Leírás
A karobpor szinte ugyanolyan mint a kakaópor, azzal a eltéréssel, hogy a karobban nincsen theobromin, míg ez a kakaóban megtalálható. A theobromin egy serkentőanyag, a koffeinhez hasonló, ami többek között a csoki függőséget váltja ki.
A termést tisztítás után megszárítják (150 percen át, 90 Celsius fokon), majd leőrlik és kiszerelik.
Összetétel: 100% karob
Tápanyagtartalom (100g-ban): | |
Energia: | 1529 kJ / 355 kcal |
Zsír: | 0,4g |
amelyből telített zsírsavak: | 0g |
Szénhidrát: | 84,26g |
amelyből cukrok: | 38,14g |
Rost: | 18,9g |
Fehérje: | 4,87g |
Só: | 0,017g |
Felhasználás: A reformkonyha a kakaó helyettesítésére használja, mivel arra színében és állagában nagyon hasonlít, ugyanakkor egészségesebb. Az íze édesebb, mint a kakaóé. Nem tartalmaz teobromint.
Származási ország: Spanyolország
Gyártó: BIOrganic Kft.
Szavatosság: Száraz, hűvös helyen tartandó! Minőségét megőrzi a csomagoláson jelzett időpontig.
Tájékoztató:
A termékre vonatkozó tájékoztatás, adatközlés a termék csomagolásán alapul, a webáruház üzemeltetője ezen adatok pontosságáért felelősséget nem vállal. Kérjük a kiszállításkor történő vásárláskor tájékozódjon a termékeken szereplő információk alapján!
A termék szóját, glutént, zellert és olajos magot is feldolgozó üzemben készül.