Ideális társ

Kerülj közelebb önmagadhoz, hogy közelebb kerülhessen Hozzád ideális, igaz társad!

előadással és beszélgetéssel egybekötött vezetett meditációs est

Szántai Csonka Enikő & Szántai Zsolt közreműködésével
Meghívott vendég: Árvai Péter

Hogyan találj rá ideális társadra? 

Szeretnéd, ha megérkezne az igaz szerelem az életedbe?

Szeretnéd elengedni félelmeidet és berögzült, gátló párkapcsolati mintáidat?

Harmonikus és minőségi kapcsolódásra vágysz egy számodra igaz társsal?

Te is sokszor csalódtál már és úgy érzed, készen állsz valóban továbblépni?

Szeretnéd jól érezni magad a bőrödben?

Szeretnél végre békében élni önmagaddal és a környezeteddel?

Te is vágysz arra, hogy valaki viszont szeressen úgy, ahogy vagy?

Akkor szeresd meg magad Te is! Szeresd meg azt a csodát, aki vagy!
Itt az ideje, hogy szembenézz belső világoddal, felfedezd és megértsd valódi énképedet és magadhoz öleld lelkedet! Hiszen, ha valóban megszereted önmagadat, akkor válhatsz nyitottá arra, hogy más is megszerethessen Téged. Ideális társad megtaláláshoz először válj Te magad ideális társsá saját magad számára!

A férfi és a nő misztériuma már az idők kezdete óta foglalkoztatja az emberiséget. Szinte minden kultúra, társadalom, ősi tanítások, a különböző vallások, pszichológiai ágazatok kiemelt témája ez.

Ennek ellenére még mindig sok homály, félreértés, dogma övezi ezt a területet, ami minden halandó, nemmel született embert érint. Ráadásul sok olyan családi minta is nehezítheti ennek a témának a megértését és megélését, ami miatt valahogy mégsem sikerül megtalálni a hőn áhított társat, vagy ha van is párja az embernek, mégsem tud egy boldog, kiegyensúlyozott és harmonikus kapcsolatot megélni.

Ezen az esten nem kívánunk belemenni ennek pszichológiai megközelítésébe, hanem sokkal inkább egy olyan lehetőséget kívánunk bemutatni az ideális társ megtalálására és egy boldog párkapcsolat létrehozására és fenntartására, amit mi magunk is élünk, amit megannyi tudás és gyakorlati beavatás során megtapasztaltunk, hogy működik.

A magány vagy egy diszharmonikus párkapcsolat okozta negatív stressz saját és ügyfél tapasztalataink alapján első helyeken járhat a csökken energiaszint, megromlott egészségi állapot vagy akár egy eldeformálódott test okaként. Ezért is fontos foglalkozni ezzel a témával.

Enikő és Zsolt nyolc éve élnek együtt, hét éve házasok és ez alatt az idő alatt négy közös gyermekük született. Zsoltnak előző kapcsolataiból van még két gyermeke és mielőtt rátalált volna Enikőre, három váláson is keresztül ment. Enikő sem volt túlzottan sikeresnek mondható előző párkapcsolatait illetően, mielőtt megismerte volna Zsoltot, éppen pszichológus kezelte, mert annyira sérült korábbi kapcsolatai által.
Mivel két nagyon erős személyiségről van szó, az élet megmutatta, hogy igaz párkapcsolatot nem lehet csupán az ego szintjén létrehozni. Az önmagában csak a nemi vonzalom vagy egyéb egos érdekek nem képesek hosszútávon összetartani és megtartani egy kapcsolatot, legalább is egy olyat, ahol mindkét fél lelke kiteljesedik, biztosan nem.

Egy harmonikus párkapcsolat titka, hogy az ellentétes erők feszültségéből felemelkedjünk az ellentétes erők egyensúlyába, azaz a polaritást átalakítsuk dualitássá.

A világban minden történés az ellentétes erők feszültségéből vagy együttműködéséből származik. A feszültség a polaritás, az együttműködés a dualitás. Akkor leszünk képesek kifelé egyensúlyba kerülni, ha önmagunkban felismerjük a pozitív és a negatív pólusokat, azaz magamban felismerjük a női és a férfi minőségeket és egyensúlyba tudjuk hozni. Akkor leszünk alkalmasak arra, hogy a világban egyensúlyban éljünk a körülöttünk lévő dolgokkal, emberekkel és a párkapcsolati társunkkal.

