Anyagcseretipizáláson alapuló, személyre szabott 3 alkalmas táplálkozási program

– Tudtad, hogy ahhoz, hogy elérd az ideális testsúlyt, a jó egészséget és a magas energiaszintet, alapvető szempont a táplálkozásban, hogy nem vagyunk egyformák?

Vajon miért van az, hogy…

valaki akkor fogy jobban, ha több húst és zsírt eszik?

valakinek akkor sikerül súlyt veszíteni, ha inkább növényi alapú étkezésre teszi a hangsúlyt?

valaki akkor érzi magát jól a bőrében, ha vegyes táplálkozást folytat?

valaki akkor van jobb formában, ha többször eszik keveset?

valakinek a teste akkor működik optimálisan, ha csak 2-3 alkalommal étkezik egy nap, hosszabb szünetekkel?

ennyi táplálkozási irányzat létezik és mindegyik tábor követői tudnak felmutatni eredményt?

az egyik ember ugyanattól az étrendtől jól érzi magát, míg a másiknál pont az ellenkező hatást váltja ki?

Miért van az, hogy valaki kicsattan az egészségtől, tele van energiával és szuper formában van, és van, aki  folyamatosan enervált, beteges és súlyproblémákkal küzd?

Bizony, ha nem testünk igényeinek megfelelően táplálkozunk, akkor azoknak a szabályozó rendszereknek a működését borítjuk fel, amelyek biztosítják szervezetünk számára a belső egyensúlyt.

Ebből fakad, hogy a táplálkozás óriási hatással van egészségünkre, hiszen egy betegség kialakulását mindig megelőzi valamilyen belső egyensúlytalanság.

Ez megnyilvánulhat fáradtságban, elhízásban és különböző egészségügyi kihívásokban.

Kísérletezni magadon, hogy vajon Neked mi válik be, nagyon kockázatos és fárasztó. Mivel a táplálkozás a szervezetünk belső egyensúlyát szabályozó rendszerekre hat, mint pl. vegetatív idegrendszer, hormonrendszer, sejtanyagcsere folyamatok, ezért egy olyan táplálkozási módszer, diéta, fogyókúra alkalmazásával, ami nem a Te testednek való, akár súlyos egészségromlást is tudsz okozni magadnak hosszútávon!

Ezért a táplálkozás beállításánál a legfontosabb szempont, amit mi figyelembe veszünk, hogy

NEM VAGYUNK EGYFORMÁK!

Éppen ezért nem működnek a sablon diéták. Hiszen egyeseknél jó eredményt hoz pl. a vegetáriánus étkezés, míg másoknál viszont a paleo szerinti táplálkozás válik be. Pedig a két táplálkozási irány nagyon ellentmond egymásnak.

Egyedi sajátosságaid határozzák meg ugyanis, hogy számodra mi a megfelelő táplálkozás.

Ezt bizonyítja például egy kutatás, mely az úgynevezett FTO gén különböző génvariációját vizsgálta. Ugyanis az egyik változat hordozói hús alapú étkezéssel tudtak fogyást elérni, míg a másik változat hordozói növényi alapú étkezéssel tudták optimalizálni a testsúlyukat. (Moleres és mts. 2012).

Egy, a Nature folyóiratban megjelent tanulmányban kimutatták, hogy az emberek háromféle béltípussal rendelkezhetnek. Ez alapján egyes emberek enteromösszetétele (béltípusa) eltérést mutat annak tükrében, hogy fehérjében, zsírban gazdagon és szénhidrát szegényen vagy inkább fehérjében, zsírban szegényen és szénhidrátban gazdagon táplálkozzanak. (Peer Bork és mtsai. 2011)

Egy másik kutatás alapján különbözünk abban is, hogy a sejtjeink tápanyag égetést végző sejtszervecskéi inkább energia- vagy inkább hőtermelésre fordítják a táplálékok elégetéséből felszabaduló anyagokat, ami összefüggést mutat azzal, hogy inkább fehérjében vagy zsírban vagy inkább szénhidrátban gazdagabban táplálkozzanak (mitokondrionális haplotípus). (Douglas C. Wallace, 2005)

Mi utat tudunk mutatni abban, hogy Neked pontosan milyen irányt érdemes követned az étkezésben, ami összhangban van saját tested igényeivel, hogy a legjobb formádba kerülj, energikus legyél és kicsattanj az egészségtől!

