Holisztikus táplálkozási ismeretek

– 6 alkalmas, 48 órás továbbképzés –

Kinek szól a képzés?

Elsősorban azoknak, akik érdeklődnek a természetgyógyászat és a táplálkozástudomány iránt, valamint szeretnének holisztikus szemléletű táplálkozási tanácsadókká válni.

Hogyan zajlik a képzés?

Egymást követő 6 alkalommal, lehetőséged van részt venni egy-egy 6 órás képzési napon online, amelyen szerzett tudást a képzés ideje alatt feldolgozhatod, elsajátíthatod.

A leadott anyagról minden alkalommal felvétel készül, továbbá részletesen kidolgozott szakmai anyag társul hozzá, melyeket a résztvevők minden alkalom után megkapnak.

Részvétel feltételei

Javasolt, de nem feltétel:

A képzésbe való bekapcsolódás feltétele a betöltött 18. életév

Feltétel továbbá legalább középfokú oktatási intézményben megszerzett iskolai és szakmai végzettség (szakmai érettségi bizonyítvány) illetve gimnáziumi érettségi bizonyítvány

A megengedett hiányzás a képzési óraszám legfeljebb 10 %-a.

A jelentkezést követően a hallgatókkal hallgatói szerződést kötünk

Felnőttképző nyilvántartásba vételi száma: B/2020/001932

Megszerezhető kompetenciák

A résztvevők megismerik és használják a Holisztikus – emberközpontú, személyre szabott táplálkozásra lehetőségeket, a korszerű, egészséges táplálkozás egyéni életmódra és életminőségre ható lehetőségeit, s ezek alapján alkalmassá válnak közérzetjavító tevékenység végzése, személyes és tanácsadói céllal.

A résztvevők képesek a humán gasztroenterológiai szervrendszer alapvető fiziológiás és patológiás folyamatainak értelmezésére, ismeri ezen folyamatok természettudományos és biofizikai alapjait és azok mentális vonatkozásait egyaránt.

A résztvevők megismeri kompetenciáikat, együttműködési, etikai kötelezettségeiket és lehetőségeiket, továbbtanulási, fejlődési és vállalkozási lehetőségeiket.

Egyben alkalmassá válnak a hozzájuk forduló gondjainak holisztikus szemlélet alapján történő tanácsadásra.

Tematika

I. Nap

2023.10.28.

 

Az anyagcseretípusok jelentősége a funkcionális medicinában

Előadó: Szántai Zsolt

Az anyagcseretípusok jelentősége a funkcionális medicinában

Előadó: Szántai Zsolt

Gyomor és bélrendszer egészsége holisztikus szemlélettel I.

Előadó: Bartalis Bertalan

Gyomor és bélrendszer egészsége holisztikus szemlélettel II.

Előadó: Bartalis Bertalan

II. Nap

2023.11.04.

Gyomor és bélrendszer egészsége holisztikus szemlélettel III.

Előadó: Bartalis Bertalan

A pajzsmirigy egészsége holisztikus szemlélettel I.

Előadó: Árvay Bálint

A pajzsmirigy egészsége holisztikus szemlélettel II.

Előadó: Árvay Bálint

Orthomolekuláris jódpótlás jelentősége a funkcionális medicinában

Előadó: Árvay Bálint

III. Nap

2023.11.11.

A mellékvese egészsége holisztikus szemlélettel I.

Előadó: Szántai Zsolt

A mellékvese egészsége holisztikus szemlélettel II.

Előadó: Szántai Zsolt

A szénhidrát anyagcsere egészsége holisztikus szemlélettel I.

Előadó: Szántai Zsolt

A szénhidrát anyagcsere egészsége holisztikus szemlélettel II.

Előadó: Szántai Zsolt

IV. Nap

2023.11.18.

A női és férfi egészség holisztikus szemlélettel I.

Előadó: Szántai Zsolt

A női és férfi egészség holisztikus szemlélettel II.

Előadó: Szántai Zsolt

A szív és keringési rendszer egészsége holisztikus szemlélettel

Előadó: Szentmihályi Renáta

A méregtelenítő és kiválasztó szervrendszerek egészsége (vese, máj) holisztikus szemlélettel

Előadó: Szentmihályi Renáta

V. Nap

2023.11.25.

A túlsúly és elhízás megoldása holisztikus szemlélettel I.

Előadó: Szántai Zsolt

A túlsúly és elhízás megoldása holisztikus szemlélettel II.

Előadó: Szántai Zsolt

A túlsúly és elhízás megoldása holisztikus szemlélettel III.

Előadó: Szántai Zsolt

A túlsúly és elhízás megoldása holisztikus szemlélettel IV.

