Komplex, holisztikus 7 alkalmas táplálkozási életmód program

– Hogyan építsd újjá magad sejtszinten a jó egészség, a magas energiaszint és az ideális forma elérése és megtartása érdekében? –

Tudtad, hogy…

a táplálkozás képezi a jó egészség, a magas energiaszint, illetve az ideális forma egyik alapját?

a sejtjeink abból tudnak felépülni és energiát nyerni, amit megeszünk?

a táplálkozás alapvetően befolyásolja azokat az irányítórendszereket a testünkben, amelyek a belső egyensúly és az egészség fenntartásáért felelnek?

az egészségtudatos táplálkozás alapvető szempontja, hogy nem vagyunk egyformák?

az egyén számára optimális táplálkozással aktivizálni lehet a szervezet öngyógyító folyamatait?

A táplálkozás beállításának alapvető szempontja, hogy nem vagyunk egyformák. Ez alapján különböző anyagcseretípusokba lehet besorolni az embereket, viszont ha valaki konkrét egészségügyi kihívással küzd, akkor az anyagcseretípus diétán túl szükségessé válik funkcionális táplálkozási protokollok alkalmazása, amelyeket ötvözni kell egymással.

A holisztikus táplálkozási életmód programot úgy képzeld el, mint egy piramist. Három szint épül egymásra, melynek célja, hogy visszaállítsuk a szervezet belső egyensúlyát és maximalizáljuk a test öngyógyító folyamatait.

Az első szint a szervezet tehermentesítése azoktól az antitápanyagoktól, amelyek fogyasztása hosszútávon senkire sincs pozitív hatással, mert megterhelik a szervezetet és számos krónikus betegség kialakulásához vezethetnek. Ha ezeket a toxikus hatású élelmiszereket lecsökkentjük, illetve kiiktatjuk az étrendből, már nagymértékben javulhat az egészségünk, továbbá számos betegség kialakulását megelőzhetjük. Mindez önmagában alkalmazva mégsem elegendő, hiszen fontos figyelembe venni azt is, hogy a táplálkozási igényeinkben sem vagyunk egyformák.

Ezért a következő szint az, hogy az ember megismerje egyéni anyagcseretípusát. Erre azért van szükség, mert az emberiség a népvándorlás során különböző klímazónákban telepedett le, ahol eltérő hőmérsékleti hatásoknak volt kitéve és különböző élelmi források voltak számára könnyebben elérhetőek.

Mivel a táplálkozás szervezetünk alapjaira hat, ezért a túlélés érdekében – azért, hogy a szervezet megtartsa belső egyensúlyát – az ember a fent említett tényezőkhöz alkalmazkodott idegrendszeri, égetőrendszeri, hormonális beállítottságában és anyagcseréjében egyaránt.

Mivel ezek a módosulások előnyösek voltak az egyén számára, ezért az epigenetikai alkalmazkodásnak köszönhetően ezek a fiziológiás változások tovább öröklődtek a következő nemzedékre. Így különböző táplálkozási- és hormontípusok alakultak ki, amelynek köszönhetően egyesek inkább a növényi alapú étkezés felé vonzódnak, míg mások pont ellenkezőleg, az állati eredetű fehérjében és zsírban gazdagabb ételeket szeretik fogyasztani, és vannak olyanok is, akik a kettő között átmenetet képeznek.

Tehát az antitápanyagok kiiktatása az étrendből önmagában azért nem elegendő, mert óriási különbség lehet táplálkozási igény szerint ember és ember között abban, hogy úgynevezett „szénhidrát, fehérje vagy egyensúlyi típusba” tartozik.

sandwich

Szénhidrát típus

akinek inkább sovány, főleg növényi eredetű fehérjére, kevesebb zsírra és több jó minőségű szénhidrátra van szüksége.

meat

Fehérje típus

akinek több állati eredetű fehérjére, több zsírra és kevesebb szénhidrát forrásra van szüksége.

balance

Egyensúlyi típus

aki az előbb említett két véglet között van.

