BodyWakes Életmód Akadémia

– Érthető tudás mesterfokon –

Az Akadémia fő feladatai

Leghitelesebb, innovatív tudásforrások begyűjtése és kapcsolatépítés

Oktatási rendszer felállítása, képzési- és segédanyagok összeállítása, rendszerezése, sztenderdizálása

Szakmai jellegű rendezvények megszervezése és lebonyolítása

Jelenlegi BodyWakes csapattagok továbbképzése

Új, potenciális csapattag jelöltek toborzása, kiválasztása és képzése

group (1)

BodyWakes – Az egészség mindenkié tudássorozat

További természetgyógyász és egyéb képzések:
https://ezokurzus.hu/kepzeseink

“Minél okosabb vagy, annál többet kell tanulnod.” (Don Herold)

Oktatók

Szántai Zsolt

BodyWakes alapító, egészségmentor, az “Életmódváltás mesterfokon” című könyv írója

10 évvel ezelőtt még személyi edzőként dolgozott. Majd több fitnesz és sport komplexumot is vezetett. Később meghonosított Magyarországon egy, a világon egyedülálló táplálkozási módszert, amire felépített egy franchise rendszert. Több mint 10.000 embernek mutatott közvetlenül és közvetetten utat a táplálkozási útvesztőkben.

Majd felismerte, hogy mondhat bármilyen jó tanácsot, ha az ember, fejben nincs rendben, akkor nem fog eredményt elérni. Ezért feleségével, Csonka Enikővel létrehozott 2014-ben, egy komplex életmódváltó programot BodyWakes néven, ahol egyszerre foglalkoznak a gondolkodásmód, a táplálkozás és a testedzés területeivel 100%-ban személyre szabottan, az egyéni genetikai kód figyelembe vételével. Boldog férj és 5 gyermek büszke édesapja.

csonka-eniko

Csonka Enikő

BodyWakes alapító, egészségmentor, táplálkozási szakértő, okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó, fitness szakember, fitness modell világkupa győztes

Végzettségét tekintve személyi edző, gflex oktató, preventív gerinc tréner. Több mint 8 éve foglalkozik edzéstartással és csoportos órákkal, mellette pedig tanárként is részt vesz az IWI edzőképzésében. Az edzősködés mellett a versenyzőként is megmérette magát, ahol kiemelkedő sikereket ért el.

Megannyi eredménye mellett fitness modell világkupa győztes, 3-szoros magyar bajnok és az amerikai Arnold Classic top 10 döntőse is volt. A testedzés területét túllépve, mély ismereteket és tapasztalati tudást halmozott fel a táplálkozás és a mentális önfejlesztés területén is. Szántai Zsolt boldog felesége és három közös gyermekük büszke édesanyja.

Árendás László

Természetgyógyász, életmód-tanácsadó és terapeuta, bioenergetikus, fülakupunktúrás addiktológus, szemtréner, az Ezokurzus képzési központ vezetője

2000 márciusában kaptam természetgyógyász diplomáimat, ezen belül Életmód-tanácsadó és terapeuta, Bioenergetikus, Fülakupunktúrás Addiktológus, valamint Szemtréner képesítéssel rendelkezem.
A napi rendelés mellett előadásokat tartok bioenergetikából, s az ehhez tartozó kezelési módszerekről. Anatómiát – élettant – kórélettant, szimbólum terápiát, fülakupunktúrás addiktológiát, tradicionális Thai – masszázst, makrobiotikát, kézfejen és lábfejen található kezelési pontokat oktatok.

Végzett természetgyógyászok számára kollégáimmal akkreditált képzéseket tartunk több diszciplínában.

Dr. Báthory Gábor

Szakgyógyszerész, fitoterapeuta, életmód-tanácsadó és terapeuta
Több természetgyógyászati szakterületen az ÁEEK vizsgaelnöki és szakértői névjegyzékének tagja

Pályámat kutatóként és egyetemi oktatóként kezdtem, és jelenleg is részben a kutatásban dolgozom. A természetes gyógymódokkal és életmód-terápiákkal mintegy tizenöt évvel ezelőtt kezdtem el aktívan foglalkozni. Tanítványaim főként fitoterápia tanfolyamok oktatójaként, életmódtáborok gyógynövény-ismereti túráin, vagy ÁEEK vizsgáztatóként találkozhatnak velem. Az oktatásban arra törekszem, hogy a lehető legtöbb és legjobb szakmai segítséget adjam a tanítványaimnak.

Kedvenc idézetem: “Ha arra mégy, amerre az utad visz, bizonyosan meg fogsz érkezni.” (P.É.)

Varsányi Péter

Természetgyógyász, Bach-virágterapeuta, fitoterapeuta, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, életmód-tanácsadó és terapeuta, fülakupunktúrás addiktológus, pszichológus

1993 óta foglalkozom Bach-virágterápiával, egyike vagyok azon szerencsés embereknek, akik a rendszerváltás után úgy kezdhettek természetgyógyászattal foglalkozni, hogy nem volt előtte más foglalkozásuk/hivatásuk.

