Egyénre szabott, holisztikus szemléletű táplálkozási program a jó egészségért, az ideális testsúlyért és a magas energia szintért, epigenetikai sajátosságaidnak megfelelően!

– Életmódváltás mesterfokon tudatos, személyre szabott táplálkozással –

Tudtad, hogy…

az emberi testet több mint 50 trillió sejt építi fel?

az egyes sejteket több mint 100 000 olyan fehérje alkotja, amelyeknek speciális szerepük van?

ezeket a fehérjéket a sejtek sejtmagjaiban lévő kb. 19.000 gén kódolja?

az egyes gének optimális működését olyan szabályozó fehérjék irányítják, amelyek a környezeti hatásokra reagálnak?

az egyik legerőteljesebb környezeti hatás, ami az emberi testet éri, az a táplálkozás?

az, amit nap, mint nap megeszel, az befolyásolja a génjeid működését?

az elhízás és akár egy betegség egyik legfőbb kiváltó oka, hogy a táplálkozásod hatására milyen gének kapcsolnak be és ki?

tudatos táplálkozással saját magad génsebésze lehetsz?

Miért van az, hogy valaki kicsattan az egészségtől, tele van energiával és szuper formában van, van aki pedig folyamatosan enervált, beteges és súlyproblémákkal küzd?

A különbség a két embercsoport között az, hogy az egyik tudja, hogy a táplálkozásban mire van szüksége a testének, így összehangban van az epigenetikai sajátosságaival és annak megfelelően étkezik, míg a másik csoport vagy nem tudja, vagy nem is foglalkozik ennek jelentőségével.

Te melyik csoportba akarsz tartozni?

Ha azok csoportjába, akik már ismerik saját testük táplálásának titkait, akkor itt a lehetőség, hogy megtudd vajon Neked mire van szükséged és milyen irányt kövess a táplálkozási ajánlások dzsungelében.

Lehet, ami neked jót tesz, az másnál éppen fordítva fejti ki hatását.

A táplálkozás beállításánál a legfontosabb szempont, amit mi figyelembe veszünk, hogy

NEM VAGYUNK EGYFORMÁK!

Éppen ezért nem működnek a sablon diéták. Hiszen egyeseknél jó eredményt hoz pl. a vegetáriánus étkezés, míg másoknál viszont a paleo szerinti táplálkozás válik be. Pedig a két táplálkozási irány nagyon ellentmond egymásnak.

Kísérletezni magadon, hogy vajon Neked mi válik be, nagyon kockázatos és fárasztó. Mivel a táplálkozás a szervezetünk belső egyensúlyát szabályozó rendszerekre hat, mint pl. vegetatív idegrendszer, hormonrendszer, sejtanyagcsere folyamatok, ezért egy olyan táplálkozási módszer, diéta, fogyókúra alkalmazásával, ami nem a Te testednek való, akár súlyos egészségromlást is tudsz okozni magadnak hosszútávon!

Egyedi sajátosságaid határozzák meg ugyanis, hogy számodra mi a megfelelő táplálkozás.

Mi utat tudunk mutatni abban, hogy Neked pontosan milyen irányt érdemes követned az étkezésben, ami összhangban van saját tested igényeivel, hogy a legjobb formádba kerülj, energikus legyél és kicsattanj az egészégtől!

Szervezetünk sejt szintű működését alapvetően a sejtjeinket érő környezeti tényezők határozzák meg. Ezek a tényezők befolyásolják a szabályozó fehérjék által egyes gének megnyilvánulását vagy meg nem nyilvánulását.

A génjeink megnyilvánulása pedig befolyásolja és meghatározza sejtjeink állapotát és egész szervezetünk optimális működését. Számos ilyen, a gének működésére ható tényező van, mint pl. az anyai hatás, de akár már a magzati kor is, a fény, a hőmérséklet, a táplálék, a mozgás, a gondolatok és érzelmek, lelki hatások, kémiai toxinok, gyógyszerek, amelyeket epigenetikai tényezőknek hívunk.

Ami az egyik embernél működik, a másiknak nem biztos, hogy hozza a kívánt eredményt. Éppen ezért érdemes megtudnod, hogy a Te szervezeted milyen „üzemanyagtól” fog a legjobban teljesíteni.

Ezek az epigenetikai tényezőkhöz történő alkalmazkodás, rugalmasság biztosítja a létünk fenntartását.

