>  > Egyéb, Élelmiszerek > Aroy D kókusztej 1000ml

Aroy D kókusztej 1000ml

1.850Ft

Az Aroy D egy természetes, értékes beltartalmú kókusztej, amely kiváló alternatívája a tejfogyasztásnak.

Készleten

Cikkszám: ML074045 Kategóriák: ,

Leírás

A kókusztej sokak számára a kókuszdióban lévő folyadékot jelenti, pedig ez nem így van, a kókusztejet úgy állítják elő, hogy a gyümölcshúst vízzel pürésítik, majd ezt a keveréket egy ruhán keresztül átpasszírozzák. E műveletsor eredményeképp egy aromatikus, tejszerű és ízletes folyadék keletkezik, általában kb. 15-25-os zsírtartalommal, ez utóbbi a felhasznált vízmennyiség függvénye is. A visszamaradt rostos masszát forrásban lévő vízzel újra extrahálják és kipréselik, melynek eredményeképpen egy kevésbé krémes, hígabb kókusztej keletkezik. Az ebből visszamaradt maradékot pedig mint fehérjékben gazdag állati eledelt hasznosítják.

Összetétel: 60% kókuszdió kivonat, 40% víz

Tápanyagtartalom táblázatosan:
Energia: 764kJ/ 185kcal
Zsír: 19g
amelyből telített zsírsavak: 17g
Szénhidrát: 2g
amelyből cukrok: 2g
Fehérje: 1,6g
Só: 0,05g

Elkészítési javaslat:
Mivel a kókusztej nem magas zsírtartalmú állati tejből készül, nem lehet hosszú időre homogénezni. A dobozban ezért a zsír- és vízréteg elválik egymástól, mely azonban természetes jelenség és nem minőségi hibára utal. Felhasználás előtt a kókusztejet alaposan rázzuk össze.
A garantáltan laktóz-, tej-, tartósítószermentes alapanyag nagyszerűen felhasználható sütemények, turmixok, szószok és a különféle édes, sós levesek elkészítéséhez.
Elengedhetetlen összetevője a gyümölcsös, zöldséges raguknak, de sütemények alapanyagaként is remek. A kókusztej nagyon jó alapja a különböző krémeknek és jégkrémeknek egyaránt.

Szavatosság: Száraz, hűvös helyen tartandó! Minőségét megőrzi a csomagoláson jelzett időpontig.

Tájékoztatás:
A termékre vonatkozó tájékoztatás, adatközlés a termék csomagolásán alapul, a webáruház üzemeltetője ezen adatok pontosságáért felelősséget nem vállal. Kérjük a kiszállításkor történő vásárláskor tájékozódjon a termékeken szereplő információk alapján!