Vajon miért nem vagyunk egyformák a táplálkozási igényeink szerint?

Ez annak köszönhető, hogy az emberiség a népvándorlás során különböző klímazónákban telepedett le, ahol a túlélés érdekében alkalmazkodnia kellett az adott környezeti hatásokhoz és az adott területeken lévő élelemforrásokhoz. Ezek befolyásolták a homeosztatikus rendszereiket, mint például az vegetatív idegrendszert, égetőrendszert, hormonrendszert. Így jelentős különbségek alakultak ki ember és ember között az epigenetikai alkalmazkodásnak köszönhetően.

Az epigenetika a gének feletti irányítást jelenti, amely a külső környezeti tényezők hatására biztosítja a szervezet alkalmazkodó képességét sejt szinten, ami olyan módosulásokat okozhat, ami tovább is örökíthető a következő nemzedéknek.

Az epigenetikai hatásoknak köszönhetően az embereknél különböző anyagcseretípusok alakultak ki, amelyek meghatározzák azt, hogy számukra mi az ideális táplálkozási irány.

Ez alapján 3 fő típus határozható meg:

sandwich

Szénhidrát típus

akinek inkább sovány, leginkább növényi eredetű fehérjékre, kevesebb zsírra és több jó minőségű szénhidrátra van szüksége.

meat

Fehérje típus

akinek több állati eredetű fehérjére, több zsírra és kevesebb szénhidrát forrásra van szüksége.

balance

Egyensúlyi típus

aki az előbb említett két véglett között van.

A fent felsorolt 3 kategória határozza meg tehát a táplálkozási típust, de emellett figyelembe vesszük a hormonális beállítottságot, egyéni érzékenységeket, a vércsoportot, valamint az életviteli szokásokat is, akárcsak a testformát és az esetleges zsírpárnák elhelyezkedését.

Ha olyan életmódot folytatsz, amely típusoddal ellentétes, akkor kibillenhetsz az egyensúlyodból.

Ahhoz hogy valódi változást érj el, tudatos életmódváltásra van szükséged. Hiszen a számodra megfelelő táplálkozással kiváló eredményeket érhetsz el.

Hogyan tudod meghatározni saját táplálkozási típusodat és ez mit jelent számodra?

Melyek a táplálkozási típusokra jellemző tulajdonságok?

Milyen tevékenységek, élelmiszerek, vitaminok vagy akár gyógynövények azok, amelyek felboríthatják belső egyensúlyodat és melyek tartják egészségesen testedet?

Ne fusd tovább a felesleges köröket!

Gyere el anyagcseretípus meghatározáson alapuló, személyre szabott táplálkozási & életviteli programra, ahol mindez kiderül!

Nézd meg, mit értek el mások, akik már kipróbálták a módszert

Vikinek laborral igazoltan megszűnt gyulladásos pajzsmirigy alulműködése, inzulinrezisztenciája és PCOS-e.

Ildikó 6kg-ot fogyott tisztán zsírból, miközben jelentős javultak pajzsmirigy-alulműködéses tünetei és sejtvitalitását is 70%-ra emelte, elérve mindezzel az életmódváltás terén kitűzött céljait!

Van élet pajzsmirigy nélkül? Barbi csökkenthette pajzsmirigy gyógyszer adagját, 5 kg-ot fogyott tisztán zsírból és csökkentek menstruációs görcsei is.

enci-e1505742939472

Valinak duplájára emelkedett sejtvitalitása, megszűntek menstruációs fájdalmai és rendeződött vérnyomása!