A párkapcsolat lehet a legnagyobb segítség és a legnagyobb akadály az utunk során, ugyanis tükrözi mindazt, amiben fejlődnünk kell. Ennek az alapfeltétele, hogy két ember, egy pár, ugyanabban az irányba akarjon menni, ugyanabban a tempóban akarjon haladni és elfogadjuk, hogy másik nem olyan, mint mi.
Egy harmonikus párkapcsolat kialakítása természetesen rajtunk áll, minthogy az is, hogy élettársat keresünk magunk mellé, akivel kölcsönösen asszisztálunk egymás egos hülyeségeihez, vagy olyan útitársat, akivel egymást segítve megyünk végig azon az úton, ami a közös életünk beteljesedéséhez vezet.

Ezen esten vendégünkkel és barátunkkal, Árvai Péterrel az Igneum Szellemi Műhely és az Integratív Medicina alapítójával együtt körbejárjuk ezt a témát, hogy minden résztvevőnek segíthessünk a beteljesedés felé vezető úton elindulni és felismerni mindazokat az igazságokat, egy magasabb spirituális minőséget képvisel a párkapcsolatunkban.

Az előadást és beszélgetést pedig egy Zsolt által vezetett meditáció követi majd, melynek segítségével közelebb kerülhetünk önmagunkhoz, harmonikusabbá téve a saját magunkkal kialakított kapcsolatot, tisztán érzékelve női-férfi mivoltunkat.
Elengedjük a régi, berögzült, számunkra gátló mintákat, ezzel nyitottá válva a minőségi párkapcsolatra, az igaz társra, akivel energiáink finoman, összehangoltan mind fizikailag, intellektuálisan, mind spirituálisan egymásba fonódnak.

Az est programja

1. rész: Előadás és beszélgetés Enikővel, Zsolttal és Péterrel

2. rész: Gyakorlat – Ideális társ című vezetett meditáció

3. rész: Interaktív kérdezz-felelek; tapasztalatcsere

Helyszín és időpont

Helyszín

Online

– zárt Zoom-callon keresztül (A bejelentkezéshez szükséges információkat előzetesen e-mailben fogjuk elküldeni.)

Időpont

2021. március 4. csütörtök 18h

Ajánlások

Nagyon jól éreztem magam a meditációs elvonuláson. A közös meditálás óriási energiát adott, ami segített a mindennapi helyzetek könnyebb megoldásában. Sikerült kikapcsolódni, feltöltődni és ezáltal tudatosabbá válni. Hálás vagyok, hogy Szántai Zsolt segítségével fejlődhetek!

Kenéz Krisztina

A mai felgyorsult világban rengeteg kihívásnak kell megfelelnünk, ami stresszként hat a szervezetünkre. Ezért nagyon fontos, hogy egyensúlyban legyünk és a fizikai sík mellett a lelki síkkal is tudatosan foglalkozzunk. Erre létezik egy fantasztikus módszer, amivel kiszűrjük a világ zaját, elcsendesedünk és a jelenbe kerülünk, ez a meditáció. Végtelenül hálás vagyok hogy részt vehettem a BodyWakes meditációs elvonuláson, és egy kiváló embertől, Szántai Zsolttól tanulhatok.

Szilágyi Zsolt

Az est házigazdái:

Szántai Csonka Enikő & Szántai Zsolt
A vezetett meditációt tartja:
Szántai Zsolt

csonka-eniko
Bemutatkozás

Az egészség témakörével annak idején, még 2008-ban személyi edzőként kezdtem el foglalkozni, de előtte számtalan, teljesen eltérő területen kipróbáltam magam. Kezdve a vendéglátástól, a kereskedelmen át, egészen a banki szektorig, ahol behajtóként dolgoztam. Éreztem, hogy nem vagyok a helyemen, így mindig tovább mentem, de ezek közül valójában egyik sem volt az én utam…

A folytatásért kattints ide!

A sport viszont mindig is végig kísérte az életemet gyerekkoromtól kezdve. Így egyszer csak elmentem egy edzőterembe, ahol később edzőként dolgoztam is, s egyszerűen magával ragadott ez a világ. Imádtam oda járni, edzővel dolgoztam első perctől kezdve, nem volt kérdés, beleszerettem abba az egészbe. Úgy éreztem, megérkeztem, hazaértem, itthon vagyok.

Így alakult, hogy hamarosan már én is edzőnek tanultam, és elvégeztem számos képzést ezen a területen, hogy a lehető legprofibb legyek, és minél többet tudjak nyújtani a hozzám forduló vendégeknek. Annyira megtaláltam magam ebben, hogy kb. 3-6 hónap leforgása alatt a nulláról építettem fel úgy az ügyfélkörömet, hogy reggeltől estig jöttek hozzám edzésre. Ez valóban az a szakma volt, ami igazán feltöltött. Imádtam, a hivatásom volt, nem a munkám.

