NOW Rhodiola 500mg

13.150Ft

A Rhodiola egy adaptogén gyógynövény

Készleten

Leírás

Adaptogén gyógynövény

Rhodiola rosea
Az illatos varjúháj, vagy rózsás varjúháj ~ rózsagyökér, vagy egyszerűen csak varjúháj (Rhodiola rosea) egy a varjúhájfélék családjába tartozó évelő gyógynövény. Sedum roseumnak is nevezik. Népies neve: rózsás, vagy illatos varjúháj, ezt a nevet rózsaillatú gyökeréről kapta. Tőrózsát alkotó levelei húsosak, zöldek, de a levélrózsa közepe felé elhalványulók, a levélcsúcsok pirosas bemosódásúak, virágai aprók, fürtökben nyílnak. Az északi félgömbön az alhavasi területeken, elsősorban Oroszországban, Szibériában, az Altaj hegységben és Kína északi és délnyugati részén, de megtalálható Skandináviában, Izlandon, Kanadában, Alaszkában is. Nem vízigényes, és megél meszes vagy savanyú talajon is.

Története

Már 1725-től jelentek meg tudományos értekezések, 1755 körül a vikingek gyakran használták fizikai erőnlétük fokozására, de más számára ismeretlen maradt 1931-ig, amikor dr. Utkin orosz botanikus és táplálkozáskutató újra fölfedezte. Németországban dr. Brechman kezdte meg a kutatását. 1960 óta több tanulmány is jelent meg róla. Ma már Svédországban, Norvégiában, Franciaországban is tanulmányozzák, és igen sokféle gyógyhatását fedezték fel.

Gyógyhatása
Fokozza az állóképességet és az erőnlétet.
Erősíti az immunrendszert (a szervezet ellenálló képességét), amellett fájdalomcsillapító hatású.
Serkenti az agyműködést, lassítja az agy elöregedését és segít a szexuális problémák megoldásában.
Védi a szívet, jó hatású a keringési rendszerre és rákellenes hatású.
Cukorbetegeknél, (diabetes), serkenti az inzulin képződését, illetve növeli az inzulinérzékenységet.
Segíti a máj méregtelenítő működését.
(Egy szibériai mondás szerint, 100 évig él az, aki a varjúháj teát rendszeresen fogyasztja.)

Hatóanyag napi adagban:
Rhodiola Extract (Rhodiola rosea) (Root)
(Standardized to min. 3% Total Rosavins and min. 1% Salidroside): 500mg

Nem tartalmaz: búza, glutén, szója, tej, tojás, hal, kagyló vagy dió összetevőket

Egyéb összetevők: cllulóz (kapszula), cellulóz por, szilícium-dioxid és magnézium-sztearát (növényi eredetű)

Javasolt használat: felnőtteknek 1 kapszula 1-2 alkalommal naponta, éhgyomorra

Kiszerelés: 60 kapszula/doboz

Gyártó: NOW Foods USA

Minőségét megőrzi: a dobozon jelzett időpontig /hó, év/

Tárolás: száraz, hűvös helyen

Figyelmeztetés: Csak felnőtteknek. Forduljon orvoshoz ha terhes / szoptat, gyógyszert szed, vagy valamilyen betegsége van.
Természetes színeltérés, előfordulhat ebben a termékben.

Tájékoztatás:
A termékre vonatkozó tájékoztatás, adatközlés a termék csomagolásán alapul, a webáruház üzemeltetője ezen adatok pontosságáért felelősséget nem vállal. Kérjük a kiszállításkor történő vásárláskor tájékozódjon a termékeken szereplő információk alapján!
Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!
*Ezeket a megállapításokat, nem értékelték Élelmiszerügyi és Gyógyszerészeti Hatóságok. Ez a termék nem alkalmas betegségek diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére.