog fogyni az ember. Az ideális testalkaton túl a sejtszintű vitalitás is nőni fog, hiszen a szervezet és a sejtek végre a számukra megfelelő tápanyagokat fogjak megkapni az optimális működésükhöz.

Erika ma örömmel látta, hogy 49 évesen sejt szintű vitalitása 70%-ra emelkedett, a testzsír %-a elérte a legideálisabb 25,4 %-ot, és így megszabadult a fránya utolsó 3-4 kg-tól is, amit tisztán zsírból adott le. Emellett a korábbi emésztési problémái is megszűntek.

Ezt elsősorban önmagának és másodsorban a típusának megfelelő diétájának köszönheti!

Tarts velünk továbbra is, ha kíváncsi vagy Krisztinára, aki a rossz labor értékeit látván önállóan diétába kezdett, amiről azt gondolta, hogy jó és egészséges. A diétát követően kiderült, hogy a labor értékei tovább romlottak. Ez után döntött úgy, hogy eljön hozzánk és szakember segítségét kéri.

Üdv

Szántai Zsolt

BodyWakes Alapító

Egészség mentor