Sose azonosulj a betegséggel és nyavajával

Olvasási idő: 4 perc

Ha súlyos betegséggel vagy akár egy könnyebb megfázással küzdesz, a legjobb amit tehetsz, hogy nem azonosulsz a nyavalyával.

Abban a pillanatban, hogy azt mondod beteg vagyok, ez és ez a bajom van, kialakítod magadban a betegség tudatot. Ez azt jelenti, hogy tudatodat birtokba veszi a betegség állapota, ami ezzel el is kezdi erősíteni önmagát.

Mivel elhiszed, hogy beteg vagy, a figyelmed elterelődik a természetes egészség állapotától és a fókuszba a betegség és annak tünetei kerülnek. Amire pedig a figyelem irányul, az növekedésnek indul.

Tudatod ereje így pont a betegség állapotát kezdi erősíteni..

Nem azt mondom, hogy ne vedd figyelembe a tested jelzéseit és ne tegyél meg mindent annak orvoslására. A szervezet hihetetlenül intelligens és földi tapasztalataink megtestesítője.

Fontosak a visszajelzései, mert üzeneteket hordoznak.

Azt mondom tekints úgy a testre, mint földi léted járművére, lelked fizikai kivetülésére és hordozójára. De ne azonosítsd magad vele, mert azzal nagyon lekorlátozod magad.

FONTOS: Te, ahogy én is, alapvetően szellemi lények vagyunk, akik lélekkel és tudattal
rendelkeznek . A lélek a testen keresztül megtapasztalja azt, aminek a tudat teret adott.

A tudat a híd, ami fenntartja a kapcsolatot az érzékszervi érzékelés, amibe beletartozik a test életérzéke is, és a lélek között. A lélek valójában isteni természetű, halhatatlan és tökéletes. Nem tud megbetegedni, mert folyamatos kapcsolatban a Teremtő forrással és nem anyagi természetű.

A tudat az, ami elhangolódik ettől az isteni minőségtől és eltorzítja azt a tökéletes és egyedi elektromágneses sugárzást az éteri térből, ami életet ad a testnek. Ha a lelkedre vagy tudatilag hangolódva, akkor annak szeretet ereje megnyitja a kaput a Szent Szellem besugárzásának.

Ekkor a fizikai test is tökéletes egészségben működik.

A test betegsége mindig valamilyen destruktív elhangolódás eredménye az isteni minőségtől. Például, ha negatív gondolatoknak és érzelmeknek adsz teret a tudatodban valamilyen külső hatás, inger válaszreakciójaként, abban a pillanatban csökken a tudatszinted frekvenciája.

Máris kezdesz elhangolódni igaz lelki természetedtől és a harag, neheztelés, feszültség, félelem rezgészintjére süllyedsz, ami olyan olyan biológiai hatásokat indít el a testedben, amelynek következtében az kibillen a belső egyensúly állapotából. Ha ez huzamosan, rendszeresen megtörténik a szervezet megbetegszik.

De akkor is megbetegszik a test, ha olyan fizikai behatás éri, például egy toxikus anyag, amit táplálkozással veszel magadhoz vagy akár a bőrödön keresztül jut a testedbe, melynek energetikai frekvenciája negatívan hat a sejtjeid optimális működésére.

Hiszen bármit megeszel vagy érintkezel az végül energetikai szinten vagy építeni vagy rombolni fogja a testedet.

Ha ennek hatására tested rezgésszintje lecsökken, az lehúzza tudatszinted minőségét is. Így is elhangolódhatsz lelked gyógyító forrásától.

Ha már kialakult egy betegség, akkor érdemes minden megtenni fizikai, gondolati és érzelmi, valamint tudati szinten, hogy újra egyensúlyba, azaz olyan magas rezgésszintre kerülj, hogy lényed újra tudjon kapcsolódni a lelkeden keresztül a isteni forráshoz.

Ennek első lépése, hogy tudatodat leválasztod azokról a negatív gondolati és érzelmi mintákról, valamint testi tünetekről, amelyek a betegséggel vagy kórállapottal járnak. Nem tagadod meg őket, elfogadod, hogy vannak, csak nem azonosulsz velük.

Ezt úgy tudod megtenni, hogy nem figyeled tovább őket. Hagyod őket lenni, de egyre jobban másra fókuszálsz. Nem azonosulsz a tested pillanatnyi állapotával, ahhoz kapcsolódó gondolatokkal és érzelmekkel, hanem tudatosítod magadban, hogy te egy szellemi lény vagy, akinek van egy lelke.

Például, a rosszul vagyok gondolat helyett, azt mondod: A test, amelyben megnyilvánul a lelkem ebben a fizikai síkban rosszul érzi magát vagy beteg. Ezért tudatom fókuszát odafordítom a lelkem felé.

Együttérzést gyakorlok lényem szenvedő részei iránt, de tudom, hogy valójában tökéletesen egészséges vagyok lelki minőségemben.
Lényemnek az a része, ami szellemi eredetű harmónikus egységben van a Mindenség egészével és ebből a forrásból szeretetet, hálát és örömöt sugárzok személyiségem szenvedő részei felé, így gyógyítva gondolataimat, érzelmeimet és a testet, amelyben megnyilvánulok.
:

Mindezt gyermeki ártatlansággal, könnyedén és szabadon. Hiszen csak annyi a dolgom, hogy tudatilag visszatérjek isteni természetemhez, az egységhez, az egészséghez.

 

 

Érdekel, hogyan tudsz kialakítani és menedzselni egy egészségtudatos életmódot? Tisztában vagy azzal, hogy az egészség a legdrágább kincs, mégis amikor a hétköznapi életedet éled, gyakran nem ennek megfelelően szervezed a teendőidet?

A cikk alatti linken, tudsz jelentkezni hozzám egy konzultációra, ahol személyre szabottan megoldjuk elakadásaidat, feladataidat, amik a teljes és boldog élethez vezetnek majd.

Szeretettel,

Zsolt

 

 
 

BodyWakes alapító, egészségmentor, táplálkozási szakértő, fitnesz szakember, az Életmódváltás mesterfokon című könyv írója, a BodyWakes Életmód Akadémia alapító tagja