1995 óta rendszeresen oktatok természetgyógyászati témájú tanfolyamokon, elsősorban Bach-virágterápiát, emellett fitoterápiát, alternatív mozgás- és masszázsterápiát és fülakupunktúrás addiktológiát.
2005 óta szerepelek a természetgyógyászati szakértői, illetve a vizsgaelnöki szaknévsorban, így rendszeresen részt veszek a leendő természetgyógyászok vizsgáztatásában.

2006-ban annak érdekében, hogy Bach-virágterápiás tevékenységemet még színvonalasabban és szakmai szempontból hitelesebben végezhessem, pszichológus diplomát szereztem.

Dr. Csiszár Miklós

Sebész szakorvos, Hormonegyensúly tanácsadó

Már nagyon korán tudtam, hogy sebész akarok lenni, mégis – több mint tízévnyi tanulás, tizenhárom évi kórházi munka, számos ügyelet és műtét után – úgy döntöttem, hogy elhagyom a sebészi pályát. Ennek okait többek között az egészségügyben tapasztalt visszásságok, az oki helyett a tüneti kezelés elve, a műtétek során az emberi szervezetben látottak, valamint a saját életvitelem fokozatos átalakításából fakadó előnyök képezték, amelyek hatására szemléletet és életmódot váltottam.

A figyelmem a már kialakult betegségek kezeléséről a megelőzésre terelődött, ami olyan tanulmányokhoz vezetett, amelyekben korábban nem volt részem. Az egészséges táplálkozás és életmód, az ésszerű fogyókúra, valamint a természetes hormonegyensúly fontossága így került mindinkább előtérbe.

A gyógyítás útja számomra már nem a műtét, a gyógyszer, a sugár vagy a kemikália, hanem az, ha tudtára adom az embereknek, hogyan lehet rendbe hozni az alapokat, helyreállítani a szervezet egyensúlyát, s javítani az életminőséget úgy, hogy ne legyen szükség az ipar által ránk erőltetett vegyszerekre és eljárásokra.

Dr. Rusvai Beáta

Gyermekgyógyász szakorvos, Egészségügyi közgazdász és menedzser, Természetgyógyász, Okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó, Okleveles Holisztikus táplálkozási tanácsadó, Hormonegyensúly tanácsadó, a Magyar Életmód Orvostani Társaság tagja

Orvosi diplomáját 1998-ban a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, egészségügyi közgazdász és menedzser diplomáját 2000-ben a Szegedi Tudományegyetemen szerezte. 2008-ban csecsemő- és gyermekgyógyász szakvizsgát tett. 18 éves tapasztalata van a gyógyítás területén. Dolgozott gyermekkórházakban, és újszülött-koraszülött osztályokon is, jelenleg magánpraxisban fogadja a gyógyulni vágyó gyermekeket és felnőtteket. Mindig is érdekelték a természetes gyógymódok.

Munkája során holisztikus szemlélettel dolgozik, mindig az egész embert figyeli, test-lélek-szellem síkon, és ötvözi a nyugati és keleti gyógymódokat.

Váczy Balázs

Kínai orvosi nyelvtanár

1998-ban kezdett kínaiul tanulni.
2000-ben kezdte tanulmányait a Tan Kapuja Buddhista Fősikolán, klasszikus kínai nyelv szakon.
2004-től 2006-ig ösztöndíjjal tanult a pekingi BLCU egyetemen.
2009-2014 Bsc képzésen vett részt a Heilongjiang Hagyományos Kínai orvosi egyetemen.
2010-től a Semmelweis egyetemen kínai orvosi nyelvet tanít.
2006-tól a Keleti Nyelvek iskolájában tanít kínai nyelvet.

Fő területek: orvosi témájú fordítás, klasszikus orvosi szövegek.

Árvay Bálint

Okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó, A BodyWakes Szakmai Kutató Csoport tagja, a Jódpótlás tudományos alapokon Facebook-csoport vezetője

Saját és családunkban felmerült összetett egészségügyi kihívások irányították rá a figyelmemet a funkcionális szemléletre s tereltek aztán arra az útra, melyen jelenleg munkahelyi elfoglaltságaim mellett a tanító szolgálat jegyében járok. A mögöttes okok és összefüggések tanulmányozása s az egészségtudatos gondolkozás azóta életem részévé vált.

A “Humán anyagcseretípusok és azok táplálkozási irányelvei” illetve a “Holisztikus táplálkozási ismeretek” kurzusokat végeztem idáig az Életmód Akadémián, ez utóbbinál részt vettem az ortomolekuláris jódpótlás tanításainak szakszerű integrálásában is.
Mottóm: “Használd a kihívásaidban rejlő energiát arra, hogy megtanuld a leckét és segíts vele magadon és másokon egyaránt.”

Heszberger Edina

Dietetikus, BodyWakes Nagykövet

Először a vendéglátóiparban, mint közgazdász szerzett diplomát a Budapesti Gazdasági Főiskolán, majd a budapesti Semmelweis Egyetem hallgatójaként 2012-ben dietetikusként diplomázott.

