Élesztő, élesztő, de melyik?
Sokan használják, de nem biztos, hogy tudják, mit is használnak. Az élesztő kapcsán mindenkinek azonnal a sütőélesztő jut eszébe. Azonban fontos tisztázni, hogy az élesztő pontosan mi.
Az egyedi táplálkozási igény rejtelmei, a Mitokondriális haplotípusok 2.rész
Mostani cikkemben ígéretemhez hívem a haplotípusok és a sejtanyagcsere összefüggéseiről olvashattok. Mint ahogyan az előző részben írtam, szervezetünk belső állandóságának, azaz a homeosztázis, fenntartásában a homeosztatikus ellenőrző rendszereké a fő szerep. A táplálkozás az egyik legerősebb külső befolyásoló tényező, ami a
Újabb bizonyíték, hogy nem vagyunk egyformák a táplálkozási igényeinkben
Hallottál már a mitokondriális haoplotípusokról? Elsőre kínaiul hangozhat…. Szervezetünknek úgy, mint minden élőlény esetében, állandóan gondoskodnia kell arról, hogy a változó környezeti feltételek (külső és belső) ellenére is fenntartsa a homeosztázist, azaz a belső egyensúlyt.
A népszerű KETO diéta
Rohanó világunkban a legtöbb ember mindennapjai tele vannak stresszes helyzetekkel. A stressz és az abból fakadó mellékvese kifáradással összefüggésben egyre többet hallhatunk bizonyos gyógynövényekről. Mostani írásomban egy ilyen növényről, a Rhodioláról és annak jótékony hatásairól lesz szó.
Egy különleges gyógynövény, a Rhodiola
Rohanó világunkban a legtöbb ember mindennapjai tele vannak stresszes helyzetekkel. A stressz és az abból fakadó mellékvese kifáradással összefüggésben egyre többet hallhatunk bizonyos gyógynövényekről. Mostani írásomban egy ilyen növényről, a Rhodioláról és annak jótékony hatásairól lesz szó.
A B12 vitamin
Egyre többet olvashatunk a vitaminok különleges szerepéről az immunrendszer működése, a különböző egészségügyi kihívások, az öregedés és idegrendszeri betegségek összefüggéseiben. Ugyanakkor a B12-vitamin fontosságával talán nem foglalkozunk eleget.
K-vitamin, egy éltető vitamin
A sokak által csak hallomásból ismert K-vitamin egy zsírban oldódó vitamin. Alapvetően 2 formát a K1 (phylloquinone) és a K2-t (menaquinon) különböztetünk meg. A K1 a természetben gyakoribb forma mely főként a zöld növényekben található. Ezzel szemben a K2 ritkább
Lektinek…eszik vagy isszák?
Olvasási idő: 5 perc Korábbi ígéretemhez híven mostani írásomban a lektinekről, illetve azok hatásairól olvashatsz részletesebben. Az elmúlt évek során ellentmondásos eredmények és beszámolók láttak napvilágot a lektinekről, melyek legnagyobb részben a növényi, de az állati eredetű táplálékainkban egyaránt megtalálhatóak. A
Tudományos értekezés a humán populáció epigenetikai anyagcseretípus módosulásairól, összefüggésben az egyéni táplálkozási igényekkel.
Olvasási idő (értő figyelemmel): 120 perc A táplálkozás egy olyan témakör, aminek helyes alkalmazása sorsfordító lehet az egészség, a magas energiaszint és az ideális testforma elérése és megtartása érdekében. Végtelenül összetett és nagyon vitatott tudományterület ez, ahol a legtöbb szakember sem ért egyet abban, hogy milyen az egészséges táplálkozás.
A C-vitamin és áldásos hatásai
Olvasási idő: 5 perc Mostani cikkemben egyik kedvenc vitaminomról, a C-vitaminról és hatásairól lesz szó. Az őszi-téli, valamint kora tavaszi időszakokban a megelőzés kapcsán oly sokat hallhatunk erről a sokak által ismert vitaminról. A C-vitamin egy vízben oldódó vitamin, melyet az emberi