Különböző táplálkozási típusok és azok jellemzői – Lassú égetésű (szénhidrát) típus
[vc_row][vc_column][vc_video link="https://www.youtube.com/watch?v=v6kV1R6fJuE" title="Különböző táplálkozási típusok és azok jellemzői - Lassú égetésű (szénhidrát) típus"][porto_block label="" name="banner1"][/vc_column][/vc_row]
B3-vitamin és a táplálkozási típusok összefüggései
A VITAMINOK olyan szerves vegyületek, amelyek nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára. A test általában kellő mennyiségben nem képes előállítani őket, azért a táplálkozással kell bejuttatnunk a szervezetbe. Viszont tudjuk azt is, hogy a különböző táplálkozási típusba tartozó embereknek eltérő a vitamin
A táplálkozási típusok és azok jellemzői – “Paraszimpatikus” típus
[vc_row][vc_column][vc_video link="https://www.youtube.com/watch?v=notyrnjlb0s" title="A táplálkozási típusok és azok jellemzői - ``Paraszimpatikus`` típus"][porto_block label="" name="banner1"][/vc_column][/vc_row]
Mit jelez a C-reaktív protein (CRP)?
A C-reaktív protein, rövidítve CRP, egy gyulladáskeltő citokin. A citokinek olyan jelzőmolekulák, amelyek a sejtek közötti kommunikációban játszanak fontos szerepet. A CRP elsősorban az immunsejtekben, a májban és a zsírszövetekben termelődik. Termelése akkor fokozódik, ha gyulladás keletkezik a testben.
Áteresztő bélszindróma
A szivárgó bél egyre gyakoribb betegség, és sajnos nem csak a szövődményeitől kell tartanunk, hanem attól is, hogy jelentősen rontja az életminőségünket. Úgy kell elképzelnünk a beleink falát (elsősorban vékonybelet), mint egy sűrű szövésű, rugalmas hálót. Ez egy olyan sejtkapcsoló
A táplálkozási típusok és azok jellemzői – “Szimpatikus” típus
[vc_row][vc_column][vc_video link="https://www.youtube.com/watch?v=GXyH3Qi78LA" title="A táplálkozási típusok és azok jellemzői - ``Szimpatikus`` típus"][porto_block label="" name="banner1"][/vc_column][/vc_row]
Mi határozza meg, hogy ki milyen táplálkozási típusba tartozik?
[vc_row][vc_column][vc_video link="https://www.youtube.com/watch?v=tElMLu1cUs0" title="Mi határozza meg, hogy ki milyen táplálkozási típusba tartozik?"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][porto_block label="" name="banner1"][/vc_column][/vc_row]
Hormonok és ételek összefüggései
Avagy melyik hormontípust mely ételek stimulálják. Melyek azok az élelmiszerek, amelyek hosszútávú fogyasztása kifejezetten árt, súlyproblémához vezet, és felborítja a hormonális egyensúlyt, melyek szinte majdnem minden betegség kiváltó okai. Na nézzük. Ugye 4 fő domináns hormontermelő mirigy van, és mindenki
A táplálkozás hatása a sejtjeink működésére
[vc_row][vc_column][vc_video link="https://www.youtube.com/watch?v=za7SPy9FeU8" title="A táplálkozás hatása a sejtjeink működésére"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][porto_block label="" name="banner1"][/vc_column][/vc_row]
Húgysav és a táplálkozási típusok összefüggései
Sok ügyfél fordul hozzám azzal a panasszal, hogy a vérükben a húgysavszint emelkedett. Az ideális húgysav szint a vénás vérben mérve férfiaknál 220-420 umol/l, a nőknél 140-340 umol/l. Ha ennél magasabb a húgysav szint, az valóban nem jó és