Szabadulás a nehézfémek fogságából – újratöltve!
Egy alábecsült kockázat, ami számos krónikus betegség rejtett oka lehet.

Egy napos intenzív workshop, frissített tartalommal, szakértői és tapasztalt felhasználói interjúkkal a BodyWakes Életmód Akadémia szervezésében

2024. június 16. vasárnap

Kinek szól ez a nap?

Elsősorban azoknak, akik érdeklődnek a természetgyógyászat, a holisztikus gyógyászat, a táplálkozástudomány, valamint a nehézfém túlterheltség okozta problémakörök, kórképek és azok természetes megoldásai iránt.

Te is magadra ismersz?

Évek, akár évtizedek óta igyekszel javítani az egészségeden, kipróbáltál már számtalan diétát és technikát, de igyekezetedet csak nem kíséri siker, sőt, egyre szerteágazóbbak a tüneteid?

Az az érzésed, hogy egészségedet tekintve egy útvesztőben bolyongsz, és nem haladsz előre?

Mindenféle ígéretes diétát és tisztítókúrát kipróbáltál már, amik másoknak használtak, de neked nem?

Konyhapultod roskadozik az étrend-kieszítőktől, de egyik sem segített igazán, pedig az életmód terén is sok mindent megteszel már?

Többször megkaptad már, hogy csak a fejedben van a probléma, többet kellene pihenned, nem kellene annyit stresszelned, de te tudod, hogy valamikor valami elromlott belül, csak nem tudod, hogy micsoda?

Amióta az eszedet tudod, vashiányos vagy, de sehogy sem tudsz rajta javítani?

Érdeklődsz a nehézfémek témaköre iránt, de azt eddig túl ellentmondásosnak találtad, nem tudtad eldönteni, milyen forrásból szerezz be ehhez hiteles információt?

Nem szeretnél sem magadon, sem a hozzád fordulókon kísérletezni az egyes nehézfém-kivezető módszerekkel, mert attól tartasz, hogy csak több kárt csinálsz vele?

Várandósságra készülsz a jövőben, a legjobbat szeretnéd a babádnak, de nem tudod, hogy mi legyen az amalgám fogtöméseiddel?

Nem riadsz vissza a tanulástól, a természettudományos alapokon nyugvó ismeretek megszerzésétől, mert szeretnél mély megértést kapni a témakörben, átlátni annak belső összefüggéseit?

Mely betegségeknél jöhet szóba a nehézfémterheltség, mint mögöttes ok?

❌Masszív, szűnni nem akaró krónikus fáradtság, fibromialgia,
Makacs emésztőrendszeri problémák, intoleranciák (akár halmozottan is),
❌ Idegrendszeri rendellenességek: agyi köd, koncentrációs zavarok, memóriaproblémák, szorongás, pánik, alvászavarok,
❌ Szív-, és keringési rendszert érintő problémák: magas vérnyomás, érelmeszesedés,
❌Allergiák, túlzott érzékenység bizonyos anyagokra (illatok, vegyszerek…),
Allergia, hisztaminintolerancia,
❌ Krónikus fertőzések: vírusok (EBV, CMV, HPV), baktériumok (Lyme), Candida-fertőzés stb.
❌ Autoimmun betegségek, pl. Hashimoto thyreoiditis, Graves-Basedow kór, rheumatoid arthritis, sclerosis multiplex
❌  Daganatos betegségek (pl. mellrák), női nemi hormonális zavarok
❌ G
yermekeknél testi és mentális fejlődési problémák, hiperaktivitás, tanulási nehézségek, viselkedési zavarok
❌ Fogyási képtelenség
❌ Leptinrezisztencia
❌ Inzulinrezisztencia

Ajánljuk ezeket az előadásokat:

holisztikus szemléletű orvosoknak, dietetikusoknak, egészségügyi szakembereknek,

természetgyógyászoknak, terapeutáknak,

integratív szemléletű pszichológusoknak, pszicho terapeutáknak,

táplálkozási tanácsadóknak,

coachoknak,

magánembereknek, akiket érdekel a nehézfém kivezetés témaköre és lehetséges diszfunkciók kiváltó okai, szövődményei

Milyen témákra számíthatsz a nap során?

Bevezető – Nehézfémekről általánosságban. Miért nőtt meg a témakör jelentősége a napjainkban? Tudatos életmód, mint evolúciós előny.

Nehézfémterheltség mint vitatott egészségügyi probléma. Miért nincs egyetértés ebben témában még a szakmai körökben sem?

Milyen főbb nehézfémeket ismerünk, milyen kockázatokat jelentenek és milyen forrásból érkezhetnek? Higany, ólom, arzén, kadmium, alumínium, gadolínium és urán.

Higany, mint a legveszélyesebb nehézfém: milyen veszélyeket rejt magában a krónikus higanymérgezés? Milyen tünetekről ismerhetjük fel?

Tesztelési lehetőségek: milyen vizsgálatokkal lehet kimutatni és monitorozni a nehézfémterheltséget? Vajon létezik mindentudó teszt?

