Tamás 3 hónap alatt -10 kg-ot fogyott tisztán zsírból, +2 kg-al nőtt az izomtömege, 25%-al nőtt a sejtvitalitása

Tamás 3 hónap alatt -10 kg-ot fogyott tisztán zsírból, +2 kg-al nőtt az izomtömege, 25%-al nőtt a sejtvitalitása és regenerálódott a hasnyálmirigye. Jobb a közérzete és jobban teljesít a mindennapokban. Fehérje típusként napi háromszor étkezik, elmondása szerint egyáltalán nem éhezik.

Az alacsony sejtvitalitás és a leterhelt hasnyálmirigy egyértelműen mutatja, hogy az ember nem megfelelően táplálkozik. Vagy azért, mert olyan anti-tápanyagokat visz be a szervezetébe, melyek negatívan hatnak a sejtműködésre, vagy azért, mert nem megfelelő ritmusban és arányban viszi be a szükséges tápanyagokat. Tamás esetében ilyen anti-tápanyagnak minősült a tej és tejtermékek, a glutén és a hüvelyesek. Ezek mindegyikére egyénileg is érzékeny volt, azon túlmenően, hogy a tej és a glutén egyébként is leterheli a szervezetet és az emésztőrendszert. Toxikusan hatnak a szervezetre és lecsökkentik a sejtvitalitást. A tej növeli az IGF-1 szintet (inzulinszerű növekedési faktor), mely fokozza a tumorsejtek növekedését, e mellett leterheli a hasnyálmirigyet. Mivel magas inzulinválaszt vált ki, növeli az inzulinrezisztencia kialakulásának lehetőségét is. A glutén fehérje molekuláit az emésztőrendszerünk nehezen bontja, így a félig emésztetlen fehérjék a bélrendszerbe kerülnek. Ott a szöveti transzglutamináz enzim módosítja őket, ami aktiválja az immunrendszert, hogy bontsa le a felesleges fehérjét. Ez helyi gyulladásos folyamatot indít el, mely károsítja a bélfalat, ami emésztőrendszeri problémákat, puffadást, hasfájást okozhat. Ha a gyulladás tartósan fennáll a szervezetben, akkor a megnövekedett gyulladáskeltő citokinek miatt Leptinrezisztencia is kialakulhat, ami elhízást eredményez. Amíg a leptinrezisztencia fenn áll, addig a fogyás sem fog beindulni.

Tamás paraszimpatikus, tehát fehérje típus lett, ami azt jelenti, hogy főként fehérjében és zsírban dús tápanyagokra van szüksége a szervezetének. Mind idegrendszeri, mind emésztőrendszeri egyensúlytalanságát a több jóminőségű fehérje és zsír bevételével tudjuk helyreállítani. Genetikailag hajlamosabb a cukorbetegségre, mint egy szénhidrát típus, így neki a megfelelő napi táplálkozási ritmusa az, ha 6 óránként eszik. Így a hasnyálmirigy kímélve van, a megfelelő tápanyag arányaival (több fehérje és zsír, kevesebb szénhidrát egy étkezésen belül) pedig a sejtanyagcseréje is optimálisan tud működni. Így fogja tudni sejtszinten a legtöbb tápanyagot hasznosítani, és így fogja regenerálni a sejtműködését is. Ez által nő a vitalitás, regenerálódik a hasnyálmirigy és helyre állnak a biokémiai folyamatok. Az antitápanyagok kiiktatásával levettük a szervezetéről a terhelést, megszűntek az emésztőrendszeri panaszok és az esetleges gyulladásos folyamatok. Tamás domináns hormontermelő mirigye a mellékvese, amit a vöröshúsok, a koffein, az alkohol és a fűszeres ételek stimulálnak, így ez okoz nála hízást. Ezek kiiktatásával beindult a fogyás is, amit segített a fehérje és zsír arányok optimális bevitele is.

Gratulálunk Tamásnak az eredményekhez!