Közben annyira magával ragadott ez a világ, hogy elkezdtem versenyezni is fitness modell kategóriában, ami odáig ment, hogy többszörös magyar bajnok lettem, majd megnyertem az egyik IFBB Világkupát, mellyel jogot nyertem az amerikai Arnold Classicon való részvételre is, ahol bekerültem a Top 10-be. Egy álom vált valóra, imádtam ennek az egésznek minden egyes percét.

Majd ahogy folyamatosan mélyedtem bele a „munkámba”, és szereztem minél több ismeretet, tudást a szakmámról, nem tudott elkerülni engem
sem, hogy elkezdjek foglalkozni a táplálkozással is. Hiszen már akkor tapasztaltam a vendégeimen, hogy ami az egyiknél működik, az a másiknál nem biztos, hogy fog.

Ráadásul ők voltak azok, akik hozzám fordultak tanácsért azzal kapcsolatban, hogyan is kellene enniük. Én ebben még nem voltam akkor szakember, és gondban is voltam, most miket mondjak, hogy az jó legyen, hiszen nem vagyunk egyformák, és ahogy írtam is fentebb: az, ami nekem bevált, az másnál nem biztos, hogy működni fog.

Így adta az élet a lehetőséget, hogy közben megismerkedtem Zsolttal, aki mára már a Férjem is. Ő viszont ezen a területen már akkoriban is profi volt, és kész rendszere volt arra, hogy kinek mi a jó a táplálkozást illetően.  Zseniális együttállás lett. Én szinte minden vendégemet hozzá küldtem táplálkozási tanácsadásra, és hát persze, hogy engem is érdekelni kezdett ez
az irány is. Ezért, amit csak tudtam, megtanultam tőle. Így lett aztán, hogy összeadtuk, amink volt, és megalapítottuk együtt 2014-
ben saját vállalkozásunkat, a BodyWakes-t, ahol sokáig csak ketten voltunk minden szerepben, miközben megszülettek a gyermekeink is és folyamatosan bővült a kis családunk. Mára már 4 gyermekes büszke, boldog anyuka vagyok. 3 kislány és egy fiúgyermek döntött úgy, hogy minket választ szüleinek.

Ők nekem az a motiváló és egyben inspiráló erő is, hogy megmutassam, hogy anyukaként és feleségként is lehetséges Nőnek maradni, hogy élhetünk egészségesen – mert ha egészséged van, akkor mindened megvan -, hogy példát mutassak nekik ebben és a példaképük lehessek.

Az egészségtudatos életmód területén megtaláltam a hivatásom, ami aztán magával hozta, hogy megtaláljam az igaz társamat. Kemény és tartalmas évek, komoly csaták vannak mögöttünk is.

Hiszem azt, hogy a Nő a Férfi mellett Nő csak igazán és igaz ez fordítva is. Nem létezik egyik a másik nélkül. Örök kettősség ez… energiákban, szerepekben, megélésekben.

Érdemes Kettejüket egyensúlyba hozni. Letisztítani a kapcsolódást, feladni a játszmákat.

Aztán feltehetjük a kérdést: A férfiak tényleg a Marsról jöttek, a nők pedig a Vénuszról?

Valljuk be, valóban óriási különbségek vannak mind a gondolkodásmódban, véleményekben, érzelem világban és a reakciókban is.

De ez így szép, így alkot a két rész egy kerek egészet.

Duális világban élünk, olvasatomban a Nő és a Férfi olyan, mint a fény és az árnyék, a világosság és a sötétség, egyik sem létezik a másik nélkül.

Egy Nő akkor tud igazán Nő lenni egy Férfi mellett, ha a Férfi ragyogtatja a Női létét és nem hagyja kiszáradni.

Kettejük kapcsolata zseniális szövetség tud lenni, ha abban mindketten egyenrangú félként tekintenek a másikra.

Ezt élem, éljük és tanuljuk mi is Férjemmel, Zsolttal.

121967550_2088145157986135_3945513803517156500_n
Bemutatkozás

Személyiségem és lelki fejlődésem irányának meghatározó tényezője volt, hogy nem egészen négy évesen a szüleim beírattak karate edzésre. Innentől kezdve a harcművészet és a keleti tanok formálták jellememet. Hamar felismertem, hogy az élet lényege önmagunk művelése. Először ez testi síkon nyilvánult meg nálam elsősorban…

A folytatásért kattints ide!