Ez befolyásoló hatással van az anyagcserénkre is, azaz arra, hogy milyen alapanyagok a legoptimálisabbak számunkra a táplálkozásunkban, azokat milyen tápanyag arányban, ritmusban és mennyiségben fogyasszuk. Az így megvalósuló változások egy része a sejtről utódsejtjeire átadódó módosulásokat is jelenthet, azaz örökíthetőek is.

Születésünkkor magunkkal hozott anyagcsere tulajdonságaink alapján, alapvetően három kategóriát, úgynevezett táplálkozási típust különböztetünk meg.

Ez a 3 fő típus:

sandwich

Szénhidrát típus

akinek inkább sovány, leginkább növényi eredetű fehérjékre, kevesebb zsírra és több jó minőségű szénhidrátra van szükségük.

meat

Fehérje típus

akinek több állati eredetű fehérjére, több zsírra és kevesebb szénhidrát forrásra van szükségük.

balance

Egyensúlyi típus

akik az előbb említett két véglett között vannak.

A fent felsorolt 3 kategória határozza meg tehát a táplálkozási típust, de emellett figyelembe vesszük a hormonális beállítottságot, egyéni érzékenységeket, a vércsoportot és a kórtörténetet, valamint az életviteli szokásokat is, akárcsak a testformát és az esetleges zsírpárnák elhelyezkedését.

Ha olyan életmódot folytatsz, amely típusoddal ellentétes, akkor kibillenhetsz az egyensúlyodból.

Ahhoz hogy valódi változást érj el, tudatos életmódváltásra van szükséged. Hiszen a számodra megfelelő táplálkozással kiváló eredményeket érhetsz el.

Hogyan tudod meghatározni saját táplálkozási típusodat és ez mit jelent számodra?

Melyek a táplálkozási típusokra jellemző tulajdonságok?

Milyen tevékenységek, élelmiszerek, vitaminok vagy akár gyógynövények azok, amelyek felboríthatják belső egyensúlyodat és melyek tartják egészségesen testedet?

Ne fusd tovább a felesleges köröket!

Vegyél részt anyagcseretípus meghatározáson alapuló, táplálkozási és életviteli tanácsadásunkon, ahol holisztikus szemlélettel mindez kiderül!

Keresd az egyensúlyt!

A 120 perces SZEMÉLYES táplálkozási tanácsadás tartalma:

Anamnézis – melynek során kérdéseket teszünk fel Neked, aminek az a célja, hogy feltérképezzük esetleges kórelőzményeidet, táplálkozási és életviteli szokásaidat, problémaköröd és céljaid

Funkcionális kérdőív elemzés, az esetleges egészségügyi kihívások feltérképezésére

Laborelemzés – 3 hónapnál nem régebbi laboreredményekből (igény esetén előzetesen összeállítjuk a személyre szabott labor javaslatot)

Műszeres mérések – többek között az anyagcseretípus- mérés

Részletes kiértékelés és tanácsadás

A 120 perces ONLINE táplálkozási tanácsadás tartalma:

Anamnézis – melynek során kérdéseket teszünk fel Neked, aminek az a célja, hogy feltérképezzük esetleges kórelőzményeidet, táplálkozási és életviteli szokásaidat, problémaköröd és céljaid

Funkcionális kérdőív elemzés, az esetleges egészségügyi kihívások feltérképezésére

Laborelemzés – 3 hónapnál nem régebbi laboreredményekből (igény esetén előzetesen összeállítjuk a személyre szabott labor javaslatot)

Speciális kérdőívek kitöltése - többek között az anyagcseretípus meghatározására

Részletes kiértékelés és tanácsadás

Online és személyes tanácsadásunk egyaránt elérhető most, kedvezményes csomagajánlatban bónuszokkal, kiegészítve!

5 lépés a személyreszabott táplálkozásért

Minden esetben 5 lépésben állítjuk be személyre szabottan klienseink táplálkozását:

1. lépés: Élelmiszerlista

Amelyből megtudod, hogy személyre szabottan melyek azok az élelmiszerek, amelyek jótékony, semleges, ritkábban fogyasztandóak vagy kerülendőek számodra.

2. lépés: Tápanyagarányok

Amelyből megtudod, hogy típusodat és egyedi sajátosságokat tekintve, milyen arányban fogyassz egy étkezésen belül fehérjében, zsírban és szénhidrátban gazdag élelmiszert, a legjobb felszívódás érdekében, hiszen ebben sem vagyunk egyformák, kinek mi javasolt.

