János története – Röpke 3 hónap alatt 85%-os vitalitás, illetve pozitív mellékhatásként 15 kg fogyás

János tavaly augusztus elején járt nálunk először táplálkozási tanácsadáson.

Azzal a céllal érkezett hozzánk, hogy magasabb energiaszintet érjen el, illetve a dohányzás abbahagyása után felcsúszott kilóktól szeretett volna megszabadulni.

A tanácsadás elején feltérképeztük János táplálkozási és életmódbeli szokásait, illetve feltettünk pár kérdést a kórelőzményekkel kapcsolatosan. Itt már látható volt, hogy komoly egészségügyi kihívásai nincsenek, de azért nem volt panaszmentes. Legfőbb problémája a fáradékonyság, étkezés utáni puffadás és diszkomfort érzet volt.

Ezután elvégeztük az anyagcsere- és a testösszetétel mérést, mely során kiderült, hogy János sejtvitalitása 35 %-on volt, ami már a rossz energia ellátottság kategóriájába esik, többek között ezért is volt ennyire hullámzó az energiaszintje. Emellett magas volt a testzsír %-a és a zsigeri zsírja is, mely hosszútávon komolyabb rizikófaktor lehet, ezért megbeszéltük, hogy az egészségmegőrzés céljából fontos lenne ezeket megfelelő tartományba levinni.

A táplálkozási típusa alapján paraszimpatikus, úgynevezett „fehérje” típusba tartozik, agyalapi és mellékvese kettős hormontípus dominanciával.

A kapott eredmények alapján összeállítottunk számára egy személyre szabott élelmiszerlistát, mely alapján már könnyen el tudta dönteni, hogy mely élelmiszereket ajánlott elkerülnie, illetve melyek azok, melyeket nyugodtan ehet.

Következő lépésben azt is beállítottuk, hogy egy étkezésen belül milyen arányban érdemes fogyasztania fehérjében, zsírban és szénhidrátban gazdag élelmiszereket. Beállítottuk az étkezések ritmusát is, vagyis napi hányszor és kb. mikor érdemes étkeznie egy nap folyamán.

Átbeszéltük azt is, hogy számára mekkora kalóriabevitel javasolt, de azért megemlítettük, hogy ha megfelelő alapanyagok közül választ és azokat a megfelelő arányban és ritmusban fogyasztja, akkor érezni fogja, hogy mi a számára ideális mennyiség.

Ígéretéhez híven szeptember elsején el is kezdte az ajánlásokat beilleszteni a mindennapjaiba és már két hét után elkezdte érezni a változást. Energikusabb lett, elmaradtak a napközbeni fáradtsághullámok (amikor azt érezte, hogy rögtön elalszik), majd a következő 6 hét során 8 kg-ot sikerült fogynia.

A kontrollmérésen örömmel tapasztaltuk, hogy a vitalitása már 85%-os értéket mutatott. Emellett további 7-kg-ot sikerült még lefogynia, így összesen 15 kg-ot fogyott 3 hónap alatt. A testzsír %-a 29%-ról 20,6%-ra, a zsigeri zsírja 14-ről 9-re csökkent.

Gratulálunk és további sok sikert, jó egészséget kívánunk Neki! Bízunk benne, hogy János története pozitív példaként szolgál majd mások számára is!

Szeretettel:
Bohó Tímea
BodyWakes egészségmentor, okleveles biológus