SZÓJA…..ÁLDÁS VAGY ÁTOK?
TÉNYLEG ANNYIRA NEM JÓ? Tényleg. Sokan, akik nem esznek húst, úgy gondolják, hogy akkor szójatermékekkel pótolják a fehérjebevitelt. Sajnos ezt elég rosszul teszik, mindjárt ki is fejtem, hogy miért. Először nézzük meg, hogy mi is a szója tulajdonképpen?
MELLÉKVESE KIFÁRADÁS……avagy mi is ez és mik a jelei? Miért veszélyes?
Kicsit hosszú lesz, de érdemes elolvasnod. Először is érdemes tudni, hogy a mellékvesének semmi köze a veséhez, csupán annyi, hogy felette, illetve rajta helyezkedik el, és ennyi…ugyanis a jóisten mikor megteremtett minket, ott volt már csak neki hely.
TERHESSÉG ÉS A HORMONOK
Ha már így belefogtam mostanában a hormonos témába, akkor nézzük kicsit meg, mi történik olyankor, amikor babát várunk. A babavárás alapból egy másállapot ugye. Ilyenkor a hormonok kőkemény játéka bizony eluralkodik rajtunk, és nehezebb kordában tartani őket, mint
VITAMINOK ÉS ÁSVÁNYI ANYAGOK A VÁRANDÓSSÁG ALATT
MIKET ÉS MIÉRT KELL SZEDNÜNK?? A vitaminok olyan anyagok, amelyek a különböző anyagcsere-folyamatokat segítik elő, melyek vitaminok nélkül sokkal kisebb hatásfokkal, vagy egyáltalán nem működnének. Kis mennyiségben szükségesek, de szervezetünk nem, vagy csak előanyagaikból (például ß-karotin) képes előállítani,
MIÉRT FONTOS A KONTROLL?
Ezt most lehet, csak az fogja érteni, aki volt már nálunk tanácsadáson, de igazából nem csak nekik, mindenkinek szól. Mert fontos. Szóval, amikor valaki részt vesz nálunk egy tanácsadáson, akkor automatikusan benne van a csomagjában 3 hónap múlva
AUTONÓM IDEGRENDSZER
AUTONÓM IDEGRENDSZER
Hormon típusok és azok jellemzői – Agyalapi típus
[vc_row][vc_column][vc_video link="https://www.youtube.com/watch?v=T95YVMnggaU"][porto_block label="" name="banner1"][/vc_column][/vc_row]
VEGETÁRIÁNUS TÁPLÁLKOZÁS
KINEK JÓ? KINEK NEM JÓ? HA NEM JÓ, MIÉRT NEM JÓ
A táplálkozás hatása a hormonrendszerre
[vc_row][vc_column][vc_video link="https://www.youtube.com/watch?v=1DzQL1qP48U"][porto_block label="" name="banner1"][/vc_column][/vc_row]
A glutén fogyasztása növelheti a hormonális elhízás rizikóját?
Ha valaki érzékeny a gabonákban lévő glutén fehérjére, azaz nem tudja megfelelőképpen bontani, az el tud indítani egy olyan láncreakciót, aminek a végeredménye akár kóros elhízás lehet! Hogyan? A szervezet normál esetben nem engedi, hogy a test elzsírosodjon.