Regina sikertörténete

Ma egy olyan történetet szeretnék nektek bemutatni Regina személyében, aki hosszú utat tett meg a gyógyulása érdekében, és íme, megtörtént életében az áttörés.

Regina 5 éve sok fizikai tünettel küzdött, sok diétát, életmódváltó programot kipróbált, de mind hiába. 2 évvel ezelőtt került Szántai Zsolt szakértő kezei alá, mivel hormonális zavarral, pajzsmirigy gyulladással, mellékvese kimerültséggel, valamint menstruációs problémákkal,- PCOS, kezdődő cukorbetegséggel és általános fizikai kimerültséggel küzdött.

Regina táplálkozása rapszodikus volt, folyton cukorral és édességgel tömte magát, nagyon el volt keseredve. Szerencsére még időben került Zsolthoz, ahol személyre szabva, az Ő típusának megfelelő étrendet és ezzel együtt egy életmódváltó szemléletet kapott. Elhatározással, kőkemény munkával és kitartással sikeresen végigment a kijelölt úton. A rendszeres étkezéseknek köszönhetően a vércukor szintje normális és stabil lett. A pajzsmirigy hormonszint és az ösztrogén dominanciája is szépen javult, a gyulladások teljes mértékben eltűntek a testéből, de érezte, hogy lelkileg valami még hiányzik… Elégedetlen, kedvtelen volt, s tudta, hogy a „benne lakozó lélek még nem egészséges”. Folyton feszült volt és mindig aggódott, agyalt valamin. Rájött, hogy az egészség fontos, és elengedhetetlen része a mentális és lelki egészség is. Ekkor látogatott el hozzám.

Regina első kezelésénél olyan problémákkal foglalkoztunk, melyek a legstresszesebbek voltak számára. Ez nem más, mint az állandó agyalás, megfelelési vágy, belső feszültségek, érzelmek kimondása, a nőiesség megélésének a blokkjai és nem utolsó sorban a PCOS témáját kezdtük boncolgatni.  A PCOS (policisztás ovárium szindróma) egy igen összetett hormonális betegség, ilyenkor a petefészkekben apró ciszták keletkeznek, gyakran a peteérés is elmarad és a hormonális egyensúly felborul.

Az Új Medicina szempontjából ez önbecsülés letörést, önértékelés csökkenést, hozzátartozó elvesztését tükrözi és nemi vonatkozásban a „nem vagyok elég nőies, vonzó, kívánatos a férfiak szemében” , „Gyermeknemzésben, családalapításban csődöt mondtam” hozzáállást.

Módszereim között alkalmaztam a kineziológiát, elmeakupunktúrát, Theta Healinget, erőtér technikát, bemer fizikai érterápiát, valamint az új Medicina szemléletét.

Már első alkalommal hihetetlen mélységekbe jutottunk, de engedjétek meg, hogy inkább Regina mesélje el nektek a saját tapasztalatait.

„Beatrix kezelésekről kezelésekre nagyon mély érzelmeket segített bennem a felszínre hozni, melyet ép ésszel fel sem lehet fogni; teljesen magával ragadott az élmény. Egyszerre volt ijesztő és felszabadító, és nagyon elgondolkodtató. 8 alkalommal találkoztunk, ez alatt folyamatosan éreztem és érzem a fejlődést, a változást és azt a nagy utat, amit ilyen rövid idő alatt sikerült megtennem.

Mindig oda lyukadunk ki, ahova kell, és akkor, amikor kell. Vannak olyan életesemények, melyekre már nem is emlékeztem, vagy egyáltalán nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Mikor ezek a terápia alkalmával felbukkannak, teljesen megdöbbenek, hogy mit keresnek ezek most itt és miért kell ezekkel egyáltalán foglalkozni? Pedig semmi értelme vagy jelentősége nincs számomra.  A végére pedig megértettem, hogy miért is okoz a jelen életemben problémát ez a sok múltbéli esemény és sérelem, és mi vezetett addig, ahol most vagyok. Beatrix az izomtesztelés segítségével, nemcsak előhozza belőlem ezt a sok elfeledett és eltemetett eseményt és emléket a tudatalattimból, de segít megérteni, felismerni ezeknek a jelentőségét és feldolgozni azokat. Ráadásul azt is tudja, amit szintén kitesztelt, hogy kinek éppen milyen módszerrel lehet segíteni, és ez alapján vezeti a terápiát. Minden alkalommal boldogan és felszabadultan jövök el Tőle. Tudom, hogy jó úton vagyok, és úgy érzem, hogy végre igazán tud nekem segíteni valaki, hogy megértsem saját magam, és megértsem a bizonyos élethelyzetekre adott reakcióim gyökerét. Azóta, hogy elkezdtük a programot, még könnyebb tartani az étrendet, nem vágyom már „csaló étkezésre”, nem gondolok annyit az édességekre. Érzem, ahogy a lelkem megnyugszik és kezd kibontakozni az igazi énem. Olyan mélységben tud dolgozni és átformálni, amiről még álmodni sem mertem volna.