Beépített méregtelenítő rendszereinkről dióhéjban, egyéni genetikai különbségek, polimorfizmusok (SNP) jelentősége a nehézfémek kiméregtelenítésében

Különféle nehézfém-kivezető módszerek áttekintése: objektíven az előnyökről-hátrányokról

Kelációs nehézfém-kivezető módszerek: előnyök, lehetséges kockázatok és azok minimalizálása / kezelése. Milyen az ideális kelátor?

Előkészületek: fogászati teendők, SMART szerinti amalgámeltávolítás, támogató protokollok az emésztőrendszertől a stresszkezelésen át a gyulladáscsökkentésig. Mit jelent a tiolérzékenység, a dump jelenség fogalma, ortomolekuláris tápanyagpótlás szerepe, kötőanyagok, előzetes és követő vizsgálatok keláció során

Az Andy Cutler-féle kelációs nehézfém-kivezetés (ACC): lejárt lemez vagy ma is használható opció? Mit tanít nekünk ez a módszer a keláción túl? Gradiens, felezési idő, redisztribúció, tiltott dolgok, avagy hogyan lehet elrontani? Hogyan alkalmazzuk jól, ha ezt választjuk? Előnyökről-hátrányokról objektíven

Alfa-liponsav: az antioxidánsok sztárja és nehézfém kelátor. Mint Nrf2 detox kapcsoló aktivátor szerepe OSR szedése mellett

OSR mint tökéletes kelátor? Hogyan használjuk jól, ha ezt választjuk? Előnyök-hátrányok. OSR protokoll a gyakorlatban. ACC vs. OSR protokoll (összehasonlítás). Hibrid protokollok lehetősége.

Speciális témák: patogénekről dióhéjban (Lyme, EBV, HPV, Candida) ; pajzsmirigy- és mellékvese-problémák menedzselése; babatervezés és a nehézfémek. Gyermekek nehézfém-terheltsége, lehetséges megoldási stratégiák.

Lelki-mentális tényezők a keláció során, a holisztikus megközelítés tükrében.

Sikertörténetek, külföldi szakértő(k) videós bejelentkezése, interjúk keláció terén tapasztalt felhasználókkal (interaktív rész).

Szakértőnk

Árvay Bálint

Funkcionális táplálkozási tanácsadó, a BodyWakes Szakmai Kutató Csoport tagja, a Jódpótlás tudományos alapokon Facebook-csoport vezetője, előadó

A BodyWakes Életmód Akadémián az „Egészségtudatos Táplálkozási ismeretek” és a „Holisztikus táplálkozási ismeretek” című kurzusok nagy sikerű előadója.

Saját életében és családja történetében felmerült összetett egészségügyi kihívások irányították rá a figyelmét az egészség funkcionális szemléletmódjára és terelték aztán arra az útra, melyen jelenleg mérnöki munkája mellett a tanító szolgálat jegyében jár.

Fő érdeklődési területét a tápanyaghiányok és a toxikus terheltségek jelentik, hogy ezek miként képesek aláásni a 21. században az emberek egészségét és hogyan védekezhetünk ellenük.

A nehézfémek témakörét annak nemzetközi szaktekintélyeitől tanulva saját indíttatásból kutatja behatóan immáron több mint 7 éve, rendszerbe foglalva és önzetlenül megosztva a természettudományos alapokon nyugvó ismereteket és az értékes közösségi tapasztalatokat az egyes fórumokon.

 

Mottója: „Használd a kihívásaidban rejlő energiát arra, hogy megtanuld a leckét és segíts vele magadon és másokon egyaránt.”

Időpont és helyszín

Helyszín:

Online a zoom nevű alkalmazáson keresztül

Időpont:

2024. június 16. vasárnap 9h és 18h között (4 x 1,5 órás előadások szünetekkel és egy hosszabb ebédszünettel együtt)

Részvételi díj

29.900 Ft

Minden esetben
+ ajándék online jegyzet 3 havi hozzáféréssel, amely tartalmazza az előadás diasorát

+ ajándék videó felvétel a napról, amely 3 hónapig visszanézhető

Max. jelentkezési határidő: 2024. június 13. csütörtök

Max. online létszám: 99 fő

Élmény garancia

A képzésre 100% Garanciát vállalunk!

Ha bármilyen oknál fogva nem vagy megelégedve a képzési napokkal, akkor kérdés nélkül visszafizetjük az árát és megköszönjük a bizalmat, amit megszavaztál nekünk. Így tehát kockázatmentesen tudsz részt venni a napon!

Miért merünk ilyen garanciát adni? Mert biztosak vagyunk abban, hogy amit ezen a képzési napon kapni fogsz, az sokszorosan megéri majd neked, mint a jegy ára és az idő, amit beleteszel. Találkozzunk az egy napos online előadáson!

„Az egészség a korona az ember fején, de csak a beteg láthatja!”

Jelentkezési lap