Táplálkozástudományi tanulmányait már annak felismerésében kezdte, hogy megtapasztalta mennyire fontos helyet foglal el a helyes táplálkozás kialakítása a testi egészség helyreállításában, illetve fenntartásában.

Jelenlegi táplálkozás-tanácsadói munkája során is azt látja, hogy azok az emberek, akik meg tudják valósítani, hogy testük optimális működését szolgáló módon táplálkozzanak, azok nagymértékben meg tudják változtatni az egészségüket, a testképüket, a testi energiájukat, ennek kapcsán pedig változik a gondolkodásmódjuk, az önmagukkal való viszonyuk és ezen keresztül pedig az egész élethez való hozzáállásuk is.

Bohó Tímea

BodyWakes egészségmentor, okleveles biológus, BodyWakes Nagykövet

Timi első diplomáját 2010-ben szerezte a Nyíregyházi Főiskolán, majd a mesterdiplomáját 2013-ban a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karán.

Tanulmányai alatt egy női fitneszteremben dolgozott, ahol azt vette észre, hogy a mozgás önmagában nem hozza meg mindenki számára a kívánt eredményt és ekkor kezdett a figyelme a táplálkozás felé irányulni.

Az egyetem után a Nemzeti Környezetügyi Intézet Természetvédelmi Osztályán helyezkedett el. Munka mellett kedvenc sportágát, az akrobatikus rock and rollt tovább folytatta és csapatával 2014-ben az MLTSZ országos, majd európai versenyén is első helyezést ért el.

Timi érdeklődése a táplálkozási tudományok felé akkor mélyült el, mikor megállapították, hogy laktóz és glutén intoleranciája van. Ekkor neki is meg kellett változtatnia életmódbeli szokásait, ami sokkal bonyolultabbnak tűnt elsőre, mint amilyen valójában. Nem sokkal később rátalált a BodyWakes csapatára, ahol lehetőséget kapott, hogy ezt a tudást még jobban elmélyítse, és másokkal is megoszthassa.

Bartalis Bertalan

BodyWakes egészségmentor, Holisztikus táplálkozási tanácsadó, BodyWakes Nagykövet, Okleveles agrármérnök, Szakmai asszisztens

Bertalan az élet értelmének és értékének mélyebb kutatását a 2003-ban történt agyműtéte utáni csodás felépülés és élmények hatására kezdte el.

Egyetemi tanulmányait a Pannon Egyetem Georgikon Karán végezte, ahol Állattenyésztő mérnöki és Agrármérnöki diplomákat szerzett és takarmányozási, illetve élettani területen végzett kutatómunkát. Egyetemi évei alatt kezdte el a növényi-, állati-, és emberi élettan összefüggéseinek átható tanulmányozását és felismerte, hogy mélységeiben érti a sejtanyagcserét.

Az ezt követő években munkája mellett folyamatosan kutatta a betegségek kialakulásának fizikai, lelki és szellemi okait egyaránt. Tapasztalatai és felismerései hatására döntötte el, hogy embertársainak szeretne segíteni.

E döntését követően talált rá a BodyWakes-re és iratkozott be az Életmód Akadémiára. A tanulás mellett elkezdődött a közös szakmai együttműködés. Bertalannak webshop manageri tapasztalatai is vannak, így a webáruház teljes körű irányítását és működtetését vállalta.

Az Akadémia koordinátora

Szilágyi Andrea

BodyWakes Életmód Akadémia koordinátora, Ezokurzus oktatásszervező

Közel 2 évtized pénzügyi területen eltöltött köztisztviselői munka után kiléptem a biztonságot nyújtó alkalmazotti létből, dolgoztam biztosítási tanácsadóként, kereskedelemben több évig területi képviselőként, majd nővérem fonalboltjában is, ahol rátaláltam arra a hobbira, ami még ma is az életem részét képezi, tervezőként a kézzel készült horgolt alkotások szerelmeseinek népes táborát erősítem.

Amikor önfejlesztés során rátaláltam a Bodywakes csapatára és a filozófiájukra, miszerint a jó egészség, a magas energiaszint és az ideális forma bárki számára elérhető, elhatároztam, hogy minél mélyebben el szeretném sajátítani azt a tudást, amivel a saját- és családom életét minőségibbé tudom tenni, bebizonyítsam, és példát mutassak a környezetemnek, hogy ez tényleg bármely életkorban elérhető és fenntartható.

A Bodywakes előadásai-, tréningjei- és az életmód tábor résztvevőjeként egyre nagyobb rajongóvá váltam, és ma már abban a csodában lehet részem, hogy a Bodywakes csapatát erősíthetem, és az Akadémia koordinátoraként részt vehetek abban, hogy ez a tudás minél több ember birtokába juthasson és rajtuk keresztül emberek ezreinek élete változhat meg pozitív irányban.

Megtanultam, hogy az élethosszig tartó tanulás az élet része, és csak akkor haladunk előre, ha álmainkért teszünk is, és ha teszünk, akkor megtörténnek a csodák.