Holisztikus táplálkozási ismeretek

– Végzettséget adó képzés, 5 alkalmas, 30 órás képzési időtartamban –

Kinek szól a képzés?

Elsősorban azoknak, akik érdeklődnek a természetgyógyászat és a táplálkozástudomány iránt, valamint szeretnének holisztikus szemléletű táplálkozási tanácsadókká válni.

Hogyan zajlik a képzés?

Havonta egy alkalommal lehetőséged van részt venni egy 6 órás, képzési napon (akár online is), amelyen szerzett tudást a következő egy hónapban feldolgozhatod, elsajátíthatod.

A leadott anyagról minden alkalommal felvétel készül, továbbá részletesen kidolgozott szakmai anyag társul hozzá, melyeket a résztvevők minden alkalom után megkapnak.

Részvétel feltételei

Javasolt, de nem feltétel:

A képzésbe való bekapcsolódás feltétele a betöltött 18. életév

Feltétel továbbá legalább középfokú oktatási intézményben megszerzett iskolai és szakmai végzettség (szakmai érettségi bizonyítvány) illetve gimnáziumi érettségi bizonyítvány

A megengedett hiányzás a képzési óraszám legfeljebb 10 %-a.

A jelentkezést követően a hallgatókkal hallgatói szerződést kötünk

A képzés végén a leendő partnerek szóbeli és írásbeli vizsgát tesznek

A sikeres vizsgát tett hallgatók felnőttképzés keretén belül végzettséget adó tanúsítványt kapnak.

Engedélyszám: E-000527/2014/D007

Megszerezhető kompetenciák

A résztvevők megismerik és használják a Holisztikus – emberközpontú, személyre szabott táplálkozásra lehetőségeket, a korszerű, egészséges táplálkozás egyéni életmódra és életminőségre ható lehetőségeit, s ezek alapján alkalmassá válnak közérzetjavító tevékenység végzése, személyes és tanácsadói céllal.

A résztvevők képesek a humán gasztroenterológiai szervrendszer alapvető fiziológiás és patológiás folyamatainak értelmezésére, ismeri ezen folyamatok természettudományos és biofizikai alapjait és azok mentális vonatkozásait egyaránt.

A résztvevők megismeri kompetenciáikat, együttműködési, etikai kötelezettségeiket és lehetőségeiket, továbbtanulási, fejlődési és vállalkozási lehetőségeiket.

Egyben alkalmassá válnak a hozzájuk forduló gondjainak holisztikus szemlélet alapján történő tanácsadásra.

Tematika

I. Nap

2022. 09. 10

Holisztikus táplálkozás fogalma, jelentősége és tartalma
Gyomor és bélrendszer egészsége az anyagcseretípusok tükrében

Előadó: Szántai Zsolt és Bartalis Bertalan

II. Nap

2022. 09. 11.

Mellékvese egészsége és a cukoranyagcsere az anyagcseretípusok tükrében

Előadó: Dr. Rusvai Beáta és Szántai Zsolt

III. Nap

2022.10. 29.

Pajzsmirigy egészsége az anyagcseretípusok tükrében

Előadó: Szántai Zsolt és Árvay Bálint

IV. Nap

2022. 10. 30.

Elhízás az anyagcseretípusok tükrében

Előadó: Dr. Rusvai Beáta és Szántai Zsolt

V. Nap

2022. 10. 26.

Esettanulmányok elemzése holisztikus szemlélettel

Előadó: Szántai Zsolt

Záróvizsga: 2022. december 17-18.

Oktatóink

Szántai Zsolt

BodyWakes alapító, egészségmentor, holisztikus táplálkozási szakértő, az “Életmódváltás mesterfokon” című könyv írója

10 évvel ezelőtt még személyi edzőként dolgozott. Majd több fitnesz és sport komplexumot is vezetett. Később meghonosított Magyarországon egy, a világon egyedülálló táplálkozási módszert, amire felépített egy franchise rendszert. Több mint 10.000 embernek mutatott közvetlenül és közvetetten utat a táplálkozási útvesztőkben.

Majd felismerte, hogy mondhat bármilyen jó tanácsot, ha az ember, fejben nincs rendben, akkor nem fog eredményt elérni. Ezért feleségével, Csonka Enikővel létrehozott 2014-ben, egy komplex életmódváltó programot BodyWakes néven, ahol egyszerre foglalkoznak a gondolkodásmód, a táplálkozás és a testedzés területeivel 100%-ban személyre szabottan, az egyéni genetikai kód figyelembe vételével. Boldog férj és 5 gyermek büszke édesapja.