Előadó: Szántai Zsolt

VI. Nap

2023.12.02.

Metilációs egyensúlytalanság megoldása holisztikus szemlélettel I.

Előadó: Bartalis Bertalan

Metilációs egyensúlytalanság megoldása holisztikus szemlélettel II.

Előadó: Bartalis Bertalan

Metilációs egyensúlytalanság megoldása holisztikus szemlélettel III.

Előadó: Bartalis Bertalan

Metilációs egyensúlytalanság megoldása holisztikus szemlélettel IV.

Előadó: Bartalis Bertalan

VII. Nap

2023.12.09.

Nehézfém kivezetés holisztikus szemlélettel I.

Előadó: Árvay Bálint

Nehézfém kivezetés holisztikus szemlélettel II.

Előadó: Árvay Bálint

Nehézfém kivezetés holisztikus szemlélettel III.

Előadó: Árvay Bálint

Nehézfém kivezetés holisztikus szemlélettel IV.

Előadó: Árvay Bálint

VIII. Nap

2023.12.16.

Esettanulmányok és szakmai gyakorlat I.

Előadó: Szántai Zsolt

Esettanulmányok és szakmai gyakorlat II.

Előadó: Szántai Zsolt

Esettanulmányok és szakmai gyakorlat III.

Előadó: Szántai Zsolt

Esettanulmányok és szakmai gyakorlat IV.

Előadó: Szántai Zsolt

Oktatóink

Szántai Zsolt

BodyWakes alapító, egészségmentor, Funkcionális & Holisztikus táplálkozási szakértő, Egészségügyi Life coach, az “Életmódváltás mesterfokon” című könyv írója, a Tudat hatalma című könyv társszerzője

Több, mint 12 éve mutat utat csapatával az egészségtudatos gondolkodásmód, a személyre szabott táplálkozás és testedzés területeit lefedve.
Közvetlenül és közvetetten több tízezer embernek segített elérni a jó egészséget, a magas energiaszintet és az ideális formát. Az munkája során alkalmazott speciális módszertanában ötvözi az integratív szemléletű és holisztikus megközelítésű eljárásokat, ahol központi elv, az egyénre szabottság.

Tudását és tapasztalatait oly mélységekbe és szélességekbe integrálta, hogy tanításai hazai és nemzetközi szinten is széles platformot kaptak. Előadásaival, tréningjeivel bejárta Európát, az ország és a világ több pontjáról érkeznek hozzá kliensek személyes tanácsadásokra. A BodyWakes Életmód Akadémia társalaptója és vezető tanára, valamint a magyarországi Integratív Medicína meghívott oktatója.

Bartalis Bertalan

BodyWakes egészségmentor, Holisztikus táplálkozási tanácsadó, BodyWakes Nagykövet, Okleveles agrármérnök, Szakmai asszisztens

Bertalan az élet értelmének és értékének mélyebb kutatását a 2003-ban történt agyműtéte utáni csodás felépülés és élmények hatására kezdte el.

Egyetemi tanulmányait a Pannon Egyetem Georgikon Karán végezte, ahol Állattenyésztő mérnöki és Agrármérnöki diplomákat szerzett és takarmányozási, illetve élettani területen végzett kutatómunkát. Egyetemi évei alatt kezdte el a növényi-, állati-, és emberi élettan összefüggéseinek átható tanulmányozását és felismerte, hogy mélységeiben érti a sejtanyagcserét.

Az ezt követő években munkája mellett folyamatosan kutatta a betegségek kialakulásának fizikai, lelki és szellemi okait egyaránt. Tapasztalatai és felismerései hatására döntötte el, hogy embertársainak szeretne segíteni.

E döntését követően talált rá a BodyWakes-re és iratkozott be az Életmód Akadémiára. A tanulás mellett elkezdődött a közös szakmai együttműködés. Bertalannak webshop manageri tapasztalatai is vannak, így a webáruház teljes körű irányítását és működtetését vállalta.

Árvay Bálint

Okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó, A BodyWakes Szakmai Kutató Csoport tagja, a Jódpótlás tudományos alapokon Facebook-csoport vezetője

Saját és családjában felmerült összetett egészségügyi kihívások irányították rá a figyelmét a funkcionális szemléletre s tereltek aztán arra az útra, melyen jelenleg munkahelyi elfoglaltságai mellett a tanító szolgálat jegyében jár. A mögöttes okok és összefüggések tanulmányozása s az egészségtudatos gondolkozás azóta élete részévé vált.