A fent felsorolt 3 kategória határozza meg tehát a táplálkozási típust, de emellett figyelembe vesszük a hormonális beállítottságot, egyéni érzékenységeket, a vércsoportot, valamint az életviteli szokásokat is, akárcsak a testformát és az esetleges zsírpárnák elhelyezkedését.

Ha olyan életmódot folytatsz, amely típusoddal ellentétes, akkor kibillenhetsz az egyensúlyodból.

A harmadik szint a funkcionális táplálkozási protokollok, amely lényege, hogy az egyes egészségügyi kihívások megoldására olyan speciális diétás útmutatást alkalmazunk, amely segítségével visszaállítható a szervezet belső egyensúlya.

A funkcionális táplálkozási protokollok segítségével lehetőség nyílik például az alábbi betegségek komplementer (orvoslást kiegészítő) terápiás kezelésére:

Pajzsmirigy problémák, mellékvese túl- és alulműködés, hisztamin érzékenység, Chron és colitis ulceroza, lyukas bél szindróma, SIBO és IBS, ekcéma, pikkelysömör, ösztrogéndominancia, endometriózis, PCOS, meddőség, inzulinrezisztencia, cukorbetegség, krónikus gyulladás, autoimmun bélproblémák, vékonybél diszbiózis, máj és epe problémák, gyenge gyomorműködés, prosztata problémák, szív- és érrendszeri betegségek, koleszterin anyagcsere felborulása, depresszió, reumatoid artitisz, sclerozis multiplex, Lichen planus, Sjörgen szindróma, depresszió, metabolikus szindróma, kóros elhízás.

A funkcionális táplálkozási protokollok és életmódterv célja, hogy természetes úton támogassuk a szervezet belső egyensúlyának visszaállítását, és így az öngyógyító folyamatok felerősítését.

A holisztikus táplálkozási tanácsadás magába foglalja mind a három szintet, tehát az antitápanyagok kiiktatását, az anyagcseretípus szerinti diétát, valamint az egyes egészségügyi kihívások esetén alkalmazandó funkcionális táplálkozási protokollokat, úgy, hogy azok 100%-ban személyre szabva és ötvözve vannak az egyéni igényeknek megfelelően.

Ezért ezt a programot elsősorban azoknak javasoljuk, akik teljes mértékben életmódot kívánnak váltani, mindezt holisztikus szemléletű táplálkozási programmal és életmódtervvel.

A tanácsadás során az alapoktól, az anyagcseretípusokon át egészen a komplex egészségügyi kihívásokig adunk természetes megoldásokat egyénre szabottan.

Nézd meg, mit értek el mások, akik már kipróbálták a módszert

Vikinek laborral igazoltan megszűnt gyulladásos pajzsmirigy alulműködése, inzulinrezisztenciája és PCOS-e.

sik1
sik2

Ildikó 6kg-ot fogyott tisztán zsírból, miközben jelentősen javultak pajzsmirigy-alulműködéses tünetei és sejtvitalitását is 70%-ra emelte, elérve mindezzel az életmódváltás terén kitűzött céljait!

Van élet pajzsmirigy nélkül? Barbi csökkenthette pajzsmirigy gyógyszer adagját, 5 kg-ot fogyott tisztán zsírból és csökkentek menstruációs görcsei is.

 

enci-e1505742939472

Valinak duplájára emelkedett sejtvitalitása, megszűntek menstruációs fájdalmai és rendeződött vérnyomása!

 

Ákos két hónap alatt 11 kg-ot fogyott tisztán zsírból, miközben a sejtvitalitása 80%-ra emelkedett.

 

Keresd az egyensúlyt és legyél egészséges!

