NEM SZÁMÍT A KOR, SOSINCS KÉSŐ ELKEZDENI, 74 ÉVESEN IS LEHET ÉLETMÓDOT VÁLTANI

Egy barátom, Pesti Ákos egy nap azzal az örömhírrel fogadott, hogy Anyukája bejelentkezett hozzánk tanácsadásra és én lettem az egészségmentora. Külön öröm és felelősség volt ez számomra, mert a Fiát, Ákost ismerve egy nagyon érett és komoly embernek tartom őt. Ráadásul még kérte is, hogy nagyon figyeljek az édesanyjára.

Szeretném megosztani veletek az ő történetét, életmódváltását, amit volt szerencsém végigkísérni, támogatni, hogy megfelelő egészségi állapotot tudjon teremteni, elérni és megtartani.

Marika kórházi csúcspontja, hogy ásványi anyaghiányos állapotban összeomlott a keringése, aminek következtében 2x is újraélesztették és intenzív osztályra került.

Az állapota és kezelései miatt tele volt kérdésekkel, mert csak azokat az utasításokat kapta, miképp egyen-igyon, míg meg nem erősödik. Ákos ekkor tanácsolta, hogy forduljon hozzánk, mindezt azért, mert volt a munkásságunkról tapasztalata, hiszen ő is járt nálunk korábban.

Felmértük Marika állapotát, milyen volt az életvitele, szokásai, táplálkozása. Megállapítottuk az anyagcseretípusát, vagyis hogy milyen táplálkozási- és hormontípusba tartozik, illetve milyen sebességgel működik az égetőrendszere.

FONTOS: Mert az az egyik alapja az egészségnek, a jó közérzetnek és az egyensúlynak, hogy az epigenetikai beállítottságunknak megfelelően étkezünk.

A szervezetünk csak akkor tud jól működni, fejlődni, ha egy jó alapot biztosítunk neki. Megfelelő mennyiségű, minőségű pihenés, megfelelő folyadék- és tápanyagbevitel, ásványi- és vitamin forrás. De természetesen a tápláló gondolatokra, mély őszinte érzésekre is szükség van.

Marika megkapta a választ, miért került ilyen állapotba és megkapta az életmódváltó programját.

A szervezete egyensúlyi állapota elérése érdekében átbeszéltük, milyen tápanyagokat érdemes bevinnie annak érdekében, hogy javuljon az emésztése, megfelelő legyen a felszívódása, erősödjön a szervezete.

A műszeres mérés során megállapítottuk milyen arányokban érdemes számára bevinni egy étkezésen belül a fehérjékben, szénhidrátokban, és zsírban gazdag élelmiszereket.

Itt hozzá tenném, hogy ez mennyire fontos, mert a szervezete két vegetatív idegrendszeri ágát és az égetőrendszerét is túlstimulálhatják a számára nem megfelelő tápanyagarányokban elfogyasztott ételek.

Ezzel pedig felborulhat a homeosztázis, a belső egyensúly, amire a szervezet minden pillanatban törekszik.

Majd átbeszéltük, hogy egy nap hányszor is érdemes étkeznie, hiszen fontos számára, hogy a szervezete a két étkezés között tudjon pihenni, regenerálódni. Nagyon fontos, hogy ebben sem vagyunk egyformák. Van, akinek napi kétszer, háromszor és van, akinek napi négyszer, akár ötször is érdemes bevinnie a megfelelő tápanyagokat.

Azt követően átbeszéltük a szervezete alapvető funkciót ellátó feladatokra mennyi kalóriára van szüksége és azt is, hogy mennyire van szüksége a mindennapi feladatok ellátására, hogy legyen energiája a nap végére is.

Marika állapota javulásnak indult, kezdte jobban érezni magát, visszatért az életkedve és a laborja is visszaigazolta, hogy mennyire fontos az életmódot, és ezen belül a táplálkozást rendbe tenni, mert ez is az élet egyik alapja.

A sejtszintű vitálisa, energiaszintje pedig a háromszorosára növekedett, a hasnyálmirigy kapacitása több mint a duplájára emelkedett, beindult a regeneráció és megerősödtek az öngyógyító folyamatok.

Nagy öröm volt találkozni vele a kontroll mérésen és látni, hogy jobban van, hogy sugárzóbb, jó volt érezni, hogy vezethettük az útján.

 

Mert küldetésünk, hogy utat mutassunk és megtanítsuk, hogy a jó egészség, a magas energiaszint és az ideális forma bárki számára elérhető.

 

Köszönettel:
Horváth Tamás
BodyWakes Egészségmentor, Funkcionális & Holisztikus táplálkozási tanácsadó és a BodyWakes csapata