Leírás
A rizs a búza után az emberiség legfontosabb növényi tápláléka, a világ összes konyhájának fontos alapanyaga. Több mint 40000 fajtája ismert. El lehet készíteni fűszerekkel, dióval, zöldségekkel és babbal. A legjobb, ha más gabonákkal variáljuk, ilyen például a quinoa, köles, árpa, kuszkusz és az amarant. Köretnek, kásának, főételnek vagy desszertnek is ideális. A rövid szemű rizst legjobb desszertnek megfőzni (gabonatejjel).
Összetétel:
100 % basmati barna rizs*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100g-ban): | |
Energia: | 1548 kJ / 370 kcal |
Zsír: | 2,9 g |
amelyből telített zsírsavak: | 0,6g |
Szénhidrát: | 73,8g |
amelyből cukrok: | 1g |
Rost: | 3,5g |
Fehérje: | 7,9g |
Só: | 0,0025g |
Elkészítési javaslat: Jól mossuk meg a szemeket, lábasban két-, két és félszer annyi vizet öntsünk alá (egy csésze rizshez tehát két-, két és fél csésze vizet). Lassú tűzön főzzük, 30-40 percig. A főzési idő elteltével zárjuk el alatta a lángot, vagy húzzuk le az edényt, és a lábas tetejére tegyük konyharuhát, így hagyjuk tovább puhulni.
Származási ország: Olaszország
Gyártó: BiOrganik
Szavatosság: Száraz, hűvös helyen tartandó! Minőségét megőrzi a csomagoláson jelzett időpontig.
Glutén- és allergén mentes üzemben csomagolva!
Tájékoztatás:
A termékre vonatkozó tájékoztatás, adatközlés a termék csomagolásán alapul, a webáruház üzemeltetője ezen adatok pontosságáért felelősséget nem vállal. Kérjük a kiszállításkor történő vásárláskor tájékozódjon a termékeken szereplő információk alapján!