A 7 alkalmas holisztikus táplálkozási életmód program tartalma:

1. alkalom
személyes jelenléttel, tervezetten 120 perc időtartamban

Anamnézis - melynek során kérdéseket teszünk fel Neked, aminek az a célja, hogy feltérképezzük táplálkozási és életviteli szokásaidat, kórtörténeted, problémaköröd és céljaid

Táplálkozási- és hormontípus (anyagcseretípus) speciális műszeres felmérése

Sejtvitalitás mérés

Egyéni ételintolerancia meghatározás speciális élelmiszerekre, vitaminokra és étrend kiegészítőkre

Testösszetétel mérés

Funkcionális kérdőív elemzés az esetleges egészségügyi kihívások feltérképezésére

Funkcionális laborelemzés, szükség esetén külön, általunk összeállított laborjavaslat speciális paraméterekre vagy egyéb vizsgálatokra (pl. genomprofil, mikrobiom)

funkcionális laborelemzés, szükség esetén külön, általunk összeállított laborjavaslat speciális paraméterekre

Mérési eredmények kielemzése

Ok-okozati összefüggések elmagyarázása

2. alkalom
személyesen vagy online, 90 perc időtartamban

Személyre szabott élelmiszerlista átbeszélése

Alapanyagok kiválasztása

Mit mivel érdemes helyettesíteni

Mit hol érdemes beszerezni

3. alkalom
személyesen vagy online, 60 perc időtartamban

Tápanyagarányok elmagyarázása, példákkal levezetve

Bevásárló lista átbeszélése

Egyéni ritmus fontossága és beállítása

A napi mennyiség szerepének, fontosságának átbeszélése

4. alkalom
személyesen vagy online, 60 perc időtartamban

Kért laborok elemzése

Ok-okozati összefüggések kibővítése

Szükség szerint élelmiszerlista frissítése, finomhangolása

Személyre szabott egy hetes mintaétrend közös összeállítása és átbeszélése receptekkel, receptleírásokkal

5. alkalom
személyesen vagy online, 60 perc időtartamban

Személyre szabott életmódterv és funkcionális táplálkozási protokollok átbeszélése, amely tartalmazza a speciális étrendkiegészítő javaslatokat is személyre szabva

Egyéb felmerülő kérdésekre válaszadás

6. alkalom,
telefonon vagy online, 30 perc időtartamban

Utánkövetés, tapasztalatok átbeszélése

7. alkalom,
személyesen vagy online, 60 perc időtartamban

Kontroll mérés

Újabb laborok elemzése

Az eredmények kiértékelése

Tapasztalatcsere

További lépések megbeszélése

Tudjuk, hogy ez nem egy egyszerű út, így senkinek sem engedjük el a kezét. Ezért a program során lehetőséged lesz a mentoroddal való – elsősorban – e-mailes kapcsolattartásra!

Szakmai ajánlások

Szeretnélek bíztatni az ÉLETMÓDVÁLTÁSRA. Azonnal jöhet a válaszod, minek nekem mentor, elég az elhatározás és az erős akarat! Csakhogy nagyon tévedsz, az elhatározás és az erős akarat ahhoz kell, hogy odaállj a starthoz. De az úthoz, amin eljutsz egy tartós – hangsúlyozom, nem időszakos életmód változtatáshoz, vezetőre van szükséged, mert eltévedsz. 35 éve dolgozom belgyógyász, kardiológus és foglalkozás egészségügyi orvosként és ezáltal az egészségügy és a magyar emberek egészségi állapotának és gondolkodás módjának – életmódjának széles palettájára van rálátásom. Kezdetekben még elsődlegesen a betegeim vergődéseit láttam a súly problémák, a diéták, és a rendszeres mozgás kérdésével kapcsolatban. Gondjaim voltak, mint dietetikai és életmód tanácsadó orvos, mert nem tudtam igazán tartós eredményeket, biztos sikert garantáló módszereket ajánlani. Aztán az életkorom előre haladtával már személyesen én is beléptem az útkeresők csapatába és a betegeimmel konzultálva próbálkoztam százféle programmal. A káposztalevestől az egész speciális étrend kombinációig mindent kipróbáltam, de a jojó effektus, azaz a fogyás utáni visszahízás engem sem került el. Törtem a fejem, hogy hogyan tudnék előre lépni és a sok általános tanács és elv helyett egy egyedi, személyre szabott programot javasolni és kipróbálni. Ekkor jött a találkozás egy életmódjában-megjelenésében teljesen pozitívan megváltozott ismerősünkön keresztül Zsolt és Enikő módszerével. Elmentem egy szombat délelőttön előadásukra, még az utolsó pillanatban is kétkedve, hogy orvosként mit keresek én itt, nekem kéne oktatni, nem engem…. Az előadás azonban meggyőzött arról, hogy így kell kezdeni az életmódváltást!

