Béla 65 évesen is fitten!

A képen látható úriember 67 éves, tökéletesen egészséges és kicsattan az energiától. Már első alkalommal, amikor eljött hozzánk táplálkozási tanácsadásra, is fiatalokat meghazudtoló formában volt.

Bizony ez nem a véletlen, a szerencse vagy a genetika műve, hanem egy egészségtudatos életformáé. Béla már korábban is odafigyelt az étkezésére és rendszeresen sportolt. Időben lefekszik aludni, szereti a munkáját, amiben jelenleg is aktív. Boldog párkapcsolatban él és gyönyörű családja van. Egyszóval rendben van az élete.

Ezért nem is lepett meg amikor első alkalommal teszteltük a sejt szintű vitalitását, hogy 70%-os jó szinten volt.

A sejtvitalitás egy 0-100-ig lévő skálán azt mutatja meg, hogy mennyire vannak energiával ellátva a sejtek, hogy ellássák a sejtspecifikus funkcióikat. Minél magasabb egy sejt energia ellátottsága, annál optimálisabban tud működni, ami kihat a sejtből felépülő szervre, abból a szervrendszerre és az egész testre. Tehát minél magasabb a sejtvitalitásunk, annál egészségesebbek vagyunk.

A sejtvitalitásra hatással vannak az alvási szokásaink, a táplálkozásunk, fizikai aktivitásunk, gondolataink és érzelmeink, környezeti hatások, egyszóval az életmódunk. Minél jobban odafigyelünk magunkra és életmódunkra, annál jobban fogunk működni sejt szinten, aminek garanciája lesz egy hosszú, minőségi élet.

Béla ezt tudta és bizony nem bízta a véletlenre a dolgokat, hanem olyan életmódot alakított ki, aminek eredménye sokak számára példa értékű lehet. Azért is jött el hozzánk, hogy még pontosabban beállítsuk a táplálkozását, mert hajtotta a kíváncsiság hogyan tudná még ennél is jobban csinálni a dolgokat.

Miután elvégeztük neki az anyagcseretípus-mérést, majd ez alapján megbeszéltük és személyre szabottan finomra hangoltuk a táplálkozását, amiben már jó pár dolgot helyesen csinált, Béla ennyit mondott: Köszönöm szépen, most még fegyelmezettebben és pontosabban fogom tudni betartani az útmutatásokat.

Igen a kulcs az önfegyelem! Mert hiába kap az ember bármilyen személyre szabott útmutatást, ha képtelen kellő önfegyelmet gyakorolva betartani a mindennapokban. És lehetnek kifogások, hogy a munka, a család, meg a kevés idő, vagy túl sok macera van vele. Akarod, vagy nem akarod az eredményt?

Az önfegyelmed ereje lesz a sikered kulcsa. Az önfegyelem, pedig az jelenti, hogy éppen akkor, pontosan azt teszed, ami a helyes és a céljaid felé visz, ha van kedved hozzá, ha nincs. Tudom ez keményen hangzik, de a semmiből semmi nem lesz. Egyedül az erőfeszítés, önmagunk sekélyes énjének a legyőzése által érhetünk el eredményt. Alapvető beállítottságunk, hogy mindig a könnyebb ellenállás felé haladunk, de ez elkerülhetetlenül a komfortzónába fog tartani minket, viszont minden amire vágyunk, azon kívül található.

Béla tudta mit akar elérni és eddig is hajlandó volt megfizetni az árát, de a tanácsadás után még nagyobb lendülettel folytatta egészségtudatos életmódját, most már még okosabban. Meg is lett az eredménye…

Nyolc hónap múlva jött vissza hozzánk kontrollra. A mérési eredményei lenyűgözőek lettek. A sejtvitalitása 70%-ről 85%-ra, a kiváló tartományba emelkedett. Testzsír %-a, ami korábban is csak 10% volt lement 6,1%-ra, ami még egy testépítő versenyző is megirigyelhet. Ez egyébként 2,5 kg fogyást jelentett zsírból úgy, hogy korábban nem volt rajta felesleg. Emellett izom %-a 40,3-ról 42,7%-ra emelkedett, ami 1,75 kg tiszta izomtömeg növekedést jelent.

Mindezt napi ötszöri, szénhidrátban gazdag étkezéssel érte el, hiszen Bélának a táplálkozási típusa szerint pont erre van szüksége. A diéta mellett az edzés sem maradhatott el, a reggeli gimnasztikán túl, heti két alkalom futás, egy úszás és két súlyzós edzés Béla heti adagja. Plusz le szokott nyomni háromszor reggelente 150 fekvőtámaszt is, mert szerinte így szép az élet!

Azt hiszem, Béla életmódja igazán példaértékű lehet sok férfi számára. Igen, így is lehet, nem a kor számít, hanem a vasakarat!

 

Szeretettel

Szántai Zsolt

BodyWakes egészségmentor és alapító