Tizennyolc éves koromra egy kétlábon járó harci gépezetté váltam. Mivel akkori képességeimet legjobban úgy tudtam kamatoztatni, ha mások védelmére kelek, ezért a rendőrség kötelékébe álltam, ahol adottságaimnak köszönhetően a BRFK Bevetési Osztályhoz, majd a BRFK Akció osztályhoz kerültem. Ezek gyorsreagáló egységek voltak, melyeket kiemelt bűncselekmények esetén vetettek be.

Mivel a rendőri fizetésből nem tudtam megélni, emellett az éjszakába is elkezdtem dolgozni, kidobó emberként, testőrként, pénzbehajtóként. Ennek az életformának köszönhetően megtapasztalhattam az élet sötét oldalát, amely több mint 12 évig tartott. Hogy a sok negatív élményt kompenzáljam, folyamatosan spirituális irodalmat olvastam és napi szinten meditáltam.

30 éves koromra már túl voltam két váláson és ennyi idő kellett ahhoz, hogy ráleljek valódi küldetésemre. Minden vágyam az volt, hogy életmódot váltsak és szakítsak az éjszakai élettel. Ezért feltettem magamnak a kérdést, mivel foglalkoznák szívből, ami örömmel tölt el akkor is, ha nem kapnák érte pénzt? Mivel a mozgás és a sport mindig az életem része volt, ezért beiratkoztam a Testnevelési Főiskola karate edző szakára, illetve mellette elvégeztem a testépítés és fitnesz oktatói képzést is.

Így indult 30 évesen az edzői karrierem, ami nagyon gyorsan igen magasra ívelt. Alig 2 év elteltével már egy 2000 nm-es vadonatúj fitness-wellness központ szakmai vezetője lettem, a csoportos mozgásóráim és személyi edzéseim tele voltak. Mivel az edzés mellett a táplálkozás témaköre is nagyon érdekelt, illetve nagyon sok kliensem igényelte, hogy ebben is adjak tanácsot, tovább folytattam tanulmányaimat ebbe az irányba.

Egy „szerencsés véletlen” során megismerhettem egy fantasztikus módszert, amit később Németországban tanultam meg, majd meghonosítottam Magyarországon. Ekkor már vállalkozó lettem és igyekeztem az önfejlesztés útján elsajátítani minden olyan képességet, ami a sikerhez kell. Felépítettem egy országos franchise rendszert, majd hibát hibára halmozva, elvesztettem mindenem. 35 évesen teljesen csődbe ment az életem minden területen. Miután darabokra tört az egóm, különös dolog történt velem. Elkezdett beszélni hozzám egy belső hang, ami azt súgta, hogy van még dolgom ebben a világban.

Felálltam és újra kezdtem az életem a belső vezetés által. Hamarosan megtaláltam életem párját, akivel családot alapítottunk és elindítottunk egy közös vállalkozást. Jelenleg egészségmentorként dolgozom saját vállalkozásunkban csapatunkkal BodyWakes néven, ahol küldetésünk, hogy utat mutassunk és megtanítsuk, hogy az egészség, a magas energiaszint és az ideális forma bárki számára elérhető. Tesszük ezt a gondolkodásmód, a táplálkozás és a testedzés területeit lefedve, 100%-ban személyre szabottan. Kollégáimmal – akik között van orvos, dietetikus, biológus, természetgyógyász, funkcionális táplálkozási tanácsadó, személyi edző – mindig azt tartjuk szem előtt, hogy az ember holisztikus megközelítést igényel. Kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a személyes példamutatásnak és hitelességnek, hiszen hat gyermek édesapjaként bizony óriási jelentősége van annak, hogy milyen mintát adok át nekik.

Szolgáltatásaink mellett elődásainkkal és tréningjeinkkel Feleségemmel bejártuk Európát, miközben létrehoztunk egy saját életmód akadémiát és több könyvet is írtam szerzőként, illetve társszerzőként. Életfilozófiám, hogy az életünk célja nem a siker, hanem önmagunk tökéletesítése és a jellemünk fejlesztése. Ha felfedezzük magunkban a bennünk rejlő valódi nagyságot, az életünk is azt a csodát fogja visszatükrözni, akik valójában vagyunk.

Meghívott vendég:

Árvai Péter

az Igneum Szellemi Műhely és az Integratív Medicina társalapítója

154162922_478641143508607_1632215519069373714_n
Bemutatkozás

Tizenéves kora óta foglalkozik az élet értelmének keresésével, titkainak feltárásával, a testi, lelki és szellemi egészséget érintő archaikus források és ismeretek kutatásával.
Belső szükségét érzi megosztani mindazt amit kapott, talált, elmondani azt, amit felismert, odaadni azt, amit ő is ajándékba kapott…

A folytatásért kattints ide!