3. lépés: Ritmus

Amelyből megtudod, hogy táplálkozási típusodat, életviteledet, célodat figyelembe véve, neked hányszor érdemes étkezned egy nap és mikor.

4. lépés: Mennyiség

Amelyből megtudod, hogy számodra mi az ideális napi kcal beviteled és azt hogyan oszd el.

5. lépés: Igény szerint személyre szabott életmódterv

Speciális funkcionális protokollokkal kiegészítve és étrendkiegészítők személyreszabott összeállítása.

A funkcionális táplálkozási protokollok segítségével lehetőség nyílik alábbi betegségek komplementer (orvoslást kiegészítő) terápiás kezelésére:

Pajzsmirigy problémák, Mellékvese túl- és alulműködés, hisztamin érzékenység, Chron és colitis ulceroza, lyukas bél szindróma, SIBO és IBS, ekcéma, pikkelysömör, ösztrogéndominancia, endometriózis, PCOS, meddőség, inzulinrezisztencia, cukorbetegség, krónikus gyulladás, autoimmun bélproblémák, vékonybél diszbiózis, máj és epe problémák, gyenge gyomorműködés, prosztata problémák, szív és érrendszeri betegségek, koleszterin anyagcsere felborulása, depresszió, reumatoid artitisz, sclerozis multiplex, Lichen planus, Sjörgen szindróma, depresszió, metabolikus szindróma, kóros elhízás

Ezt fogod megkapni

a komplett program részeként:

A mérési eredményeket

A személyre szabott élelmiszerlistát

Bővebb leírást a táplálkozási- és hormontípus kombinációról

Szükség esetén személyre szabott labor javaslatot

Ok-okozati összefüggések kielemzését

Egy héten belül küldünk egy 1 hetes mintaétrendet receptekkel, recept leírásokkal és bevásárló listával

Igény szerint személyre szabott életmódtervedet, a speciális funkcionális protokollokkal

6-12 hónap múlva kontroll tanácsadást.

Tudjuk, hogy ez nem egy egyszerű út, így senkinek sem engedjük el a kezét. Ezért a tanácsadás után lehetőséged lesz a Mentoroddal való – elsősorban – e-mailes kapcsolattartásra!

Honnan tudhatod, hogy az életmódváltásod valóban eredményes lesz a mérés után?

Magasabb energiaszintet tapasztalsz viszonylag rövid időn belül, akár 3-4 hét elteltével

A súlyvesztés zsírból történik és nem izomból. Ez azért jó, mert akkor feszes, tónusos, formás leszel.

Az elért eredményt meg tudod tartani hosszú távon is, azaz nincs visszahízás

A saját személyre szabott étrended nem csupán egy fogyókúra, hanem élethosszig tartó tudatos választás

aki elolvassa és alkalmazza a megszerzett tudást

Mivel figyelembe vesszük a jelenlegi életmódbeli szokásaidat, ezért a tanácsadáson beállított étrended igazodik az életmódodhoz, napi ritmusodhoz. Így könnyebb ezen az úton járnod!

Jelentkezz a komplett BodyWakes személyre szabott táplálkozási és életviteli programra, ha szeretnéd a legmegfelelőbben táplálni szervezeted, hogy elérhesd és megtarthasd:

a jó egészséget

az ideális formát

és a magas energiaszintet!

Helyszínek

Budapest

Medcity Egészségközpont

1044 Budapest, Megyeri út 53.

Online

Mennyibe kerül a tanácsadás?

A személyes komplex műszeres mérésekkel egybekötött Táplálkozási tanácsadás, az egy heti mintaétrenddel és a kontroll mérés és konzultációval együtt 59.900 Ft

Az online, komplex kérdőíves feltérképezéssel egybekötött Táplálkozási tanácsadás, az egy heti mintaétrenddel és a kontroll konzultációval 59.900 Ft

Online és személyes tanácsadásunk egyaránt elérhető most, kedvezményes csomagajánlatban bónuszokkal, kiegészítve!

100% pénz-visszafizetési garancia

A teljes tanácsadásra 100% Garanciát vállalunk 3 hónapon belül!

Ha bármilyen oknál fogva nem vagy megelégedve a tanácsadással, akkor három hónapon belül kérdés nélkül visszafizetjük az árát és megköszönjük a bizalmat, amit megszavaztál nekünk. Így tehát kockázatmentesen tudsz részt venni a tanácsadáson!

