Három hónap alatt 4 kg fogyás zsírból, megszűnt puffadás és emésztőrendszeri panaszok, 30%-ról 80%-ra emelkedett sejtszintű vitalitás!

Heni július végén jött el hozzánk táplálkozási tanácsadásra azzal a céllal, hogy leadjon 4-5 kg-ot, megszabaduljon a rendszeresen jelentkező teltségérzettől és puffadástól, továbbá megtámogassa szervezetét és felkészítse a jövendőbeli gyermekvállalásra.

Az első részben, egy fél órás anamnézis során arról számolt be, hogy napközben energiaszintje hullámzik, alapvetően nehezen ébred fel. Elmondta, hogy székrekedésre hajlamos és gyakran jelentkezik étkezések után teltségérzet, puffadás.

Az anamnézis keretein belül feltérképeztük Heni anyagcsere,- és hormontípusát is. Ezek alapján megtudtuk, hogy szimpatikus szénhidrát típusba tartozik.

Ez azt jelenti, hogy Heni vegetatív vagy más néven autonóm idegrendszerének két oldala közül (szimpatikus és paraszimpatikus) a szimpatikus oldal van túlsúlyban. Azért fontos ezzel tisztában lenni, mert a két oldal különböző szervekért és szervrendszerek irányításáért felelős, ahhoz pedig, hogy minden megfelelően működjön a szervezetünkben, fontos, hogy ezt a két oldalt kiegyensúlyozzuk.

Érdekesség, hogy a paraszimpatikus oldal felel az emésztőrendszerért, ami Heninél gyengébb volt, hiszen, ahogy az előbb említettem, neki a szimpatikus oldala mutatkozott erősebbnek. Ilyen esetekben, minél nagyobb az egyensúlytalanság a két oldal között, annál gyakrabban jelentkezhetnek emésztőrendszeri panaszok, akár székrekedés formájában.

Mivel a paraszimpatikus oldalt a jó minőségű szénhidrátok erősítik, ezért az egyensúly eléréséhez Heninek szénhidrátban gazdag táplálkozást javasoltam, kiegészítve a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje- és zsírforrásokkal.

Mindemellett figyelembe vettük, melyek azok az élelmiszerek, amelyeket a hormontípusa alapján érdemes kerülnie. A női szervezetben ugyanis van négy olyan hormontermelő mirigy, ami bizonyos ételek elfogyasztása stimulációval hat rájuk. Ilyenek a pajzsmirigy, az agyalapi mirigy a mellékvese és a petefészek. Ezek közül pedig mindenkinek van legalább egy, de van, akinek kettő is, ami dominánsan működik és alapból aktívabb.

Ha nem tudjuk, melyik a domináns hormontermelő mirigyünk és folyamatosan olyan ételeket fogyasztunk, amelyekkel stimuláljuk az adott mirigyet, az egy állandó teher a szervezet számára, ami egy idő után egészségügyi kihívásokban és/vagy hormonális hízás formájában jelentkezhet.

Heninél kettős hormontípust állapítottunk meg: pajzsmirigy és petefészek.

Amellett, hogy mindkettőről levettük a táplálkozásban a terhelést, utóbbira érdemes volt még nagyobb fókuszt tenni, mivel Heni elmondta a tanácsadás elején, hogy hosszú éveken át szedett fogamzásgátlót, de a jövőben párjával szeretnének babát.

Az előzmények és a célok tudatában ezért javasoltunk Heninek egy részletes labort is, hogy feltérképezzük hormonális hátterét.

Heni megfogadta az ajánlásainkat és bevezette életébe az életmódbeli változtatásokat. Első lépésként elkezdett tudatosan figyelni arra, hogy azokat az élelmiszereket fogyassza, amik számára jótékonyak vagy semlegesek, és kerülje azokat, amelyek a kerülendő kategóriába tartoznak. Figyelt arra, hogy egy-egy étkezésen belül milyen arányban fogyasszon fehérjéket, zsírokat és szénhidrátokat, plusz arra is, hogy a megbeszéltek szerint négyszer étkezzen, összesen napi 1800 kcal-t.

Közben megcsináltatta a laborokat is, amelyek alapján finomra tudtuk hangolni az étrendkiegészítést a kontroll mérés során, hogy még hatékonyabban tudjon haladni céljai felé.

Emellett a kontroll mérés során örömmel állapítottuk meg, hogy Heni sejtszintű vitalitása a júliusi 30%-ról 80%-ra, a kiváló tartományba emelkedett!

Elmondta, hogy emésztőrendszeri panaszai megszűntek, jobb lett az erőnléte és összességében sokkal jobban érzi magát.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy attól az utolsó 4 kg-tól is sikerült megszabadulnia, érezhetően és látványosan átalakult a teste, amit a környezete is visszajelzett számára. Ez pedig még inkább megerősítette abban, hogy jó úton halad.

Mindezt pedig éhezés, hirtelen előtörő éhség/falási rohamok és szenvedés nélkül!

Szívből gratulálunk Heni! Csak így tovább!