Leírás
A csicseriborsó, vagy más néven bagolyborsó, egynyári növény, a görögök és a rómaiak már az ókorban ismerték és kedvelték. A terméshüvelyekben 1-3 mag található, melyek gömbölyűek, sárgás színűek. Jelentős fehérjetartalma miatt kisgyermekek, várandós anyukák, sportolók és idősek, valamint vegetáriánusok étrendjébe illeszthető.
Összetétel:
100 % bio csicseriborsó*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100g-ban): | |
Energia: | 1297 kJ / 310 kcal |
Zsír: | 5,9g |
amelyből telített zsírsavak: | 1,1g |
Szénhidrát: | 44,3g |
amelyből cukrok: | 2,3g |
Fehérje: | 18,5g |
Rost: | 15,5g |
Só: | 0,0925g |
Elkészítési javaslat:Felhasználás előtt a csicseriborsót meg kell mosni, és 10-12 órára be kell áztatni. Az így előkészített magvak főzési ideje 60-90 perc.
Felhasználása: pástétomok, levesek, egytálételek készítéséhez. Indiában megfőzve curry-s ételekhez használják, vagy lisztté őrlik és nemzeti ételeket (pakorát, bádzsit) készítenek belőle.
Származási ország: Törökország
Gyártó: BiOrganik
Szavatosság: Száraz, hűvös helyen tartandó! Minőségét megőrzi a csomagoláson jelzett időpontig
Tájékoztatás:
A termékre vonatkozó tájékoztatás, adatközlés a termék csomagolásán alapul, a webáruház üzemeltetője ezen adatok pontosságáért felelősséget nem vállal. Kérjük a kiszállításkor történő vásárláskor tájékozódjon a termékeken szereplő információk alapján!