Gondolkodtál már azon, hogy megtanulj meditálni?

Meditáció

A meditáció egy olyan létállapot, amiben a testet tudatosan ellazítjuk és szellemünket átengedjük a nyugalomnak és belsőnkre való koncentrálásnak.

A meditációs tudatállapotban az idegsejtek más agyhullámokat bocsájtanak ki, mint éber állapotban, melynek köszönhetően más fajta fiziológia folyamatok zajlanak a szervezetben. A meditációs tudatállapotban megnyílik a kapu a tudat, a tudatalatti és a tudat feletti között, ami lehetőséget nyújt arra, hogy felfedezzük belső világunkat és betekintés nyerhetünk az élet megtapasztalásának magasabb szintű dimenzióiba.

Próbáld ki Te is és tapasztald meg a meditáció áldásos előnyeit!

1. lépés

A meditációs tudatállapot elérése

Az első meditáció abban segít, hogy megtapasztalja az ember, hogyan érhet el egy meditációs tudatállapotot.

Tipp: Ezt a videót akkor javasoljuk, ha még csak most ismerkedsz a meditációval.

2. lépés

Tisztító meditáció

A tisztító meditáció célja, hogy megszabaduljunk a bennünk lévő negatív energiától, elfojtott negatív érzelmeinktől, esetlegesen ránk tapadt negatív entitásoktól és megtisztítsuk magunkat testi, lelki és mentális szinten.

3. lépés

Csakra harmonizáló meditáció

A csakra harmonizáló meditáció célja, hogy megtisztítsuk, harmonizáljuk és egyensúlyt teremtsünk a finomenergetikai rendszerünkben, valamint tudatosan rákapcsolódjunk a kozmikus energiákra.

4. lépés

Energetizáló meditáció

Az energetizáló meditáció célja, hogy feltöltsük magunkat kozmikus pozitív energiákkal testi, lelki és mentális szinten, amivel jelentősen tudjuk emelni szervezetünk öngyógyító tevékenységét.

5. lépés

Találkozás önmagaddal

A találkozás önmagaddal meditáció az önelfogadást, az önszeretet és az önbecsülést hivatott növelni, miközben megtapasztalhatod az isteni szeretet is.

6. lépés

Tudatalatti átprogramozása

A tudatalatti átprogramozása meditáció segít megismerni, hogy milyen mély gondolati és érzelmi mintáid vannak, amelyek öntudatlanul befolyásolják életedet, valamint lehetőséget ad ezek kicserélésére, újra programozására.

7. lépés

Újjászületés

Az újjászületés meditáció lényege, hogy megtapasztald lényed halhatatlan mivoltát és felfedezd milyen életcéllal és életfeladattal születtél erre a világra.

Hogyan végezd a meditációt?

A meditációt napszaktól függetlenül bármikor gyakorolhatod, a legideálisabb a reggel vagy az este. Az egyes meditációk átlagosan 20 percet vesznek igénybe, tehát legalább 30 perc időegységet érdemes felszabadítanod erre a célra.


A legjobb és leggyorsabb hatást akkor érheted el, ha napi rendszerességgel, szokásszerűen gyakorlod. Lényeges, hogy a meditáció megkezdése előtt teremts magadnak nyugodt körülményeket, hogy közben ne tudjon megzavarni senki és semmi.


A térben, ahol meditálsz lehetőleg legyen friss levegő, megfelelő hőmérséklet, félhomály és csend. Válassz kényelmes ruházatot, kiegészítésként használhatsz gyertyát, füstölőt. Legjobb, ha ülő pozíciót veszel fel, ahol a hátad egyenes a talpad a talajon. Karjaid az öledben pihenjenek, szemed legyen becsukva.