Miért merünk ilyen garanciát adni? Mert biztosak vagyunk abban, hogy amit ezen a tanácsadáson kapni fogsz, az sokszorosan megéri majd neked, mint a jegy ára és az idő, amit beleteszel. Találkozzunk a tanácsadáson!

Időpontfoglalás és jelentkezés

Online és személyes tanácsadásunk egyaránt elérhető most, kedvezményes csomagajánlatban bónuszokkal, kiegészítve!

Jelentkezz Táplálkozási Tanácsadásra!

Amennyiben online szeretnél időpontot foglalni, kattints az alábbi gombra:

Amennyiben telefonon egyeztetnél ügyfélszolgálatunkkal, kérlek töltsd ki az űrlapot és mi felvesszük Veled a kapcsolatot!

Orvosi ajánlások

Szeretnélek bíztatni az ÉLETMÓDVÁLTÁSRA. Azonnal jöhet a válaszod, minek nekem mentor, elég az elhatározás és az erős akarat! Csakhogy nagyon tévedsz, az elhatározás és az erős akarat ahhoz kell, hogy odaállj a starthoz. De az úthoz, amin eljutsz egy tartós – hangsúlyozom, nem időszakos életmód változtatáshoz, vezetőre van szükséged, mert eltévedsz. 35 éve dolgozom belgyógyász, kardiológus és foglalkozás egészségügyi orvosként és ezáltal az egészségügy és a magyar emberek egészségi állapotának és gondolkodás módjának – életmódjának széles palettájára van rálátásom. Kezdetekben még elsődlegesen a betegeim vergődéseit láttam a súly problémák, a diéták, és a rendszeres mozgás kérdésével kapcsolatban. Gondjaim voltak, mint dietetikai és életmód tanácsadó orvos, mert nem tudtam igazán tartós eredményeket, biztos sikert garantáló módszereket ajánlani. Aztán az életkorom előre haladtával már személyesen én is beléptem az útkeresők csapatába és a betegeimmel konzultálva próbálkoztam százféle programmal. A káposztalevestől az egész speciális étrend kombinációig mindent kipróbáltam, de a jojó effektus, azaz a fogyás utáni visszahízás engem sem került el. Törtem a fejem, hogy hogyan tudnék előre lépni és a sok általános tanács és elv helyett egy egyedi, személyre szabott programot javasolni és kipróbálni. Ekkor jött a találkozás egy életmódjában-megjelenésében teljesen pozitívan megváltozott ismerősünkön keresztül Zsolt és Enikő módszerével. Elmentem egy szombat délelőttön előadásukra, még az utolsó pillanatban is kétkedve, hogy orvosként mit keresek én itt, nekem kéne oktatni, nem engem…. Az előadás azonban meggyőzött arról, hogy így kell kezdeni az életmódváltást!

Dr. Ruzsás Éva

belgyógyász

Végre egy módszer és tudás, melynek segítségével valóban egyénre szabható étkezési irányelvek adhatók! Nem egy újabb divat-hullám, hanem a test valódi igényeit kiszolgáló ajánlás-rendszer, mely tudatosan kialakított szokások segítségével átütő eredményt hoz; a gyakorlatban mindenkinél egyaránt működik, mert követve az objektív tesztek által kapott eredményt és tanácsokat, alapjaiban változtatja meg a testi működést. Jelenleg nincs ehhez hasonlóan nagy segítséget jelentő módszer az étkezési tanácsok útvesztőjében.

Heszberger Edina

dietetikus

 

Orvos-természetgyógyászként ugyanaz a cél motivál engem is, mint a Bodywakes csapatát: minél több embert megismertetni az egészségtudatos életformával, melynek részei a tudatos, pozitív gondolkodás; az egyénre szabott, egészséges táplálkozás és a megfelelő testmozgás. Én is úgy gondolom, hogy mindhárom terület együttes, tudatos fejlesztése szükséges ahhoz, hogy az ember egy egészséges, teljes, kiegyensúlyozott életet élhessen. Ajánlom ezt a programot mindazoknak, akik szeretnének egy szakértő, támogató közegben az egészségtudatosság útján elindulni és fejlődni.

Dr. Rusvai Beáta

gyermekgyógyász szakorvos, orvos-természetgyógyász, akupresszőr, okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó

Mit mondanak mások?

Amennyiben kíváncsi vagy, hogy az eddig hozzánk fordult ügyfelek, milyen eredményt értek el, olvasd el a lenti beszámolókat és kattints a még több Sikersztori gombra!