Rózsika csodálatos fogyása alulműködő pajzsmirigye és cukorbetegsége ellenére

Rózsika azért jött el hozzánk, hogy beállítsuk a táplálkozását. Ezt követően 3 hónap alatt rendbe jött a bélműködése, megszűnt a lábdagadása, a pajzsmirigyében csökkent a feszültség érzet és javult az állóképessége.

Számszerűsítve 7 kg fogyott tisztán zsírból, 70%-ra emelkedett a sejt szintű vitalitása és a hasnyálmirigy kapacitása is megduplázódott, annak ellenére, hogy pajzsmirigy alulműködése és cukorbetegsége is van.

Ha a szervezetben akár idegrendszeri, akár emésztőrendszeri, akár hormonális egyensúlytalanság van, az kihat minden egyes sejtünkre, szerveink működésére. Ha táplálkozásunkkal nem támogatjuk az egyensúly visszaállítását, hosszú távon betegség lesz az eredménye. Ha idősebb korban kevesebbet mozgunk, kevesebb folyadékot viszünk be, nem a típusunk szerint táplálkozunk, ráadásul hosszútávon finomított szénhidrátokat fogyasztunk, akkor nagyon könnyen kialakulhat cukorbetegség. Ugyanis a magas glikémiás indexű ételek nagy inzulin választ fognak kiváltani, melynek hatására a vérben megemelkedik az inzulin. Az inzulin szállítja el a sejtekhez a vérben lévő glükózt, tehát nagyon fontos szerepe van a szénhidrát anyagcserében. A tartósan magas inzulin szint vagy a sokszori inzulin elválasztás kifárasztja az inzulin receptorokat, így azok rezisztenssé válnak és nem fogják érzékelni a vérben lévő inzulint. A hasnyálmirigy erre még több inzulint fog termelni, melynek az lesz a következménye, hogy kifárad. A cukorbetegség számos szövődménnyel járhat, többek közt leptinrezisztenciát, pajzsmirigy alulműködést és hasnyálmirigy kifáradást is tud okozni, de az érfalakat is károsítja, így keringési problémákat is okoz. Ehhez elsősorban ki kell iktatni a finomított szénhidrátokat az étkezésből, le kell venni a terhelést a hasnyálmirigyről és be kell állítani a típusnak megfelelő diétát. Ha a hasnyálmirigy már regenerálódott, beáll a normál inzulin szint és optimalizálódik a szénhidrát anyagcsere. A szervezetben az egyensúlytalanságok helyreállnak, mind hormonálisan mind emésztő- és idegrendszer téren. A sejtvitalitás nő, a szervezet és a szervek regenerálódása elindul. Egy kialakult pajzsmirigy alulműködést még megtámogathatunk azzal, ha kiiktatjuk azokat az élelmiszereket a táplálkozásból, melyek stimulálják a pajzsmirigy hormontermelő mirigyeket. Ezzel együtt az egyéni érzékenységeket is figyelembe kell venni, így az emésztő és bélrendszert is regeneráljuk.

Nagyon aranyos volt, mert első alkalommal, amikor nálunk járt, kétkedve állt a dolog elé, hogy 71 évesen ez fog-e nála működni. Én mondtam neki, hogy ez nem korfüggő, most már meg is tapasztalta, hogy milyen csodálatosan képes regenerálódni a test, ha egyensúlyba hozzuk.

Ehhez csak annyi kell, hogy típusunk igényei szerint táplálkozzunk!

 

Tarts velünk továbbra is, ha kíváncsi vagy, hogy milyen csodálatos eredményeket ért el Viki és Gábor a BodyWakes táplálkozás és életmód programmal!

 

Üdv

Szántai Zsolt

BodyWakes Alapító

Egészség mentor