A “Humán anyagcseretípusok és azok táplálkozási irányelvei”, illetve a “Holisztikus táplálkozási ismeretek” kurzusokat végezte el idáig az Életmód Akadémián, ez utóbbinál részt vett az orthomolekuláris jódpótlás tanításainak szakszerű integrálásában is.
Mottója: “Használd a kihívásaidban rejlő energiát arra, hogy megtanuld a leckét és segíts vele magadon és másokon egyaránt.”

Dr. Rusvai Beáta

Gyermekgyógyász szakorvos, Egészségügyi közgazdász és menedzser, Természetgyógyász, Okleveles funkcionális & Holisztikus táplálkozási tanácsadó, Hormonegyensúly tanácsadó, a Magyar Életmód Orvostani Társaság tagja

Orvosi diplomáját 1998-ban a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, egészségügyi közgazdász és menedzser diplomáját 2000-ben a Szegedi Tudományegyetemen szerezte. 2008-ban csecsemő- és gyermekgyógyász szakvizsgát tett. 21 éves tapasztalata van a gyógyítás területén. Dolgozott gyermekkórházakban, és újszülött-koraszülött osztályokon is, jelenleg magánpraxisban fogadja a gyógyulni vágyó gyermekeket és felnőtteket. Mindig is érdekelték a természetes gyógymódok, ezért fordult a holisztikus szemléletű komplementer medicina felé.

Mottója: “Vigyázz a testedre! Ez az egyetlen hely ahol élhetsz!” (Jim Rohn)

SzeReni

Andrejkovics-Szentmihályi Renáta

Bodywakes egészségmentor, Funkcionális & Holisztikus táplálkozási tanácsadó, Okleveles táplálkozástudományi szakember

Renátát már gyerekkora óta vonzza az egészségügy világa, nem is annyira a gyógyítás, mint inkább azon betegségek megelőzése, melyet életmódunkkal tudunk befolyásolni. Ez indíttatta arra, hogy a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán tanuljon.

Több mint 10 évet foglalkozott környezet-egészségüggyel, az épített- és a természeti környezetben előforduló kockázati tényezők, valamint életmódunk egészségre gyakorolt hatásait vizsgálva. Közben, mivel érdeklődése egyre inkább a táplálkozás és annak a prevencióban betöltött szerepe felé irányult, elvégezte a mesterszakot is, és okleveles táplálkozástudományi szakember végzettséget szerzett.

Ekkor már elkezdett motoszkálni benne a gondolat, hogy táplálkozási tanácsadással foglalkozzon, azonban még nem érezte akkor kellőképpen felkészültnek magát, hogy ténylegesen személyre szabottan tudjon segíteni a hozzá fordulóknak. Később elkezdett továbbképzési lehetőségek után kutatni, így talált rá egy funkcionális szemléletű táplálkozási ismeretek képzésre, melyet el is végzett.

Ez gyökeresen átalakította az addigi szemléletmódját, és világossá vált számára, hogy ez az ő útja.

Majd rátalált a BodyWakesre, ahol tudását és ismereteit bővítve elvégezte a Holisztikus táplálkozási tanácsadó, valamint a Humán anyagcseretípusok és azok táplálkozási irányelvei képzéseket. Időközben a közös munka során ténylegesen megbizonyosodott arról, hogy a BodyWakeshez forduló ügyfelek egészséges életmód kialakításához való hozzásegítése az, amit igazán szívvel lélekkel szeret csinálni.

Időpont és helyszín

Helyszín:

ONLINE

Zárt zoom rendszeren keresztül

Időpont:

A képzés az előre kiírt időpontok szerint zajlik

Részvételi díj

A képzés díja 299.900 Ft

Jelentkezési határidő: 2023.10.17.

Előleg befizetési határideje: 2023. október 17-ig

Részletfizetési lehetőség:

Előleg (100.000 Ft) 2022. augusztus 26-ig

1. részlet (99.500 Ft)

2. részlet (99.500 Ft)
határidők hamarosan…

Előleget a képzést megelőző 15 napon belüli lemondásnál már nem áll módunkban visszafizetni.

2023. október 17-ig, egy összegben való fizetés esetén: 249.000 Ft

Lemondás esetén a befizetett összegből 5% kezelési- és adminisztrációs költséget vonunk le.

Előleget a képzést megelőző 15 napon belüli lemondásnál nem áll módunkban visszafizetni.

Jelentkezés

Az űrlap kitöltését követően, kérlek, vedd fel a kapcsolatot Szilágyi Andreával is, mert be kell jelentkezned az Ezokurzus weboldalán keresztül is!

Andi elérhetőségei:
ezokurzus.oktatas@gmail.com
+36 30 384 0373