Elmondása szerint amióta csak az eszét tudja, egy különleges utazás az élete. Valami olyan belső motiváció vezeti, melyhez valójában köze nincs, nincs köze gyarlóságokhoz, és erényeihez, nem a vállalkozó, nem a férj, nem az apa, nem a játékos ember, nem a tanító, nem az író, nem a pap. Nincs köze semmihez, amire azt mondhatná “én-vagyok”, de mégis benne van. Érinthetetlen. Mégis vezet. Olyan, mint a patakot sürgető erő, mely a tengerhez igyekszik minden akadályon át.

Különleges emberekkel, barátokkal és kezdeményezésekkel hozta össze az élet. Noha némelyekkel nagy távolságok választják el minket egymástól, mégis szoros, szinte testvéri kapcsolat fűzi össze őket. Annak a mély belátása, hogy egyazon cél elérésére szánták az életüket.

Ez pedig nem kevesebb, minthogy a mai kor emberének – éljen bárhol a föld kerekén – elvigyék az élet rájuk bízott kincsestárából mindazon ismereteket, melyek segítségével helyt tud állni az egyre süllyedő világ viharaiban. Helyreállítva szellemi – lelki és testi egészségét.

Péter néhány saját gondolata:

Mert az embernek dacolnia kell tudni a körülményekkel, képes kell legyen megvalósítani azt, ami az elsődleges feladata:
– Fel kell építenie a természettel és az univerzummal való belső, tudatos kapcsolatát, mert csak ezzel tud valódi harmóniát azaz testi, lelki és szellemi egyensúlyt teremteni önmaga, családja és környezete számára.

Nagy szavak ezek. Talán leírni sem szabadna őket, csak megvalósítani.
Lehet csak gyengeség, vagy gyarlóság azt gondolni, hogy sorsunkon jobbítani, változtatni van lehetőség. De, én mégis hiszek benne. Hiszek a kegyelemben és az alázatban, az odaadásban, a lélek világosságának erejében és a szeretet hatalmában.
Hiszem, hogy ha gyermekeim, családom, barátaim életét kik szívemnek oly kedvesek könnyebbé nem is tehetem, talán jobbá, élhetőbbé tehetem a világot ahol be kell járják útjaikat, melyeket nekik rendelt a sors. S talán sikerül némelyeknek példát mutatni. Nem kell többet tenni, csak annyit amire képesek vagyunk. De azt meg kell tenni.
“A rátermettek köréből, nincs igazolt távolmaradás!”

Részvételi díj

Becsületkasszás

Előzetes regisztrációhoz (max. 499 fő) kötött és Te döntöd el utólag, az eseményt követően, mekkora összeggel támogatod Zsolt munkáját. Mindezt annak függvényében, mekkora értéket hordozott számodra és milyen anyagi lehetőségeid vannak.

Természetesen azt is elfogadjuk, ha most nem szándékozol adakozni/adományozni.

Jelentkezés

A jelentkezéshez kérlek, töltsd ki az űrlapot és mi felvesszük Veled a kapcsolatot!


Gyakran ismételt kérdések

1.: Hogyan lehet csatlakozni az esthez?

Online, a zoom nevű alkalmazáson keresztül zajlik majd a program. Ez egy ingyenesen letölthető és asztali számítógépen, laptopon, tableten, telefonon egyaránt használható program. Előzetesen minden csatlakozási és technikai információt elküldünk majd e-mailben.

2.: Kezdőként is részt vehetek-e a programon és a meditációkon?

Igen, az est semmiféle előzetes képzettséget nem igényel, ráadásul egy elméleti, bevezető résszel indul majd, mely még inkább segít ráhangolódni a meditációra.

3.: Mit jelent a becsületkasszás részvételi díj?

Az est után mindenki maga választhatja ki mekkora összeggel járul hozzá Zsolt munkájához, annak tükrében mekkora értéket kapott a program által, illetve hogy lehetőségeihez mérten mennyit tud rászentelni. Az estet követően e-mailben küldünk majd tájékoztatást ezzel kapcsolatban. Természetesen, ahogyan jeleztük is, a hozzájárulás nem kötelező.

Az esten elhangzó előadás és meditáció nem helyettesít semmiféle orvosi kezelést, terápiát, hanem annak kiegészítéseként saját felelősségre alkalmazhatóak és az 1997. évi CLIV. törvény az egészségről 103.§ alá nem tartozó személyek számára javasoltak.