Az egyik fő problémám volt a folyamatos belső feszültség. Egyik alkalommal a kezelés elején, vizualizációs technikát alkalmaztunk. El kellett képzelnem, ahogy minden feszültségemet egy léggömbbe fújom. Mire „végeztem” a léggömb hatalmas lett. Akkora, mint egy léghajó. Beatrix mondta, hogy bátran engedjem el a léggömböt. Ahogy megpróbáltam, megdöbbenve tapasztaltam, hogy egyszerűen nem tudom elengedni a madzagot. Leírhatatlan érzés volt, és elképzelhetetlen számomra, hogy miért nem tudom azt a feszültséggel teli lufit elengedni. Hosszú percek teltek el, mire nagy nehezen sikerült kiengedni a kezemből. Olyan iszonyatos tehertől szabadultam meg, hogy kilókkal éreztem magam utána könnyebbnek.”

Reginában ekkor tudatosult, hogy milyen régóta hurcolja magában ezeket a feszültségeket, mély érzelmeket, és bizony egy idő elteltével az elme képes megszokni, ill. ragaszkodni az adott témához, ami nehezíti az elengedést.

„Egy másik alkalommal a saját magam iránt érzett érzések kerültek előtérbe. Sosem fogom elfelejteni azt az alkamat, mikor meg kellett keresnem a kicsi Reginát, amikor a tudatalatti mélyebb rétegeibe mentünk. Egy sötét pincében találtam, az orromig sem láttam. Beatrix javasolta, hogy keressek egy fáklyát vagy egy villanykapcsolót és nézzem meg, hogy mit találok odalenn. Amint világosság gyúlt a helységben, megláttam a kisgyermek önmagamat, ahogy a sarokban kuporgott a földön ülve, rettenetesen félt és sírt. Azonnal kitört belőlem is a zokogás. Szörnyű volt látni, hogy az a szegény kicsi lány mennyire meg van ijedve és mennyire egyedül érzi magát. Rettenetes volt rájönni arra, hogy hogyan is bántam saját magammal. Hogy milyen mélyre temettem magamat az érzéseimet és engedtem mindent és mindenkit a saját igényeim elé. Ez egy nagyon durva felismerés volt számomra. Azóta teljesen máshogy viszonyulok saját magamhoz. Minden nap teszek azért, hogy a bennem lakó lélek szabadnak érezhesse magát és tudja, hogy nincs egyedül. Mindig van és lesz kire számítania. Már bátran, félelem nélkül megengedheti magának, hogy boldog legyen. Ez alatt a néhány hónap alatt is sikerült egy olyan szintre eljutnom, ahol már teljesen máshogy gondolok magamra és a körülöttem élőkre. Igyekszem kevésbé szigorú lenni magammal és felismerni az élet apró örömeit. Sokkal lelkesebb vagyok és bizakodón tekintek a jövőre. Egyre többször történnek jó dolgok az életemben és tudom, hogy jó úton haladok. Beatrix és a terápia alapjaiban változtatta meg a gondolkodásmódom és a hozzáállásom, így én nagyon hálás vagyok azért, hogy Beatrixhoz vezetett a sors! Én mindenkinek csak ajánlani tudom”

Regina kőkemény elhatározással és kitartással sikeresen végigment a kijelölt úton. A cukorról teljes mértékben sikerült leszoknia, mely nagyban megkönnyebbítette a mindennapjait. Nincsenek falási rohamai és kedélyállapot ingadozásai.  A pajzsmirigy hormonszintje és az ösztrogén dominanciája is szépen javult, ismét menstruál és a gyulladások teljes mértékben eltűntek a testéből. Ugyan a mellékvese kimerültséggel és a hozzá kapcsolódó érzelmekkel még dolgoznunk kell, de rengeteget változott és végre a benne lakozó lélek is egyre több figyelmet és szeretetet kap.

Regina teljes szívemből gratulálok a változásaidhoz, és kívánok egy teljes, egészséges, boldog, kiteljesedett, hosszú életet… hisz megérdemled.

 

Szeretettel;

Czicze Beatrix

BodyWakes kineziológus, természetgyógyász