> Táplálkozás

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Olvasási idő (értő figyelemmel): 120 perc Bevezető: A táplálkozás egy olyan témakör, aminek helyes alkalmazása sorsfordító lehet az egészség, a magas energiaszint és az ideális testforma elérése és megtartása érdekében. Végtelenül összetett és nagyon vitatott tudományterület ez, ahol a legtöbb szakember sem ért egyet abban, hogy milyen az egészséges táplálkozás.

Mi a táplálkozás tudatos beállításánál alapvető szempontként azt vesszük figyelembe, hogy NEM VAGYUNK EGYFORMÁK.  Az epigenetikai alkalmazkodásnak köszönhetően attól függően, hogy milyen tartós környezeti hatásnak (pl. hőmérséklet, élelemforrások) voltak kitéve elődeink, módosultak a belső egyensúlyt szabályozó alapvető homeosztatikus ellenőrző rendszereink.

olvasási idő: 3 perc   Korábbi vitaminokról szóló cikkeimben többször megemlítettem az antioxidáns fogalmat, az antioxidáns rendszert, valamint a szabad gyököket és azok károsító hatásait. De mit is jelentenek pontosan ezek a fogalmak?? Ebben a cikksorozatban erről lesz szó. Az oxidáció jelensége általánosságban

1 2 3 13