Ákos két hónap alatt 11 kg-ot fogyott tisztán zsírból, miközben a sejtvitalitása 80%-ra emelkedett.

Keresd az egyensúlyt és legyél egészséges!

A 3 alkalmas anyagcseretípus meghatározáson alapuló táplálkozási program tartalma:

Az 1. alkalom
személyesen, időtartama 90-120 perc

 

anamnézis – melynek során kérdéseket teszünk fel Neked, aminek az a célja, hogy feltérképezzük táplálkozási és életviteli szokásaidat, problémaköröd és céljaid

táplálkozási- és hormontípus (anyagcseretípus) speciális műszeres felmérése

sejtvitalitás mérés

testösszetétel mérés

egyéni ételintolerancia meghatározás speciális élelmiszerekre, vitaminokra és étrend kiegészítőkre

Személyre szabott élelmiszerlista átbeszélése

Alapanyagok kiválasztása

Mit mivel érdemes helyettesíteni

Mit hol érdemes beszerezni

A 2. alkalom
személyesen vagy online, időtartama 60 perc

Tápanyagarányok jelentőségének átbeszélése

Egyéni ritmus fontossága

A napi mennyiség szerepének, fontosságának átbeszélése

Anyagcseretípus szerinti vitaminok fogyasztásának fontossága

Bevásárló lista átbeszélése

A 3. alkalom
személyesen vagy online, időtartama 60 perc

Személyre szabott egy hetes mintaétrend átbeszélése és összeállítása receptekkel, receptleírásokkal

Felmerülő kérdések megválaszolása

Tudjuk, hogy ez nem egy egyszerű út, így senkinek sem engedjük el a kezét. Ezért a tanácsadás után lehetőséged lesz a Mentoroddal való – elsősorban – e-mailes kapcsolattartásra!

Honnan tudhatod, hogy az életmódváltásod valóban eredményes lesz a tanácsadás után?

Magasabb energiaszintet tapasztalsz viszonylag rövid időn belől, akár 3-4 hét elteltével

A súlyvesztés zsírból történik és nem izomból. Ez azért jó, mert akkor feszes, tónusos, formás leszel.

Az elért eredményt meg tudod tartani hosszú távon is, azaz nincs visszahízás.

A saját személyre szabott étrended nem csupán egy fogyókúra, hanem élethosszig tartó tudatos választás.

Mivel figyelembe vesszük a jelenlegi életmódbeli szokásaidat, ezért a tanácsadáson beállított étrended igazodik az életmódodhoz, napi ritmusodhoz. Így könnyebb ezen az úton járnod!

Jelentkezz a komplett BodyWakes személyre szabott táplálkozási és életviteli programra, ha szeretnéd a legmegfelelőbben táplálni szervezeted, hogy elérhesd és megtarthasd:

a jó egészséget

az ideális formát

és a magas energiaszintet!