Dr. Ruzsás Éva

belgyógyász

Végre egy módszer és tudás, melynek segítségével valóban egyénre szabható étkezési irányelvek adhatók! Nem egy újabb divat-hullám, hanem a test valódi igényeit kiszolgáló ajánlás-rendszer, mely tudatosan kialakított szokások segítségével átütő eredményt hoz; a gyakorlatban mindenkinél egyaránt működik, mert követve az objektív tesztek által kapott eredményt és tanácsokat, alapjaiban változtatja meg a testi működést. Jelenleg nincs ehhez hasonlóan nagy segítséget jelentő módszer az étkezési tanácsok útvesztőjében.

Heszberger Edina

dietetikus

 

Orvos-természetgyógyászként ugyanaz a cél motivál engem is, mint a Bodywakes csapatát: minél több embert megismertetni az egészségtudatos életformával, melynek részei a tudatos, pozitív gondolkodás; az egyénre szabott, egészséges táplálkozás és a megfelelő testmozgás. Én is úgy gondolom, hogy mindhárom terület együttes, tudatos fejlesztése szükséges ahhoz, hogy az ember egy egészséges, teljes, kiegyensúlyozott életet élhessen. Ajánlom ezt a programot mindazoknak, akik szeretnének egy szakértő, támogató közegben az egészségtudatosság útján elindulni és fejlődni.

Dr. Rusvai Beáta

gyermekgyógyász szakorvos, orvos-természetgyógyász, akupresszőr, okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó

Mennyibe kerül a tanácsadás?

A komplex műszeres mérésekkel egybekötött 7 alkalmas Holisztikus Táplálkozási Életmód Program díja egy összegben történő fizetés esetén:

99.900 Ft

Részletfizetés esetén
6 hónapon át, havi:

19.900 Ft

Helyszín:

Dunakeszi

BodyWakes

2120 Dunakeszi, Málnás utca 20/a

100% pénz-visszafizetési garancia

A teljes programra 100% Garanciát vállalunk 3 hónapon belül!

Ha bármilyen oknál fogva nem vagy megelégedve a tanácsadással, akkor három hónapon belül kérdés nélkül visszafizetjük az árát és megköszönjük a bizalmat, amit megszavaztál nekünk. Így tehát kockázatmentesen tudsz részt venni a tanácsadáson!

Miért merünk ilyen garanciát adni? Mert biztosak vagyunk abban, hogy amit ezen a tanácsadáson kapni fogsz, az sokszorosan megéri majd neked, mint a jegy ára és az idő, amit beleteszel. Találkozzunk a tanácsadáson!

Időpontfoglalás és jelentkezés

Jelentkezz a BodyWakes Holisztikus Táplálkozási Programra és vedd kezedbe életmódod irányítását, valamint használd a tudatos táplálkozás adta lehetőségek öngyógyító tárházát!

A jelentkezéshez kérlek, töltsd ki az űrlapot és mi felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kérlek töltsd ki az űrlapot és mi felvesszük Veled a kapcsolatot