Bartalis Bertalan

BodyWakes egészségmentor, Holisztikus táplálkozási tanácsadó, BodyWakes Nagykövet, Okleveles agrármérnök, Szakmai asszisztens

Bertalan az élet értelmének és értékének mélyebb kutatását a 2003-ban történt agyműtéte utáni csodás felépülés és élmények hatására kezdte el.

Egyetemi tanulmányait a Pannon Egyetem Georgikon Karán végezte, ahol Állattenyésztő mérnöki és Agrármérnöki diplomákat szerzett és takarmányozási, illetve élettani területen végzett kutatómunkát. Egyetemi évei alatt kezdte el a növényi-, állati-, és emberi élettan összefüggéseinek átható tanulmányozását és felismerte, hogy mélységeiben érti a sejtanyagcserét.

Az ezt követő években munkája mellett folyamatosan kutatta a betegségek kialakulásának fizikai, lelki és szellemi okait egyaránt. Tapasztalatai és felismerései hatására döntötte el, hogy embertársainak szeretne segíteni.

E döntését követően talált rá a BodyWakes-re és iratkozott be az Életmód Akadémiára. A tanulás mellett elkezdődött a közös szakmai együttműködés. Bertalannak webshop manageri tapasztalatai is vannak, így a webáruház teljes körű irányítását és működtetését vállalta.

Árvay Bálint

Okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó, A BodyWakes Szakmai Kutató Csoport tagja, a Jódpótlás tudományos alapokon Facebook-csoport vezetője

Saját és családunkban felmerült összetett egészségügyi kihívások irányították rá a figyelmemet a funkcionális szemléletre s tereltek aztán arra az útra, melyen jelenleg munkahelyi elfoglaltságaim mellett a tanító szolgálat jegyében járok. A mögöttes okok és összefüggések tanulmányozása s az egészségtudatos gondolkozás azóta életem részévé vált.

A “Humán anyagcseretípusok és azok táplálkozási irányelvei” illetve a “Holisztikus táplálkozási ismeretek” kurzusokat végeztem idáig az Életmód Akadémián, ez utóbbinál részt vettem az ortomolekuláris jódpótlás tanításainak szakszerű integrálásában is.
Mottóm: “Használd a kihívásaidban rejlő energiát arra, hogy megtanuld a leckét és segíts vele magadon és másokon egyaránt.”

Dr. Rusvai Beáta

Gyermekgyógyász szakorvos, Egészségügyi közgazdász és menedzser, Természetgyógyász, Okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó, Okleveles Holisztikus táplálkozási tanácsadó, Hormonegyensúly tanácsadó, a Magyar Életmód Orvostani Társaság tagja

Orvosi diplomámat 1998-ban a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, egészségügyi közgazdász és menedzser diplomámat 2000-ben a Szegedi Tudományegyetemen szereztem. 2008-ban csecsemő- és gyermekgyógyász szakvizsgát tettem. 18 éves tapasztalatom van a gyógyítás területén. Dolgoztam gyermekkórházakban, és újszülött-koraszülött osztályokon is, jelenleg magánpraxisban fogadom a gyógyulni vágyó gyermekeket és felnőtteket. Mindig is érdekeltek a természetes gyógymódok.

Munkám során holisztikus szemlélettel dolgozom, mindig az egész embert figyelem, test-lélek-szellem síkon, és ötvözöm a nyugati és keleti gyógymódokat.

Időpont és helyszín

Helyszín:

Elsődlegesen ONLINE, zárt Zoom rendszeren keresztül

Amennyiben a kormány rendelkezései alapján lehetséges a kontakt óra, akkor pedig a helyszín:

1044 Budapest, Megyeri út 53. Medcity Egészségközpont

Időpont:

A képzés az előre kiírt időpontok szerint zajlik

Részvételi díj

A képzés díja 299.000 Ft

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 26.

Előleg befizetési határideje: jelentkezéskor e-mailben megkapott információk szerint

Részletfizetési lehetőség:

Előleg (100.000 Ft) 2022. augusztus 26-ig

1. részlet (99.500 Ft)

2. részlet (99.500 Ft)
határidők hamarosan…

Előleget a képzést megelőző 15 napon belüli lemondásnál már nem áll módunkban visszafizetni.

2022. augusztus 26-ig, egy összegben való fizetés esetén: 249.000 Ft

Maximum létszám: 40 fő

Lemondás esetén a befizetett összegből 5% kezelési- és adminisztrációs költséget vonunk le.

Előleget a képzést megelőző 15 napon belüli lemondásnál nem áll módunkban visszafizetni.

Jelentkezés

Az űrlap kitöltését követően, kérlek, vedd fel a kapcsolatot Szilágyi Andreával is, mert be kell jelentkezned az Ezokurzus weboldalán keresztül is!

Andi elérhetőségei:
ezokurzus.oktatas@gmail.com
+36 30 384 0373