Szakmai ajánlások

Szeretnélek bíztatni az ÉLETMÓDVÁLTÁSRA. Azonnal jöhet a válaszod, minek nekem mentor, elég az elhatározás és az erős akarat! Csakhogy nagyon tévedsz, az elhatározás és az erős akarat ahhoz kell, hogy odaállj a starthoz. De az úthoz, amin eljutsz egy tartós – hangsúlyozom, nem időszakos életmód változtatáshoz, vezetőre van szükséged, mert eltévedsz. 35 éve dolgozom belgyógyász, kardiológus és foglalkozás egészségügyi orvosként és ezáltal az egészségügy és a magyar emberek egészségi állapotának és gondolkodás módjának – életmódjának széles palettájára van rálátásom. Kezdetekben még elsődlegesen a betegeim vergődéseit láttam a súly problémák, a diéták, és a rendszeres mozgás kérdésével kapcsolatban. Gondjaim voltak, mint dietetikai és életmód tanácsadó orvos, mert nem tudtam igazán tartós eredményeket, biztos sikert garantáló módszereket ajánlani. Aztán az életkorom előre haladtával már személyesen én is beléptem az útkeresők csapatába és a betegeimmel konzultálva próbálkoztam százféle programmal. A káposztalevestől az egész speciális étrend kombinációig mindent kipróbáltam, de a jojó effektus, azaz a fogyás utáni visszahízás engem sem került el. Törtem a fejem, hogy hogyan tudnék előre lépni és a sok általános tanács és elv helyett egy egyedi, személyre szabott programot javasolni és kipróbálni. Ekkor jött a találkozás egy életmódjában-megjelenésében teljesen pozitívan megváltozott ismerősünkön keresztül Zsolt és Enikő módszerével. Elmentem egy szombat délelőttön előadásukra, még az utolsó pillanatban is kétkedve, hogy orvosként mit keresek én itt, nekem kéne oktatni, nem engem…. Az előadás azonban meggyőzött arról, hogy így kell kezdeni az életmódváltást!

Dr. Ruzsás Éva

belgyógyász

Végre egy módszer és tudás, melynek segítségével valóban egyénre szabható étkezési irányelvek adhatók! Nem egy újabb divat-hullám, hanem a test valódi igényeit kiszolgáló ajánlás-rendszer, mely tudatosan kialakított szokások segítségével átütő eredményt hoz; a gyakorlatban mindenkinél egyaránt működik, mert követve az objektív tesztek által kapott eredményt és tanácsokat, alapjaiban változtatja meg a testi működést. Jelenleg nincs ehhez hasonlóan nagy segítséget jelentő módszer az étkezési tanácsok útvesztőjében.

Heszberger Edina

dietetikus

 

Orvos-természetgyógyászként ugyanaz a cél motivál engem is, mint a Bodywakes csapatát: minél több embert megismertetni az egészségtudatos életformával, melynek részei a tudatos, pozitív gondolkodás; az egyénre szabott, egészséges táplálkozás és a megfelelő testmozgás. Én is úgy gondolom, hogy mindhárom terület együttes, tudatos fejlesztése szükséges ahhoz, hogy az ember egy egészséges, teljes, kiegyensúlyozott életet élhessen. Ajánlom ezt a programot mindazoknak, akik szeretnének egy szakértő, támogató közegben az egészségtudatosság útján elindulni és fejlődni.

Dr. Rusvai Beáta

gyermekgyógyász szakorvos, orvos-természetgyógyász, akupresszőr, okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó

Mennyibe kerül az egyénre szabott táplálkozási & életviteli program?

A személyre szabott komplex műszeres mérésekkel egybekötött Táplálkozási program díja
Kontroll mérés és konzultáció nélkül

49.900 Ft

Kontroll mérés és konzultációval együtt

64.900 Ft

Helyszínek

Dunakeszi

BodyWakes

2120, Dunakeszi Málnás utca 20/a

100% pénz-visszafizetési garancia

A teljes programra 100% Garanciát vállalunk 3 hónapon belül!

Ha bármilyen oknál fogva nem vagy megelégedve a táplálkozási programmal, akkor három hónapon belül kérdés nélkül visszafizetjük az árát és megköszönjük a bizalmat, amit megszavaztál nekünk. Így tehát kockázatmentesen tudsz részt venni a tanácsadáson!

Miért merünk ilyen garanciát adni? Mert biztosak vagyunk abban, hogy amit ezen a tanácsadáson kapni fogsz, az sokszorosan megéri majd neked, mint a jegy ára és az idő, amit beleteszel. Találkozzunk a tanácsadáson!

Időpontfoglalás és jelentkezés

A jelentkezéshez kérlek, töltsd ki az űrlapot és mi felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kérlek töltsd ki az űrlapot és mi felvesszük Veled a kapcsolatot