Leírás
Az útifű Nyugat-Ázsiában őshonos növény, amelyet az indiai és a kínai népgyógyászatban évezredek óta használnak.
Az útifű maghéjat elsősorban emésztést segítő, hashajtó hatása miatt ismerjük, amely hatás mögött a magas vízoldékony rost tartalma áll. Kevésbé ismert hatása, de ugyanezen oknál fogva (a rostoknak köszönhetően) szerepe lehet a koleszterin- és vércukorszint csökkentésében, a testsúly szabályozásban és az általános közérzet javításában is. Nemcsak az emésztésben, de a konyhában is segítségünkre lehet, hiszen sűrítőszerként és állományjavítóként is használható a vízmegkötő képessége miatt.
Összetétel: útifű maghéj (psyllium husk)
Tápanyagtartalom (100g-ban): | |
Energia: | 146 kJ / 35 kcal |
Zsír: | 1g |
telített zsírsav | 0,2g |
Szénhidrát: | 3,6g |
Rost: | 82g |
Fehérje: | 2,8g |
Só | 0,14g |
Felhasználás:
Az útifű maghéj többféleképpen fogyasztható. Lehet önmagában, egy nagy pohár folyadékban elkeverve, vagy ételhez (krémek, töltött, rakott ételek, levesek, főzelékek stb.) adva, akár kenyérbe vagy péksüteménybe sütve is. A rostok épségét a hő nem befolyásolja.
Vízmegkötő képessége miatt kitűnő állományjavító lehet, például gyümölcs- és zöldségpépek szilárdításához használható (pl. rétes készítésekor a töltelékhez keverhető).
Adagolása több tényező függvénye, például az is meghatározza, milyen célból fogyasztjuk. Általánosságban 1-3 teáskanál mennyiség javasolt. Akár folyamatosan is fogyasztható, de érdemes szakember véleményét kikérni erről.
Származási ország: India
Gyártó: BIOrganik Kft.
Szavatosság: Száraz, hűvös helyen tartandó! Minőségét megőrzi a csomagoláson jelzett időpontig
Tájékoztató:
A termékre vonatkozó tájékoztatás, adatközlés a termék csomagolásán alapul, a webáruház üzemeltetője ezen adatok pontosságáért felelősséget nem vállal. Kérjük a kiszállításkor történő vásárláskor tájékozódjon a termékeken szereplő információk alapján!
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.